Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Испания и Португалия - екскурзия със самолет, обслужване на руски език!

София – Барселона – Сарагоса – Мадрид – Ел Ескориал – СеговияСаламанка – Порто – Коимбра – Баталя – Фатима – Лисабон – Синтра – Кашкайш – Лисабон – Мерида – Касерес – Трухильо – Куенка – Валенсия – Коста Дорада – Барселона – София

Екскурзия със самолет
15 дни

Прекрасна екскурзия, разкриваща културните контрасти на двете колоритни страни чрез най-популярните им забележителности

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияБарселона

Отпътуване от летище София, Варна или Бургас в зависимост от датата на заминаване. Пристигане в Барселона. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2
БарселонаСарагосаМадрид

Закуска. Отпътуване за Сарагоса, където се посещава базиликата "Нуестра Сеньора дел Пилар". Отпътуване за Мадрид. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

3

Закуска. Туристическа програма в Мадрид. Свободно време в Мадрид за самостоятелно разглеждане на музея "Прадо". Вечеря. Нощувка.

4
МадридЕл ЕскориалСеговияСаламанка

Закуска. Екскурзия до Ел Ескориал – някогашна лятна кралска резиденция и действаща столица на Испанската империя: църквата, библиотеката, кралският пантеон и апартаментите на Филип ІІ от 16 в. Отпътуване за Сеговия – старинен град в Кастилия, известен с уникалните си паметници: Римският акведукт – най-известният символ на Сеговия, построен в края на 1 в. и началото на 2 в. от новата ера по време на римската окупация на Иберийския полуостров; "Алкасар" - замъкът-резиденция на кастилските крале от 15 в. и Катедралата на Сеговия, построена в късен готически стил в периода между 1522 г. и 1577 г.  Отпътуване за Саламанка. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

5
СаламанкаПорто

Закуска. Туристическа програма в Саламанка с разглеждане на Университета от 13 в. Отпътуване за Порто – старата столица на Португалия, голямо пристанище и родина на "портвайна". Туристическа програма в Порто. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

6
ПортоКоимбраБаталяФатимаЛисабон

Закуска. Отпътуване за Коимбра, известна със своя Университет. Туристическа програма в центъра на града. Отпътуване за Лисабон. По пътя се прави кратка спирка за посещение на манастира в Баталя – великолепен паметник на националната архитектура и Фатима – най-известният поклоннически център на Португалия. Пристигане в Лисабон. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

7
Лисабон

Закуска. Туристическа програма в Лисабон: кварталът Белем, където ще можете да видите два от шедьоврите на португалската късна готика "Мануелин", декоративен стил, който няма да видите никъде другаде по света – манастирът "Жеронимуш" и кулата "Белем", построени в началото на 16 в., само няколко години след първото пътуване на Васко да Гама до Индия; Статуята на мореплавателите; кварталът "Байша" с площадите "Росио", "Фигейра" и "Комерсио"; "Алфама" – старият квартал на Лисабон. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

8
ЛисабонСинтраКашкайшЛисабон

Закуска. Отпътуване за Синтра, където ще можете да видите различни крепости, старинни замъци и потомствени домове, дворци и страноприемници, в които са били посрещани знаменити португалци и крале. Посещение на Синтра – приказен град на феи и добри вълшебници, лятна резиденция на португалското кралско семейство от 12 в. и включена в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство през 1995 г. Връщане в Лисабон по крайбрежния път, където се намират знаменитите курорти Ещорил и Кашкаиш – малък град, приютил много благороднически семейства от европейските страни по време на ІІ-рата Световна Война, чиито имения са запазени и до днес, известен със своите рибни ресторанти. Вечеря. Нощувка.

9
ЛисабонМеридаКасерес

Закуска. Отпътуване за Испания. Посещение на Мерида - паметник на римската култура: Римският театър и Амфитеатър, които и днес се използват за провеждане на представления благодарение на естествената акустика, Римският мост и други паметници на древната история. Отпътуване за Касерес – столицата на Естремадура, град от който произхождат редица конкистадори. Туристическа програма в центъра на града. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

10
КасересТрухильоКуенка

Закуска. Отпътуване за Куенка. По пътя, спиране в малкия град Трухильо, където се намира уникален архитектурен ансамбъл от XIII век. Пристигане в Куенка. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

11
КуенкаВаленсияКоста Дорада

Закуска. Туристическа програма в центъра на Куенка, разположен върху стръмна скала, един от най-живописните старинни средновековни градове на Испания, известен с т.нар. си "Висящи къщи", включени в списъка на ЮНЕСКО. Отпътуване за Валенсия – типичен южен град с шумни улици и светло сини куполи на многобройните си църкви, определен в една древна поговорка като "парче от рая паднало на земята". Туристическа програма във Валенсия с разглеждане на историческия център. Отпътуване за Коста Дорада. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

12
Коста Дорада

Закуска. Свободно време или екскурзия до Барселона, Тарагона или посещение на Порт Авентура (заявява се и се заплаща на място). Връщане на Коста Дорада. Вечеря. Нощувка.

13
Коста Дорада

Закуска. Свободно време или екскурзия до Барселона, Тарагона или посещение на Порт Авентура (заявява се и се заплаща на място).  Връщане на Коста Дорада. Вечеря. Нощувка.

14
Коста Дорада

Закуска. Свободно време или екскурзия до Барселона, Тарагона или посещение на Порт Авентура (заявява се и се заплаща на място).  Връщане на Коста Дорада. Вечеря. Нощувка.

15
БарселонаСофия

Закуска. Трансфер до летището в Барселона. Отпътуване за България. Пристигане на летище София, Варна или Бургас.

НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Допълнително легло в двойна стая
-230 лв.
Допълнително легло в двойна стая (за дете до 12 г.)
-230 лв.
Единична стая
+889 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Индивидуален трансфер летище – хотел в Барселона (заплаща се задължително когато полетите не съвпадат с часовете на груповите трансфери) на турист на посока при минимум 2 туристи
45 лв.
Индивидуален трансфер хотел на Коста Дорада - летище (заплаща се задължително когато полетите не съвпадат с часовете на груповите трансфери) на турист на посока при минимум 2 туристи
185 лв.
Пълноцветен пътеводител за Мадрид на български език на National Georgraphic (270 стр.)
19.90 лв.
Пълноцветен пътеводител за Барселона на български език на National Georgraphic (270 стр.)
19.90 лв.
Пълноцветен пътеводител за Испания на български език на National Georgraphic (399 стр.)
24.90 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Мюнхен - Барселона - Мюнхен - София с включени летищни такси на авиокомпания "Lufthansa" при цена на самолетен билет 248 EUR към месец ноември 2015 г.
Групов трансфер летище - хотел - летище
Транспорт с автобус по описания маршрут в Испания и Португалия
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Барселона
2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Мадрид
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Саламанка
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Порто
3 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Лисабон
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Касерес
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Куенка
4 нощувки със закуски и вечери в хотел *** на Коста Дорада
Туристическа програма в Мадрид, Саламанка, Порто, Лисабон, Коимбра и Касерес
Посещение на Сарагоса, Сеговия, Ел Ескориал, Синтра, Кашкаиш, Мерида, Куенка и Валенсия
Обслужване на руски език по време на целия маршрут
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Входна такса за "Алкасар" (4 EUR) в Сеговия
Входна такса за музея "Прадо" (14 EUR, за лица до 18 г. - безплатно) и Кралския дворец (10 EUR, за деца от 5 г. до 16 г. - 5 EUR - за официалните салони, аптеката и кралската оръжейна) в Мадрид
Входна такса за манастира в Ел Ескориал с кралския пантеон и апартаментите на Филип ІІ (10 EUR)
Входна такса за манастира "Жеронимуш" (7 EUR, за деца до 14 г. - безплатно), за кулата "Белем" (4 EUR, за деца до 14 г. - безплатно) или комбиниран билет за манастира "Жеронимуш" и за кулата "Белем" (10 EUR, за деца до 14 г. - безплатно), замъка "Св. Георги" (5 EUR, за деца до 10 г. - безплатно) в Лисабон
Входна такса за Аквариума (20 EUR, за деца от 3 г. до 12 г. - 15 EUR), музея на Пикасо (11 EUR), "Побле Еспаньол" (11 EUR, за деца от 4 г. до 12 г. - 6,25 EUR), Музея на каталунското изкуство (12 EUR, за деца до 16 г. - безплатно), "Ла Педрера" (16,50 EUR,за деца - 8,25 EUR), стадиона "Ноу Камп" (23 EUR, за деца до 13 г. - 17 EUR), "Саграда Фамилия" (14,80 EUR, за деца до 11г. - безплатно) в Барселона
Входна такса за увеселителния парк "Порт Авентура" (54 EUR, за деца до 10 г. - 44 EUR)
Екскурзия до Барселона (заявява се и се заплаща на място - около 65 EUR), Тарагона (заявява се и се заплаща на място - около 25 EUR на турист) или увеселителния парк "Порт Авентура" (заявява се и се заплаща на място)
Входни такси за други музеи и обекти, посещавани по желание и градски транспорт
Разходи от личен характер
Индивидуален трансфер летище - хотел - летище (когато полетите не съвпадат с часовете на груповите трансфери)
Туристическа такса престой в Барселона: 1,25 EUR на турист на ден (за хотел ****), 0,75 EUR на турист на ден (за хотел ***). Таксата се заплаща индивидуално от туристите на рецепцията на хотела
Туристическа такса престой на Коста Дорада: 1 EUR на турист на ден (за хотел ****), 0,5 EUR на турист на ден (за хотел ***). Таксата се заплаща индивидуално от туристите на рецепцията на хотела
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Включените в програмата трансфери са групови и представляват обединяване на групи от туристи, пристигащи или заминаващи с различни полети.
Поради това е възможно да се наложи изчакване на летището до пристигането на всички туристи от групата или някои от туристите да бъдат трансферирани до летището по-рано за обратния полет.
В случаите, когато часовете на полетите не съвпадат с часовете на груповите трансфери, доплащането за индивидуален трансфер или нощен индивидуален трансфер е задължително.
Необходимостта от доплащане за индивидуален трансфер се уточнява в хода на резервацията.
Туристическата прогрма се осъществява на руски език.
Местата в автобуса се определят на място от екскурзовода на групата в зависимост от датата на заявка на екскурзията и възрастта на туристите.
Туристите се настаняват в хотели категория 3*. Като правило хотелите са разположени в близост до центъра на посещаваните градове с изключение на транзитните нощувки.
При по-натоварените дати, в случаите на национални празници, конгреси, изложения и т.н., туристите могат да бъдат настанени в хотели, които не са централно разположени или са в околностите на посещаваните градове.
Приемащата туристическа агенция си запазва правото да променя категорията на хотелите от 3* на 2* в случаите на значително увеличение на цената на нощувката поради провежаднето на големи обществени мероприятия, конгреси, национални празници и т.н.
Приемащата агенция си запазва правото за разместване на програмата и нощувките по дни.
Часово време: България 12 ч. Испания 11 ч.
Екскурзията се предлага за индивидуални туристи.
Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 248 EUR с включени летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията има право да промени цената на екскурзията в съответната посока.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Испания, Португалия: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Испания, Португалия: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Испания »