Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55 +
България
Македония
Чехия
Гърция
Екзотика
ПРЕДКОЛЕДНИ ЕКСКУРЗИИ
ОФЕРТИ ЗА КОЛЕДА
ОФЕРТИ ЗА НОВА ГОДИНА 2017 В ЧУЖБИНА
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

Индия и Непал

Делхи – Джайпур - Фатехпур Сикри - Агра - Тадж Махал -Варанаси – Катманду

София – Доха – Делхи – Джайпур – Агра – Каджурахо – Варанаси – Катманду – Доха – София

Екскурзия със самолет
13 дни
от €1978

Едно вълнуващо пътуване, което завинаги ще остане в сърцето Ви и няма да ви остави безразлични към културата и бита на тези страни, богати на история, красива природа и смайващи контрасти.

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ
28.10.2016 г.
€1978
ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияДоха

Отпътуване от летище София в 17:25 ч. за Доха с полет на авиокомпания "Qatar Airways". Пристигане в Доха в 23:00 ч.

2
ДохаДелхи

Отпътуване в 01:35 ч. за Индия. Пристигане в 07:30 ч. в Делхи. Посрещане на летището. Трансфер до хотела. Настаняване. Малко време за почивка. Туристическа програма в Делхи: Червената крепост; базарът "Чандни Човк"; джамията "Джама Масджид", една от най-големите джамии в света, построена от Шах Джахан; Радж Гет – мемориалът на Махатма Ганди, където след убийството му тялото му е кремирано; комплексът "Кутаб Минар" със сгради от началото на мюсюлманското управление в Индия; гробницата на втория моголски крал Хумаюн, построена от съпругата му – ярък пример за монголската архитектура; високата 42 метра каменна триумфална арка "Вратата на Индия", издигната в памет на индийските войници, загинали през Първата световна война; булевард "Раджпат"; храмът "Лотос", разположен в сърцето на новата част на Делхи във формата на лотос (храмът е затворен в понеделник). Нощувка.

3
ДелхиДжайпур

Закуска. Отпътуване за Джайпур. Настаняване. Нощувка.

4
Джайпур

Закуска. Изкачване със слонове до Форт Амбър. Раджа Ман Сингх, командирът на армията на Акбар, изгражда крепостта в края на 16 век. Крепостта, разположена на хълм с изглед към езерото, е превъзходен пример на раджпутската архитектура. Следобед – панорамна обиколка на Джайпур, наричан "розовия град" заради необичайно розовия цвят на камъка, който се използва за строителството на сградите: Градският дворец с изящна колекция от текстил, костюми и оръжия; обсерваторията "Джантар Мантар" и Хауа Махал (Дворец на ветровете). Нощувка.

5
ДжайпурАгра

Закуска. Отпътуване за Агра. По пътя посещение на Фатехпур Сикри – столица на империята на великите монголски императори. Градът е построен от император Акбар през 1569 г., но поради недостиг на вода след 15 години е изоставен. Сградите са построени предимно от червен пясъчник и са съчетание на индуистките и ислямските архитектурни традиции. Посещението включва джамията "Джама Масджид", гробницата на Салим Чишти, Панч Махал. Пристигане в Агра следобед. Посещение на крепостта, построена от император Акбар през 1565 г., съчетание на индуистки и ислямски архитектурни елементи. Крепостта е известна с името "Червената крепост" поради цвета на червения пясъчник, който е използван за изграждането й. Вечерта, при залез слънце, посещение на Тадж Махал – едно от седемте чудеса на света, построено от Шах Джахан и завършено през 1651 г. Този символ на любовта е построен в памет на съпругата му Мумтаз Махал. (Тадж Махал е затворен всеки петък). Нощувка.

6
АграКаджурахо

Закуска. Отпътуване за град Джанси с влак "Шатабди Експрес". Продължение за Каджурахо с автобус. По пътя спирка в Орчха за кратка разходка в града за разглеждане на един от най-красивите средновековни дворцови комплекси в Индия. Пристигане в Каджурахо. Настаняване. Нощувка.

7

Закуска. Целодневна туристическа програма в Каджурахо. Днес запазените храмове в града са прекрасен пример на архитектурния стил нагара, характерен със своите извити кули и множество скулптури. Стените на храмовете са покрити със сцени от живота на древните владетели, изобразени са различни божества, музиканти, животни, както и множество еротични сцени. Каджурахо е един от безсмъртните символи на Индия, блян за онези, които завинаги са обикнали тази велика страна и нейната култура. Счита се, че храмовете в Каджурахо пресътворяват и благославят жената във всичките й форми, настроения и превъплъщения. Нощувка.

8
КаджурахоВаранаси

Закуска. Трансфер до летището. Полет до Варанаси. Пристигане във Варанаси. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечерта посещение на свещен индуистки ритуал на брега на р. Ганг. Всяка вечер се изпълнява ритуалът "арти", по време на който фитили, натопени в камфор, се подаряват на божествата. Ритуалът се провежда на стъпалата, които водят към свещените води на р. Ганг. С пеене на мантри, удряне на чинели и барабани, хвърляне на цветя, тамян и сандалово дърво се извършва преклонение пред свещената река. Нощувка.

