Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Увеселителен парк „Пратер“

Виена, Австрия

За пръв път местността, където днес се намира увеселителният парк „Пратер“, се споменава в документ от 1162 г., с който император Фридрих I подарява на благородника Конрад де Прато своите земи между Швехат и Дунав Мансвьорт, които се наричали Пратум (лат. „ливада“). По-късно фамилия Де Прато променя името си на Пратер.

На 7 април 1766 кайзер Йозеф II освобождава местността за обществено ползване. От този момент нататък много хора започват да посещават парка предимно в неделя и в празнични дни, като достъпът в неделя бил свободен едва след 10 ч., за да не се прави конкуренция на неделните църковни служби, а вечер три мортерни изстрела сигнализирали, че посетителите трябва да напуснат парка. Йозеф II разрешил местността да бъде населена от собственици на кафенета и съдържатели на заведения.

Днес паркът е любимо място за излети и почивка на виенчани. На територията му са разпръснати множество спортни съоръжения за футбол, бейзбол, хокей на трева, тенис, голф, пътеки за бягане, езда, плуване, боулинг и скейтборд.

Екскурзии и почивки до Австрия »