Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

ЕСЕН ' 2015 - ПОЧИВКА В ИТАЛИЯ, СОРЕНТО - хотел La Pergola 3*! ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА!

София – Рим – Соренто – Капри – Неапол – Помпей – Амалфи – Соренто – Рим – София

Почивка със самолет
8 дни

Хотел "La Pergola" се намира в Sant'Agnello, Соренто и е разположен на тиха улица, в близост до стоянка за таксита, спирка на автобус, което позволява лесен достъп до всички забележителности по крайбрежието на Амалфи.

Хотелът разполага с ресторант, бар на басейна, басейн, Wi-Fi. Стаите са с баня и сателитна телевизия. Стаите на 1-ви и 2-ри етаж са с балкон с гледка към градината.

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияРимСоренто

Oтпътуване от летище София в 07.35 ч. (терминал 2) с директен полет до Рим на авиокомпания Bulgaria air. Кацане в 08.30 ч. Посрещане на летището. Трансфер до хотела в залива на Соренто. Вечеря. Нощувка.

2
Капри

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. По желание еднодневна екскурзия до о-в Капри (мин. 6 часа). Отпътуване с корабче до о-в Капри - перлата на Неаполитанския залив, комбинация от уникално красива природа и лукса на един от най-скъпите курорти в Европа. Туристическа програма с местен екскурзовод на български език на о-в Капри.

3
Неапол

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. По желание еднодневна екскурзия до Неапол - живописно разположен град на брега на Неаполитанския залив, столицата на област Кампания, основана от гръцки колонизатори (мин. 6 часа). Панорамна обиколка на Неапол с местен екскурзовод: крайбрежието, кметството, Кралският дворец, построен през 17 век за испанските вицекрале; галерия "Умберто I", операта "Сан Карло", която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа, пл. Плебишито (без включени входни такси).

4
Помпей

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. По желание еднодневна екскурзия "Помпей и Везувий" (мин. 6 часа). Разглеждане на античния Помпей с местен екскурзовод - възкръсналият град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум - център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, "Къщите на любовта". Екскурзията продължава с автобус към подножието на вулкана "Везувий" - единствения действащ вулкан в континентална Европа, откъдето се продължава пеша до кратера на вулкана.

5
Амалфи

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. По желание целодневна екскурзия "Крайбрежието на Амалфи" (мин. 6 часа). Посещение на Амалфи – една от трите перли на крайбрежието, разположена на северния бряг на Салернския залив; Равело – живописно разположен над морето.

6

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

7
СорентоРим

Закуска. Трансфер до Рим. Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим: Римският форум - сърцето на античния Рим, където е бил съсредоточен политическият, религиозен и търговски живот на града; величествената Арка на Константин , издигната в чест на победата над император Максенций; Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; площад Венеция. Фотопауза при Колизеума - най-големият амфитеатър от древноримската епоха. Пешеходна разходка до Фонтанът ди Треви - най-известният и най-красивият в цяла Италия - шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига титанът Океан със своята колесница във формата на раковина. Настаняване в хотела в Рим. Нощувка.

8
РимСофия

Закуска. Трансфер до летището в Рим. 09.30 ч. - полет за София. 12.20 ч. - кацане на летище София (терминал 2).

НАСТАНЯВАНЕ
Хотел "La Pergola" 3* (или подобен)
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Целодневна екскурзия "Помпей и Везувий" с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 25 туристи (входните такси за Помпей – 13 EUR и Везувий - 8 EUR се заплаща допълнително)
€48
Целодневна екскурзия "Помпей и Везувий" с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 25 туристи, за деца до 10 години (входните такси за Помпей – 13 EUR и Везувий - 8 EUR се заплаща допълнително)0
€45
Целодневна екскурзия до о-в Капри с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 25 туристи (входните такси за вила "Сан Микеле" - 6 EUR, градините на Август - 1 EUR и Синята пещера - 28 EUR се заплащат допълнително на място)
€75
Целодневна екскурзия до о-в Капри с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 25 туристи, за деца до 10 години (входните такси за вила "Сан Микеле" - 6 EUR, градините на Август - 1 EUR и Синята пещера - 28 EUR се заплащат допълнително на място)
€70
Целодневна екскурзия "Крайбрежието на Амалфи" с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 25 туристи (входните такси за Катедралата - 2,50 EUR и вила Рудолфо - 5 EUR се заплащат допълнително намясто)
€40
Целодневна екскурзия "Крайбрежието на Амалфи" с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 25 туристи, за деца до 10 години (входните такси за Катедралата - 2,50 EUR и вила Рудолфо - 5 EUR се заплащат допълнително намясто)
€37
Целодневна екскурзия до Неапол - с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 25 туристи (без включени входни такси)
€45
Целодневна екскурзия до Неапол - с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 25 туристи, за деца до 10 години (без включени входни такси)
€42
Пакетна цена за 4-те допълнителни екскурзии ("Помпей и Везувий", о-в Капри, Неапол, "Крайбрежието на Амалфи")
€172
Пакетна цена за 4-те допълнителни екскурзии, за деца до 10 години ("Помпей и Везувий", о-в Капри, Неапол, "Крайбрежието на Амалфи")
€158
Пълноцветен пътеводител за Рим на български език на National Georgraphic (270 стр.)
19.90 лв.
Пълноцветен пътеводител за Италия на български език на National Georgraphic (399 стр.)
24.90 лв.
Доплащане за гарантиране на двойна стая с балкон - за целия престой. Цената е на стая.
€30
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет за директен полет София - Рим - София на авиокомпания "Bulgaria Air" с включени летищни такси
6 нощувки в със закуски в стандартни стаи в хотел La Pergola *** (или подобен) в залива на Соренто
6 вечери по меню в ресторант "Cafe Latino" в центъра на Соренто - на около 25 мин. пеш от хотела (за тези, които желаят, е осигурен трансфер от хотела до ресторанта и обратно)
1 нощувка със закуска в хотел Triangoli Best Western 4* (или подобен) в района на Рим
Трансфер летище - хотел - летище
Панорамна обиколка на Рим с местен екскурзовод на български език
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
Асистанс на български език по време на целия престой
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Туристическа такса: 1 - 2 EUR на турист на нощувка (заплаща се от туристите на рецепцията на хотела при настаняване) в Соренто
Туристическа такса: 6 EUR на турист на нощувка (заплаща се от туристите на рецепцията на хотела при настаняване) в Рим
Доплащане за гарантиране на стая с балкон
Климатик в стаите в хотела в района на Соренто: 5 EUR на стая на нощувка (по желание, заплаща се от туристите на рецепцията на хотела)
Допълнителни екскурзии
Лични разходи
Пакет от допълнителни екскурзии, заплатени по време на самото пътуване: 185 EUR
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Вечерята е в ресторант "Cafe Latino" в центъра на Соренто на около 20-25 мин. пешеходно разстояние от хотела. За тези, които желаят, е осигурен неколкократен трансфер от хотела до ресторанта и обратно с 6-местен автомобил.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Италия »