Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Класическа Испания - от 14.11.2015 г. до 19.03.2016 г. - екскурзия със самолет, обслужване на руски език!

Барселона - Сарагоса - Мадрид - Толедо - Кордоба - Севиля - Гранада - Валенсия

София – Барселона – Сарагоса – Мадрид – Толедо – Мадрид – Кордоба – Севиля – Гранада – Аликанте – Валенсия – Барселона – София

Екскурзия със самолет
8 дни

С тази екскурзия ще се докоснете до огнения темперамент на Испания с нейната изящна архитектура и богато културно и историческо наследство.

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияБарселона

Отпътуване от летище София, Варна или Бургас в зависимост от датата на заминаване. Пристигане на летището в Барселона. Групов трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2
БарселонаСарагосаМадрид

Закуска. Обзорна екскурзия на Барселона: Готическият квартал – най-старата част на града, добила своя облик главно през готическия период, когато Барселона, Генуа и Венеция са били най-важните търговски градове в Средиземноморието и са притежавали несметни богатства; Катедралата "Св. Еулалия", чието строителство е било започнато през 1298 г. на мястото на стара романска сграда от която и до днес са запазени няколко каменни релефа; архитектурните шедьоври на Антонио Гауди – "Каза Байо", "Ла Педрера" и Катедралата "Саграда Фамилия" – най-известната и оспорвана творба на Гауди. Отпътуване за Сарагоса. Свободно време в центъра на града (около 1 ч.). Отпътуване за Мадрид. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

3
МадридТоледоМадрид

Закуска. Панорамна обиколка на Мадрид: най-важните и представителни сгради и паметници на Мадрид, улица "Гранд Вия", площад "Пласа де Ориенте". Екскурзия до Толедо – старата столица на Испания. Туристическа програма в Толедо: Катедралата, главната забележителност на Толедо, построена в периода между 1227 г. и 1493 г. на мястото на голямата джамия от времето на маврите и музеят на Катедралата; красивата часовниковата кула в стил мудехар на църквата "Св. Тома", където се намира шедьовърът на Ел Греко "Погребението на граф Оргас". Връщане обратно в Мадрид. Свободно време за индивидуално посещение на музея "Прадо". Вечеря. Нощувка.

4
Кордоба

Закуска. Отпътуване за Кордоба - вторият най-важен град в Андалусия след Севиля, разположен в подножието на планинската верига Сиера де Кордоба, в равнина, която се спуска леко към река Гуадалкивир. Туристическа програма в стария град на Кордоба. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

5
СевиляГранада

Закуска. Отпътуване за Севиля - столица на Андалусия, разположена в плодородна равнина на левия бряг на река Гуадалкивир. Туристическа програма в Севиля: Катедралата – една от най-големите и богати готически катедрели в христянския свят, несравнима по своя впечатляващ пространствен ефект и изобилие от съкровища на изкуството, построена между 1402 г. и 1506 г. на мястото на главната градска джамия и живописния квартал "Санта Круз", който в арабско време е бил еврейски квартал, а днес е район с много покрити с цветя площади и улици. Отпътуване за Гранада - известната стара столица на маврите. Настаняване. Вечеря. По желание - посещение на фламенко-шоу (заявява се и се заплаща на място). Нощувка.

6
ГранадаАликанте

Закуска. Туристическа програма в Гранада: Аламбра – дворцов град, включен в списъка за световно и културно наследство през 1984 г., красивите дворци на Насридите, групирани в неправилна форма, чиито стаи са свързани помежду си посредством дворове и пасажи и "Хенералифе" – лятната резиденция на султаните на Гранада от династията на Насридите. Отпътуване за Аликанте. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

7
ВаленсияБарселона

Закуска. Отпътуване за Валенсия – типичен южен град с шумни улици и светло сини куполи на многобройните си църкви, определена в една древна поговорка като "парче от рая паднало на земята". Туристическа програма във Валенсия с разглеждане на историческия център. Обяд. Отпътуване за Барселона. Настаняване. Нощувка.

8
БарселонаСофия

Закуска. Групов трансфер до летището. Отпътуване за България. Пристигане на летище София, Варна или Бургас.

