Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Сиена

Сиена, Италия

Сиена е главен административен център на едноименната провинция Сиена в област Тоскана, Италия. Разположен в хълмиста местност южно от Флоренция. Градът е прочут с художествената си академия, музеите си и историческият център, който е деклариран от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Това е един от най-посещаваните туристически центрове в Италия, като е посещаван от повече от 150 хиляди туристи годишно.

Градът е основан от етруските някъде преди 400 г. пр. Хр., тогава областта е била населявана от племе наречено Сайна. Съдбата на това първо селище е наясна, но се знае, че император Август основава римски град на същото място – Сиена Юлия. Под римска власт града остава маловажно селище, а най-голям разцвет има след 1115 г., когато е основана Република Сиена, която продължава съществуванието си до 1555 г.

 

Освен историческия център на града, можете да разгледате и Сиенската Катедрала, която датира от XII в. Друго архитектурно съкровище е оформения като мида градски площад Piazza del Campo. Там любителите на изкустворо могат да разгледат музея на изкуството, който се намира в Palazzo Pubblico. Още на градския площад е и кулата Torre del Mangia. На площада Piazza Salimbeni можете да откриете средновековното седалище на Monte dei Paschi di Siena, една от най-старите банки в света. Сред забележителностите на Сиена е още и крепостта Fortezza Medicea, построена между 1561 и 1563 г. Ако посетите италиянския град на 2 юли или 16 август ще имате възможност да наблюдавате традиционното надбягване с коне Palio, което се провежда 2 пъти в годината около Piazza del Campo.

Екскурзии и почивки до Италия »