Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

ИНДИЯ - ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК (ИНДИВИДУАЛНО ПЪТУВАНЕ)

Делхи - Джайпур - Фатехпур Сикри - Агра - Тадж Махал

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
Отпътуване от летище София в 10.00 ч. за Истанбул с полет на Турските авиолинии. Пристигане в Истанбул в 11.20 ч. Отпътуване в 19.55 ч. за Индия.
2
Пристигане в 05.25 ч. в Делхи. Посрещане на летището. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел ""Hilton Janakpuri" ***** или подобен. Закуска. Панорамна обиколка на Делхи: джамията "Джама Масджид" - една от най-големите в света, построена от Шах Джахан; Радж Гет - мемориалът на Махатма Ганди, където след убийството му тялото му е кремирано; "Кутаб Минар" - комплекс от сгради от началото на мюсюлманското управление в Индия; "Индия гейт" - 42 метра висока каменна "триумфална арка", издигната в памет на индийските войници, загинали през Първата световна война. Нощувка
3
Закуска. Отпътуване за Агра. Посещение на Тадж Махал - едно от седемте чудеса на света, построено от Шах Джахан и завършено през 1651 г. Този символ на любовта е построен в памет на съпругата му Мумтаз Махал. Счита се, че персийският архитект Устад Ахамад Лахори е проектирал този великолепен паметник, изграден от бял мрамор. (Тадж Махал е затворен всеки петък). Настаняване в хотел "Clarks Shiraz" ***** или подобен в Агра. Нощувка.
4
Закуска. Отпътуване за Джайпур. По пътя посещение на Фатехпур Сикри – столица на империята на великите моголски императори. Градът е построен от император през 1569 г., но поради недостиг на вода след 15 години е изоставен. Сградите са построени предимно от червен пясъчник и са съчетание на индуистките и мюсюлманските архитектурни традиции. Пристигане в Джайпур. Настаняване в хотел "Shahpura House" ***** или подобен. Посещение на Градския дворец с изящна колекция от текстил, костюми и оръжия и Хава Махал – един от най-забележителните паметници на Джайпур. Нощувка.
5
Закуска. Изкачване с джип до "Амбър Форт" (предлага се опция и за изкачване със слон). Раджа Ман Сингх, командирът на армията на Акбар, изгражда крепостта в края на 16 век. Крепостта, разположена на хълм с изглед към езерото, е превъзходен пример на раджпутската архитектура. Панорамна обиколка на Джайпур: обсерваторията "Джантар Мантар"; "Джал Махал" или "Водният дворец; храмът "Бирла Мандир". Нощувка.
6
Закуска. Отпътуване за Делхи. Трансфер до летището.
7
Отпътуване в 06.55 ч. за Истанбул с полет на Турските авиолинии. Пристигане в 10.45 ч. В Истанбул. Отпътуване в 19.10 ч. за България. Пристигане в 20.25 ч. на летище София.
НАСТАНЯВАНЕ
хотел 5*
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Единична стая
+€218
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
5 вечери
€85
Екскурзоводско обслужване на руски език по време на целия маршрут на турист при минимум 2 туристи
€219
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Истанбул - Делхи - Истанбул - София в икономична класа, с включени летищни такси на авиокомпания "Turkish Airlines" при цена на самолетен билет 640 EUR към месец януари 2014 г.
Трансфер латище - хотел - летище
Транспорт по описания маршрут
2 нощувки със закуски в хотел "Hilton Janakpuri" ***** или подобен в Делхи
2 нощувки със закуска в хотел "Shahpura House" **** или подобен в Джайпур
1 нощувка със закуски в хотел "Clarks Shiraz" **** или подобен в Агра
Описаната туристическа програма с местен екскурзовод на английски език
Изкачване с джип до Форт Амбер в Джайпур
Входни такси за обектите по маршрута
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Виза за Индия: 100 лв
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Бакшиши
Разходи от личен характер.
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 700 EUR с летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс 1 $ = 1.55 лв. При промяна на валутния курс с над 5% агенцията си запазва правото да промени цената в съответната посока.
Визова информация:
За пребиваване на територията на Индия за български граждани се изисква виза. Необходимите документи за издаване на виза са: оригинален паспорт, валиден поне още 6 месеца след датата на връщане от Индия (паспортът трябва да има поне две празни страници за поставяне на визата)
Две актуални снимки паспортен формат; съответна такса (заплаща се само в лева); документи, доказващи целта на пътуването; попълнен формуляр за виза. При необходимост могат да се изискат и други допълнителни документи.
Здравни изисквания: Задължителни ваксини - няма Препоръчителни ваксини - хепатит А, тиф, хепатит Б.
Екскурзията се провежда при минимум 2 записани туристи.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави)
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
За пребиваване на територията на Индия за български граждани се изисква виза, за чието издаване агенцията оказва съдействие. Необходими документи: попълнен формуляр за кандидатстване (предоставя се от агенцията), сканирана цветна актуална снимка с размери мин. 10 KB и макс. 1 MB във формат JPEG, сканирано цветно копие на паспорта във формат PDF. Паспортът трябва да е с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Индия. В паспорта трябва да има поне две празни страници за поставяне на визата, която се полага от граничните власти на летището при пристигане в страната.
Още екскурзии за Индия »