9
Катманду

Рано сутринта разходка с лодка по р. Ганг, за да се наслаждавате на изгрева над реката и посещение на "Вишванат" или Златния храма на Шива. Връщане в хотела за закуска. Екскурзия до Сарнатх – едно от най-свещените места за будизма. Намира се на около 10 км от Варанаси и е изпълнен с будистки забележителности, включително и известната ступа "Дхамек" – будистка постройка, позната и като „седалището на светия Буда”. Тук има много храмове, представляващи различните култури, в които будизмът е доминираща религиозна философия. Сред основните забележителности на Сарнатх са известната ступа "Дхармараджика"; руините на стария манастир "Мулгандхакути Вихара" – мястото на първата проповед на Буда; колоната на император Ашока, на върха на която е поставен лъв, обявен за национален символ на Индия. Следобед трансфер до летището. Полет до Катманду. Пристигане в Катманду. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

10
Катманду

Закуска. Туристическа програма в Катманду. Планинската долина на Катманду, разположена на височина 1300 м, е историческа област в Непал, известна с неварските градове Катманду (Кантипур), Патан (Лалитпур) и Бхадгаон (Бхактапур) и многобройни манастири, храмове и културни паметници. Програмата в Катманду включва храмовия комплекс "Пашупатинатх", считан за най-важния в света храм на Шива, включен в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО (в храма се допускат само вярващи, които изповядват индуизма, а "невярващите" могат да видят храма от източния бряг на река Багмати); високата 36 м. ступа "Боднатх" – най-голямата ступа в Южна Азия, станала център на будизма в Непал. Посещение на Бхактапур: централният площад "Дурбар", отразяващ богатата култура и архитектурния дизайн на града; най-високият в долината на Катманду храм "Нятапола"; Националната художествена галерия, където се съхранява огромна колекция от антични рисунки, ръкописи с рисувани корици и илюстрации, класически и средновековни произведения от дърво, камък и метал. Нощувка.

11
Катманду

Закуска. Посещение на централен площад "Дурбар" в Катманду с пагодите и Храма на живата богиня Кумари; храма "Сваямбунатх" (Храмът на маймуните) – древен будистки комплекс, разположен в покрайнините на Катманду, с една от най-известните ступи в света с конусовиден силует, съдържаща будистки реликви; храмовия комплекс "Хануман Дхока" в сърцето на стария град, построен в периода на династията Мала. Нощувка.

12
КатмандуДоха

Закуска. Трансфер до летището. 20:55 ч. полет до Доха. 23:45 ч. пристигане в Доха.

13
ДохаСофия

Отпътуване в 07:55 ч. за София с полет на авиокомпания "Qatar Airways". Пристигане в 12:15 ч. на летище София.

НАСТАНЯВАНЕ
hotel ****
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Единична стая
+€400
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Екскурзоводско обслужване на руски език
323 лв.
Вечери по маршрута
230 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
0 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Доха - Делхи - Катманду - Доха - София в икономична класа с включени летищни такси на авиокомпания "Qatar airlines"
Самолетен билет Каджурахо - Варанаси - Катманду в икономична класа с включени летищни такси
Посочените в програмата трансфери
1 нощувка със закуска в хотел Ashok Country Resort*** (или подобен) в Делхи
2 нощувки със закуски в хотел Golden Tulip**** (или подобен) в Джайпур
1 нощувка със закуска в хотел Howard Plaza**** (или подобен) в Агра
2 нощувки със закуски в хотел Ramada**** (или подобен) в Каджурахо
1 нощувка със закуска в хотел Meraden Grand**** (или подобен) във Варанаси
3 нощувки със закуски в хотел Hotel Shankar**** (или подобен) в Катманду
Транспорт по описания маршрут
Еднопосочен билет за влак Агра - Джанси с "Шатабди Експрес"
Описаната туристическа програма с местен екскурзовод на английски език
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 €.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Виза за Индия: 105 лв
Виза за Непал: 25 $ (заплаща се на летището при влизане в страната)
Входни такси за обектите по маршрута - около 160 евро на човек
Разходи от личен характер.
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетен билет София - Доха - Делхи и Катманду - Доха - София 623 EUR и Каджурахо - Варанаси - Катманду 300 EUR с летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс 1 $ = 1.80 лв. При промяна на валутния курс с над 5% агенцията си запазва правото да промени цената в съответната посока.
Екскурзията се провежда при минимум 2 записани туристи!
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Непал: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.
Индия: За пребиваване на територията на Индия за български граждани се изисква виза. Необходимите документи за издаване на виза са: паспорт, валиден поне още 6 месеца след датата на връщане от Индия (паспортът трябва да има поне две празни страници за поставяне на визата); две актуални снимки (5,08 х 5,08 см); съответна такса (заплаща се само в лева на място в посолството на Индия); документи, доказващи целта на пътуването (двупосочен самолетен билет); разпечатано и подписано копие на формуляра за виза, който е подаден онлайн. При необходимост могат да се изискат и други допълнителни документи. Всички документи се подават лично в консулската служба към посолството. Възможно е провеждане на интервю.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Непал: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Индия: Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави)
Още екскурзии за Индия »