Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

ПОЧИВКА В ИТАЛИЯ, КАМПАНИЯ, НЕАПОЛ'2015 - хотел Domizia Palace 4*

ЗАПИСВАНИЯ ДО 30.04.2015

София – Неапол – Соренто – Позитано – Амалфи – Помпей – Везувий – Капри – Рим – Неапол – София

Почивка със самолет
8 дни

Местоположение

Хотел Domizia Palace 4* се намира в италианския курорт Бая Домиция, на първа линия до плажа на залива Гаета, заобиколен от борова гора. Комплексът е разположен сред красиви градини с палми, средиземноморски кипариси и диви цветя, даващи усещането за спокойствие и релакс.

 

Плаж

Хотелът разполага с частен и напълно оборудван плаж, достъпен по пътека през парка. Чадърите и шезлонгите са безплатни за гостите на хотела. На плажа има и удобни шатри, създаващи елегантна и приятна атмосфера за почивка.

 

Хотел

Хотелът разполага с просторно фоайе и денонощна рецепция, основен ресторант Le Muse - елегантен и просторен, слънчева тераса, помещение за съхранение на багаж, сейф, конферентна/банкетна зала, безплатен обществен паркинг.

 

Хранене

Ресторант “Le Muse” предлага типични средиземноморски ястия, които се допълват от специално селектираните местни вина.

 

Спорт и развлечения

Хотел Domizia Palace 4* разполага с басейн, обграден със зеленина и оборудван с чадъри и шезлонги, детски басейн, тенис корт с осветление, фитнес зала. От средата на юни до средата на септември екип от професионалисти организира представления, спортни състезания, спортни дейности, водна гимнастика, мини-клуб и игри за всички гости на хотела.

 

Допълнителни услуги в хотела

-        рент-а-кар

-        велосипеди под наем

-        факс и копирни услуги

-        пране, гладене

 

Конферентни зали

Хотелът разполага с мултифункционални зали за организиране на срещи, конференции, бизнес обеди или тематични вечери. Банкетна зала “La Sala delle Kenzie” е с капацитет 150 места.

 

Стаи

Предлага настаняване в 119 стаи, разпределени на четири етажа, с изглед море. Стаите са внушителни, обзаведени с вкус и оборудвани с всички съвременни удобства за допълнителен комфорт:

-        климатик

-        зареден мини-бар

-        телевизор

-        директен телефон

-        сейф

-        баня с душ и сешоар

-        балкон

 

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияНеапол

Полет София - Неапол на авиокомпания Мистрал Еър. Излита в 13:25ч. Каца в 14:00ч. Трансфер от летище Неапол до Бая Домиция. Настаняване в избрания хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2
Неапол

Закуска. Информационна среща с представител на туроператора в хотела. Следобяд – свободно време или екскурзия по желание: Неапол - полудневна екскурзия. Вечеря. Нощувка.


Неапол - град с история на повече от 2700 години, микс от различни епохи и култури, красиво разположен в Неаполитанския залив, с невероятна панорама към огнедишащия Везувий. Автобусна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод на града, известен с древната история, изкуство, музика и гастрономия. Възможност за фото сесия на хълма Позилипо. По време на тура ще видите Централния площад – Пиаца Плебешито, църквата Сан Фердинандо ди Паоло и Св. Франциско, Театро ди Сан Карло - най-старата опера в Италия, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа, замъка Кастел дел Ово (Замъка яйце), галерията "Умберто I" (без вкл. входни такси) и Aнжуйският замък. Свободно време, за да опитате най-вкусната пица - неаполитанската, в легендарния ресторант "Да Микеле", където е направена първата пица "Маргарита"; да посетите известното Гранд кафе "Гамбринус", отворило врати през 1860г., посещавано от кралските особи и да се любувате на разкошния интериор, пиейки неаполитанско кафе; да се разходите по търговската улица Виа Сан Григорио Армено в стария град и да се насладите на шопинга.

3
СорентоПозитаноАмалфи

Закуска. Свободно време за плаж или екскурзия по желание: Соренто, Позитано и Амалфи – целодневна екскурзия. Вечеря. Нощувка.


Отпътуване рано сутринта за Соренто – едно от най-очарователните градчета в Италия, разположено на върха на един полуостров с незабравима гледка към Неаполитанския залив и Везувий. Пешеходна разходка в Соренто: църквата "Св. Антонино", рибарското селище Марина Гранде, панорамната площадка в градската градина. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Интерес за посетителите на града представляват също така и централният площад "Пиаца Тасо", Катедралата от 14 век, манастирът "Сан Франциско", римските руини, както и двете пристанища – Марина Гранде и Марина Пикола. Няма как да се пропусне и централната търговска улица "Сан Цезаро".



Отпътуване към Позитано – най-западният град от Амалфийското крайбрежие със неговата живописна природа. Построен е почти вертикално върху скалите (автобуси не влизат в града), от терасите над града се открива възхитителна панорамна гледка към многоцветния Позитано. Спирка за снимки.