НАСТАНЯВАНЕ
хотел ***
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Допълнително легло в двойна стая
-140 лв.
Допълнително легло в двойна стая (за деца до 12 г.)
-140 лв.
Единична стая
+539 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Индивидуален трансфер летище – хотел (заплаща се задължително когато полетите не съвпадат с часовете на груповите трансфери) на турист на посока при минимум 2 туристи
45 лв.
Индивидуален трансфер хотел - летище (заплаща се задължително когато полетите не съвпадат с часовете на груповите трансфери) на турист на посока при минимум 2 туристи
45 лв.
Пълноцветен пътеводител за Мадрид на български език на National Georgraphic (270 стр.)
19.90 лв.
Пълноцветен пътеводител за Барселона на български език на National Georgraphic (270 стр.)
19.90 лв.
Пълноцветен пътеводител за Испания на български език на National Georgraphic (399 стр.)
24.90 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
0 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет и летищни такси София - Барселона - София на авиокомпания "Bulgaria Air" при цена на самолетен билет 223 EUR към месец ноември 2015 г.
Групов трансфер летище - хотел - летище
Транспорт с автобус по описания маршрут в Испания
2 нощувки със закуски и 1 вечеря в хотел *** в Барселона
2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Мадрид
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Кордоба
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Гранада
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Аликанте
1 обяд във Валенсия на 7-мия ден от програмата
Туристическа програма в Барселона, Мадрид, Толедо, Кордоба и Севиля
Посещение на Аламбра и "Хенералифе" в Гранада (с включена входна такса)
Посещение на Валенсия и Сарагоса
Обслужване на руски език по време на целия маршрут
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Туристическа такса престой в Барселона: 1,25 EUR на турист на ден (за хотел ****), 0,75 EUR на турист на ден (за хотел ***). Таксата се заплаща индивидуално от туристите на рецепцията на хотела при отпътуване
Индивидуален трансфер летище - хотел - летище (когато полетите не съвпадат с часовете на груповите трансфери)
Входна такса за музея "Прадо" (14 EUR, за деца до 18 г. - безплатно) в Мадрид
Входна такса за Катедралата в Севиля (8 EUR)
Входна такса за Катедралата (11 EUR) и църквата "Санто Томе" (2,50 EUR) в Толедо
Посещение на представление на фламенко-шоу в Гранада (заплаща се на място - около 40 EUR)
Входни такси за други музеи и обекти, посещавани по желание и градски транспорт
Разходи от личен характер
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 223 EUR с включени летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията има право да промени цената на екскурзията в съответната посока.
Включените в програмата трансфери са групови и представляват обединяване на групи от туристи, пристигащи или заминаващи с различни полети.
Поради това е възможно да се наложи изчакване на летището до пристигане на всички туристи от групата или някои от туристите да бъдат трансферирани до летището по-рано за обратния полет.
В случаите когато часовете на полетите не съвпадат с часовете на груповите трансфери, доплащането за индивидуален трансфер или нощен индивидуален трансфер е задължително.
Необходимостта от доплащане за индивидуален трансфер или нощен индивидуален трансфер се уточнява в хода на резервацията.
Туристическата прогрма се осъществява на руски език.
Местата в автобуса се определят на място от екскурзовода на групата в зависимост от датата на заявка на екскурзията и възрастта на туристите.
Туристите се настаняват в хотели и пансиони категория 3*. Като правило хотелите са разположени в центъра на посещаваните градове с изключение на транзитните нощувки.
При по-натоварените дати, в случаите на национални празници, конгреси, изложения и т.н., туристите могат да бъдат настанени в хотели, които не са централно разположени или са в околностите на посещаваните градове.
Приемащата туристическа агенция си запазва правото да променя категорията на хотелите от 3* на 2* в случаите на значително увеличение на цената на нощувката поради провежаднето на големи обществени мероприятия, конгреси, национални празници и т.н.
Приемащата агенция си запазва правото за разместване на програмата и нощувките по дни.
Екскурзията се предлага за индивидуални туристи.
Часово време: България 12 ч. Испания 11 ч.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Испания »