Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Катедралата в Мексико сити

Мексико Сити, Мексико

Катедралата на Мексико Сити е най-голямата църква в страната, тя е вдъхновена от храмовете в Южна Испания. Размерите й са впечатляващи - 118 метра дължина и 54 метра ширина. Първоначално сградата е била издигната на мястото на древен храм на ацтеките, който е разрушен през 1628 г. и на негово място е издигната катедрала.

 

Строителството на катедралата е започнало около 1560 г. и остава незавършена до началото на IX век. Поради дългия период на изграждане, тя носи архитектурните белези на почти всички стилове на испанското колониално изкуство. 

 

След положените основи, реалното  строителство на сградата започва през 1572 г. по дизайн на Клаудио де Арциниега и Хуан Мигел де Агеро. Строителството е временно прекъснато от наводненията от 1669 г., които нанасят значителни щети на града. Интериорът на сградата е завършен през 1667 г., но остават камбанариите, предната фасада и още доста довършителни работи.

 

По-голямата част от днешния вид на зданието се дължи на работата на един недооценен архитект креол, Хосе Отис де Кастро, който прави камбанариите с покриви, приличащи на камбани. След смъртта му Мануел Толса от Валенсия завършва предната фасада, купола и остъклената му кула. 

Екскурзии и почивки до Мексико »