Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Парламентът в Атина

Атина, Гърция

Парламентът в Атина се намира на площад Синтагма. Парламентът е демократична институция, представляваща гръцките граждани чрез 300-те членове на Парламента, избрани чрез пряко, универсално, тайно и задължително гласуване, за срок от 4 години. Трябва да се отбележи, че партията, която е спечелила най-много гласове на изборите, получава допълнителен бонус от 50 от 300-те места в парламента.

Сградата на Парламента в Атина е построена през 1843 г., като според първоначалния замисъл е трябвало да бъде дворец за наложения и нежелан крал Ото фон Вителсбах - 17-годишния баварски принц и син на крал Лудвиг. Скоро обаче парите на баварския крал свършват, поради което дворецът не може да бъде декориран подобаващо. Баварският държавен архитект Фридрих фон Гартнер обобщава, че без предвидените орнаменти, зданието прилича повече на войнишка барака.

По това време целия площад “Синтагма” е бил градина пред двореца, в която местните жители не са били допускани, тъй като кралица Амалия, съпругата на крал Ото, считала това за лично оскърбление. Сградата е типичен пример за ранния неокласицизъм в Гърция, с характерните правилни геометрични форми. Дворецът е реновиран през 1910 г. по нов архитектурен план, който да отговаря по-адекватно на нуждите на гръцкия Парламент.

Екскурзии и почивки до Гърция »