Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Куба - природа и култура

Хавана - Тринидад - Вила Клара - Варадеро

София – Хавана – долината "Винялес" – Хавана – Сиенфуегос – Тринидад – Вила Клара – Варадеро – Хавана – Париж

Екскурзия със самолет
9 дни

Търсите незабравими изживявания? Тогава трябва да посетите Куба - една от най-красивите островни страни в света, чието обаяние е навсякъде - в музиката, храната, топлия климат, тропическата природа.

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияХавана

Отпътуване в 07:00 ч. от летище София за Амстердам с полет на авиокомпания "KLM". Пристигане в 09:00 ч. в Амстердам. Отпътуване за Куба в 10.30 ч. Пристигане в Хавана в 16.20 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел "Memories Miramar" **** или подобен. Вечеря. Нощувка.

2
Хавана

Закуска. Туристическа програма в Хавана: "Морро Кабаняс"; историческият център на Хавана; катедралният площад; известният бар-ресторант "La Bodeguita del Medio"; Площадът на армията. Разходка по търговската улица до площад "Св Франциско от Асизи". Посещение на музея на рома и дегустация на ром "Хавана клуб". Разходката продължава до стария площад "Plaza Vieja"; улица "Меркадерес" и хотел "Амбос Мундос", където е живял известният американски писател Ърнест Хемингуей. Обяд в местен ресторант. Следобед панорамна обиколка: музеят на Революцията; Централният парк; Театърът на Хавана; сградата на правителството; морската алея "Малекон"; Площадът на революцията; паметникът на Хосе Марти; университетският комплекс. Вечеря. Нощувка.

3

Закуска. Трансфер с комфортен автобус до долината "Винялес" в Пинар дел Рио – най-западната провинция на Куба, където се отглежда най-висококачествения тютюн в света. Посещение на фабрика за пури в Канделария. Посещение на ферма "Ел Параисо", където ще се запознаете с бита на местните селяни, както и технологията на отглеждането на тютюна. Разходка във "Винялес" до праисторически стенопис и до индианската пещера. Обяд в местен ресторант. Фото пауза при Лос Хасминес, откъдето се открива удивителна гледка към долината. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4
ХаванаСиенфуегосТринидад

Закуска. Отпътуване за Сиенфуегос. По пътя посещение на Фиеста Кампесина – първи допир с ендемичната флора и фауна на полуостров Сапата. Посещение на ферма за крокодили в Национален парк Гуама. Обяд в местен ресторант. Пристигане в Сиенфуегос - разположен в прекрасен залив, охраняван от замъка "Ягуа". Туристическа програма: главните улици; Паркът на Марти; дворецът "Дела Вале"; Театърът на Томас Тери; катедралата "Пурисима Консепсион". Отпътуване за Тринидад. Настаняване в хотел "Brisas Trinidad del Mar" **** (или подобен). Вечеря. Нощувка.

5
Тринидад

Закуска. Посещение на плантациите Манака Изнага. Панорамна обиколка на Тринидад – едно от първите селища, открити от испанците в началото на 16 в., обявен за културно наследство от ЮНЕСКО: висшият енорийски храм "Света Троица", в който се намира изключителен олтар, украсен с местни скъпоценни камъни и изображения на повече от 300 години; Главният площад и Градският музей. Дегустация на местни коктейли в бар "Ла Канчанчара". Обяд в местен ресторант.  Посещение на  къща Чичи - принадлежала на една от най - известните фамилии от града "Сантандер". Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6
ТринидадВила КлараВарадеро

Закуска. Отпътуване за Вила Клара. Посещение на музея на Че Гевара. Разходка до историческия център на града. Обяд в местен ресторант. Отпътуване за Варадеро. Настаняване в хотел "Grand Memories Varadero" **** (или подобен). Вечеря. Нощувка.

7
Варадеро

Закуска. Свободно време във Варадеро.Вечеря. Нощувка.

8
ВарадероХаванаПариж

Закуска. Отпътуване за Хавана. Трансфер до летището. Отпътуване за Астердам в 18.20 ч. с полет на авиокомпания "KLM".

9

Пристигане в 08:30 ч. в Амстердам. Отпътуване в 10.20 ч. за България. Пристигане на летище София в 14:00 ч.

НАСТАНЯВАНЕ
хотел ****
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
0 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Амстердам - Хавана - Амстердам - София в икономична класа, с включени летищни такси на авиокомпания "KLM"
Трансфер летище - хотел - летище
Климатизиран транспорт по описаната програма с туристически микробус / автобус
2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Memories Miramar" **** или подобен в Хавана
1 нощувка със закуска в хотел "Memories Miramar" **** или подобен в Хавана
2 нощувки на база All inclusive в хотел "Brisas Trinidad del Mar" **** или подобен в Тринидад
2 нощувка на база All inclusive в хотел "Grand Memories Varadero" **** или подобен във Варадеро
1 вечеря в местен ресторант в Хавана
5 обяда в местни ресторанти
Екскурзоводско обслужване от лицензиран местен екскурзовод на английски език
Входни такси за посещаваните обекти
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 €.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Цена на визата за Куба: 15,00 USD
Държавна такса при напускане на Куба (заплаща се на място на летището при отпътуване): 25 песос
Входни такси за други музеи, обекти и прояви посещавани по желание
Бакшиши
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
Разходи от личен характер.
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 1208 € (с включени летищни такси). При промяна цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс 1 $ = 1.8 BGN. При промяна на валутния курс с над 5% агенцията си запазва правото да промени цената в съответната посока.
Необходими документи за кандидатстване за виза: валиден задграничен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването, попълнен визов формуляр, две снимки, възможно е да се проведе и интервю.
Валутни курсове: 1 € = 1,34 CUC
Часово време: България 12 ч., Куба 5 ч.
Екскурзията се предлага за индивидуални туристи!
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за Куба, е необходимо да притежават предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Необходими документи за кандидатстване за виза: паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването, попълнен визов формуляр, информация за настаняването в Куба, самолетен билет. Възможно е да се проведе и интервю.
Още екскурзии за Куба »