Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Нова година в Швейцария

София – Залцбург – Цюрих – Люцерн – Монтрьо – Лозана – Женева – Берн – Инсбрук – София

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияЗалцбург
~1200 km
Отпътуване от София в 16.30 ч. от площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище"), 17.00 ч. - Автогара "Сердика", 17.10 ч. - бензиностанция "OMV" (кв. "Захарна фабрика", бул. "Сливница" № 132) по маршрут Белград - Загреб - Любляна - Залцбург.
2
Пристигане в Залцбург около обяд. Настаняване. Пешеходна разходка в Стария град (минимум 1 ч.): дворецът "Мирабел" - лятна резиденция на залцбургските архиепископи; "Хоензалцбург" - символ на Моцартовия град, най-голямата напълно запазена крепост в Средна Европа; "Капителплац", манастирът "Св. Петър", Катедралата - духовният център на града; "Резиденцплац", "Моцартплац", "Алтермаркт"; улица "Гетрайдегасе" с Къщата на Моцарт, където е роден великият композитор - необходимо е ползване на градски транспорт. Свободно време. Нощувка.
3
ЗалцбургЦюрихЛюцерн
~510 km
Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Цюрих - най-големият град в Швейцария, символ на свободната мисъл и международен банков център. Туристическа програма в Цюрих: пешеходна разходка по "Банхофщрасе" - "витрината на Европа", основна търговска артерия на града с елегантни магазини, скъпи бутици и банки от световна величина; паркът "Линденхоф" - оазис на спокойствието в сърцето на Стария град и мястото, където римляните строят първото си укрепение; църквите "Фраумюнстер" и "Гросмюнстер" - кратко завръщане във времето на Реформацията. Свободно време. Настаняване в района на Цюрих/ Люцерн. Нощувка.
4
ЛюцернМонтрьоЛозанаЖенева
~340 km
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Люцерн. Тесните калдъръмени улици, изящните кули и покрити мостове, живописните площади и фонтани пресъздават средновековния дух на града и дават основание да бъде определян като един от най-красивите в Швейцария. Пешеходна разходка: "Умиращият лъв на Люцерн" - "най-тъжното и вълнуващо парче камък в света" според Марк Твен; Покритият мост с Водната кула - най-сниманият туристически обект в Швейцария; ренесансовата сграда на Кметството и живописните площадчета в Стария град. Свободно време на брега на езерото Фирвалдщетерзее. Отпътуване за Монтрьо. Кратка разходка в перлата на Швейцарската ривиера. Отпътуване за Лозана - столица на кантона Во и седалище на Международния олимпийски комитет. Пешеходна разходка по улиците на стария град до готическата катедрала от 12 век, призната за една от десетте най-красиви в Европа. Фотопауза в парка на Олимпийския музей. Настаняване в района на Женевското езеро. Нощувка.
5
Женева
Закуска. Отпътуване за Женева - космополитен град на брега на най-голямото езеро в Западна Европа. Пешеходна разходка (1 ч.): Цветният часовник - символ на часовникарската индустрия за града, чиито 6 000 цветя се подменят всеки сезон, "Же д`О" - най-големият фонтан в Европа, от който всяка секунда 500 литра вода се изхвърлят на 140 м. височина; Островчето на Жан-Жак Русо, където е издигнат паметникът на най-видния женевски гражданин; Старият град с историческия площад "Бург де Фур"; Кметството и катедралата "Св. Петър" - смесица от романски, готически и неокласически стил, в която е проповядвал реформаторският лидер Жан Калвин; Мемориалът на реформаторите, проследяващ историята на протестантското движение. Свободно време. По желание и предварителна заявка - Новогодишна вечеря. Нощувка в района на Женевското езеро.
6
ЖеневаБернИнсбрук
~560 km
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Берн - столица на Швейцария и част от световното културно наследство под егидата на ЮНЕСКО. Туристическа програма: Бундесхаус – сградата на швейцарския парламент, църквата "Хайлиггайст", кулата "Кефихтурм" , част от градските защитни стени; , Марктгасе със знаменитите фонтанчета - гордостта на берничани, Часовниковата кула, Кметството, Къщата на Айнщайн, Катедралата – най-високата в Швейцария, Мечите ями - гордостта на Берн. Свободно време. Отпътуване за Австрия. Настаняване в района на Инсбрук късно вечерта. Нощувка.
7
ИнсбрукСофия
~1360 km
Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Инсбрук. Пешеходна разходка в столицата на провинция Тирол: Градската кула на Кметството - използвана от стражите, които следели за врагове, пожари и други опасности; Златната ложа - построена в чест на сватбата на император Максимилиан І и Бианка Мария Сфорца и катедралата "Св. Якоб" - построена през 18 век по плановете на бароковия архитект Йохан Якоб Херкомер. Свободно време. По желание - изкачване с въжена железница до 860 м н. в. и посещение на алпийския зоопарк, приютил около 2000 животни от 150 алпийски вида и голям сладководен аквариум. Отпътуване за България в 18.00 ч.
8
София
Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. Сливница до Орион), площад "Централна гара" и площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") късния следобед.
НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Двойна стая за комбиниране
включено в цената
Допълнително легло в двойна стая
включено в цената
Единична стая
+349 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Ползване на двойна седалка от един турист
317 лв.
Новогодишна вечеря в ресторант Edelweiss, Женева (салата от чери домати; гъши дроб на тиган с карамелизирани ябълки и сос от редуциран патешки бульон ИЛИ мус от тиква, гарниран с бита сметана с аромат на трюфел; филе от риба "Джон Дори" с грозде и гарнитура аспержи; говеждо филе с манатарки, пюре от пащърнак и конфит от домати; селекция от швейцарски сирена с конфитюр от дюля; десерт от мандарини, шоколад и мента; кафе и сладкиши)
209 лв.
ОТСТЪПКИ
Деца до 11 г., настанени в стаята на двамата си родители
60 лв.
Ученици и студенти
25 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
1 нощувка със закуска в хотел "Turnerwirt" *** (или подобен) в района на Залцбург
2 нощувки със закуски в хотел "All Seasons" *** (или подобен) в района на Женевското езеро
1 нощувка със закуска в хотел "Anker" *** (или подобен) в района на Цюрих/ Люцерн
1 нощувка със закуска в хотел "Neuwirt" *** (или подобен) в района на Инсбрук
Пешеходни разходки в Залцбург, Цюрих, Люцерн, Монтрьо, Лозана, Женева, Берн и Инсбрук
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
Екскурзоводско обслужване.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Билет за лифт и входна такса за крепостта "Хоензалцбург" (10,50 EUR, за деца до 14 г. - 6 EUR), входна такса за музея на Моцарт (7 EUR, за деца - 3 EUR) в Залцбург
Комбиниран билет за въжената железница и алпийския зоопарк (10 EUR) в Инсбрук
Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
Новогодишна вечеря
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Швейцария »