Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Флоренция

Флоренция, Италия

Разположен в централната част на Италия, Флоренция е основен град в регион Тускана. Лежи на бреговете на р. Арно. Населението на града наброява над 370 000 души. Дестинацията привлича над 8 милиона туристи годишно.

 

 

Флоренция може да се похвали с богато културно и историческо наследство. Основан е от Луций Корнелий Сула, през 80г., като селище за неговите войни-ветерани. Един от най-богатите градове през Средновековието, Флоренция е била център на европейска търговия и финанси. Мястото се счита и за люлка на Ренесанса в Италия – тук се създават архитектурните стилове ренесанство и неокласицизъм.

 

 

Флоренция определено има с какво да зарадва всеки свой посетител. Без съмнение, най-емблематичният обект за града е Катедралата „Санта Мария дел Фиоре“. Други интересни забележителности включват: кулата на Джото, Палацо Векио, галерията Уфици, Не пропускайте да минете и през най-известния мост над реката – Понте Векио, който е осеян с множество бижутерийни магазини. А за удивителна панорамна гледка към града ви препоръчваме да се качите на хълма Пиацела Микеланджело.

Екскурзии и почивки до Италия »