Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Позитано

Позитано, Италия

Позитано е град и община в Южна Италия. Той е морски курорт в регион Кампания, провинция Салерно и е разположен на северния бряг на Салернския залив. Град Салерно се намира на около 55 км. Позитано е най-западният град на Амалфийското крайбрежие с население около 4 000 души през 2009 г. Градът е бил част от републиката Алмафи в миналото. Главен отрасъл в икономиката на Позитано е морският туризъм.

Градът е с изключително интересна архитектура и отстрани изглежда като надвесен, тъй като е разположен буквално по склоновете на скала. Има версия, че Позитано е основан от бога на морето – Посейдон. През 9 в. градът се развива благодарение на намиращото се там бенедиктинско абатство и в последствие става доста населен от жители на съседни села.

В края на 1700 г. Позитано е обявен за град-кралство. Силните му позиции в търговията с Близкия изток го превръщат във важен център. Градът разполага с огромно богатство и тогава се изграждат изящните барокови къщи с материали от Ориента. С течение на времето обаче градър запада в демографско отношение.

Днес градът е един от най-пъстрите и елегантни градове по Амалфийското крайбрежие и привлича интереса на хиляди туристи.  

Екскурзии и почивки до Италия »