Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55 +
Италия
Испания
Гърция
Чехия
Екзотика
ОФЕРТИ ЗА СВЕТИ ВАЛЕНТИН
ПРОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ПОЧИВКИ В ИТАЛИЯ
ПОЧИВКИ В ИСПАНИЯ

Колежът "Тринити"

Дъблин, Ирландия

   Колеж „Тринити“ е разположен на улица „Колидж Грийн“, срещу сградата на ирландския парламент. По площ заема 190 000 квадратни метра. Основан е през 1592 г. от кралица Елизабет I. Това е най-старият университет в Ирландия. Първият ректор в колежа е архиепископът на Дъблин - Адам Лофтърс. В университета са учили известни личности като Джонатан Суифт и Самюел Бекет. До 1904 г. в колеж „Тринити“ имали право да се изучават само мъже. 

  В архитектурен план „Тринити“ наподобява затворен комплекс, тъй като е съставен от много сгради за обучение настаняване на студентуите. На територията на колежа е разположена старата библиотека. Там се съхранява свещената книга за всички ирландци - Книга на Келс.

 Академично „Тринити“ се дели на три факултета, състоящи се от 25 части. Те предлагат образование на световно ниво. Колеж „Тринити“ е изграден по модела на университетите в Кеймбридж и Оксфорт. В академичен план „Тринити“ е съставен от ректор, стипендианти и учени. Ректора има право да служи на университета за период от 10 години. Той се избира от академичен състав и заслужили студенти. Студентите които взимат стипендия от университета имат право на много преференции. Основна цел на ръководството в колеж „Тринити“ е да привлича добри кадри с диплома за бакалавар , които да продължат образованието си в докторска степен, с цел да се създаде „Общество на знаещите“.

Спортната деййност в университета е силно развита. Поради тази причина в колежа има изграден клуб, който следи за спортната активност в „Тринити“ Ръководството на клуба есъставено от 5 части: Изпълнителен комитет отговарящ за цялата дейност на клуба; комитет на Капитаните, който е съставен от наградени спортисти; комитет отговарящ за бараразположен в клуба и комитет отговарящ за спортните съоръжения. Основният спорт, който се практикуват в „Тринити“ е „Крикет“, ръгби, хокей, лека атлетика и футбол.

  Списание „Форбс“ класифицира колеж „Тринити“ под номер 15 за най-добър университет в света, а през 2016 г. „Тринити“ печели класация на списание „Times” за най-добър колеж в света.

Екскурзии и почивки до Ирландия »