Около обяд отпътуване за Амалфи – живописен морски курортен град в област Кампания на провинция Салерно – градът покровителстван от Сант Андреа Апостоло, един от дванадесетте апостола, който тръгва след Христа. Разглеждане на катедралата "Св. Андрей" от 9 век, чиято фасада е декорирана с модерна мозайка на Доменико Морели. Време за снимки.



Слушалки по време на тура – 2 евро.



Препоръчваме леки дрехи и удобни обувки.

4
ПомпейВезувий

Закуска. Свободно време за плаж или екскурзия по желание: Помпей и Везувий - полудневна екскурзия. Вечеря. Нощувка.


Помпей – вулканът, изригнал през 79 г. е разрушил някогашния процъфтяващ античен град, но вулканичната пепел е съхранила за потомците и до днес богатите домове с невероятни фрески и мозайки, термални комплекси, вили, храмове и театри. Посетителите могат да си представят как са живели в онази далечна императорска епоха. Съхранени са Храма на Аполон, Базиликата, Форума, пазара, храма на Веспасиан, храма на Юпитер, термите, храма на Фортуна Августа, термопилите, водопровода, улицата на Изобилието, Големия театър, казармата на гладиаторите и много др.


Екскурзията продължава с автобус към подножието на вулкана Везувий (1281 м.) – единственият действащ вулкан в континентална Европа. Изкачването до кратера на вулкана е пеш.

5

Закуска. Свободно време за плаж или екскурзии по желание: целодневна екскурзия до Кралският дворец "Казерта" и време за шопинг в La Reggia Designer Outlet или целодневна екскурзия до Гаета и Сперлонга. Вечеря. Нощувка.


Кралският дворец Казерта - някогашна резиденция на неаполитанските крале и един от най-внушителните дворци в Европа, по-голям от Версай и с великолепен парк. Част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Строителството започва през 1752г. за Карлос VII Неаполски, който работи заедно с холандския архитект Луиджи Ванвители. Строителството е довършено за третия му син и наследник Фердинанд IV Неаполски. Необходимостта от издигането на постройката не е толкова естетическа, а цели защита при евентуална морска атака, каквато дворецът в Неапол не е осигурявал. Уникалният бароков замък побира в главното си отделение цели 1200 изискани стаи, както и 25 кралски апартамента. Пред двореца има огромен парк, с безброй фонтани, украсени с изящни статуи. В Казерта се намира един от най-големите Outlet-и в района на Неапол - La Reggia Designer Outlet.


или


Сперлонга е малко пристанищно градче, разположено на брега на Тиренско море в Централна Италия. През 1957 г. започва изграждането на крайбрежния път Терачина-Гаета, което довежда до откриването на пещера със скулптури във възхвала на делото на Одисей. Главната туристическа атракция в градчето е музеят, построен върху земите на Вилата на Тиберий, където могат да се видят скулптурните групи, намерени в пещерата. Според Тацит и Светоний таванът на пещерата се срутва, докато Тиберий вечеря със Сеян, който се втурва да го спасява. В знак на благодарност Тиберий го издига във властта. Някои от скулптурите, изложени в музея, изобразяват нападението на Сцила над кораба на Одисей, ослепяването на Полифем и тялото на Ахил. В Сперлонга може да се посети и църквата "Санта Мария" от 12 век. В днешни дни използвана за културни събития и спектакли, тя е дом на средновековни мозайки, открити при последните реставрации.


Гаета е пристанищен град, разположен на 2 м.н.в., на брега на Тиренско море, между Рим и Неапол. В Гаета се намира масивният Арагонски замък от VI-VII век. Сегашната му структура е от две отделни сгради, построени по времето на император Карл V, които заедно с укрепленията правят Гаета един от най-силните крепостни градове в Италия. Едното крило на замъка се използва за провеждането на конференции и изложби. В купола на най-високата кула се намира и кралският параклис, построен от крал Фердинанд II през 1849 г. Градът е богат на исторически паметници, включително граждански, архитектурни и църковни сгради от VIII век пр.н.е. до наше време.

6
Капри

Закуска. Свободно време за плаж или екскурзия по желание:  остров Капри – целодневна екскурзия. Вечеря. Нощувка.


Отпътуване с корабче до известния остров Капри, привличал в миналото си римските императори, запазил очарованието и славата си до днес, мечта за много пътешественици. Пешеходна разходка със зъбчата железница до град Капри, църквата "Свети Стефан" и градините на император Август. Свободно време за самостоятелно разглеждане на острова или по избор един от двата допълнително предлагани тура (само с предварителна заявка и плащане от България): посещение на Анакапри или разходка с лодка.


Посещение на Анакапри с екскурзовод на български език


Изкачване до град Анакапри с минибус, възможност да видите Monte Solare - най-високата точка на о-в Капри, разглеждане на Villa San Michele (включена входна такса), вилата е била мечтаният дом за шведският физик Аксел Мунте, който казва „Домът ми трябва да е отворен за слънцето, вятъра и гласа на морето, точно като Гръцки храм, и светлина, светлина, светлина навсякъде“, свободно време, връщане към Капри.


или


Разходка с лодка


Тръгване в 13:55 или 14:25ч. (според заетостта на лодките). Продължителност около час. Преживяването в Капри би останало непълно ако не отделите един час за разходка с лодка из Средиземно море, където да видите тюркоазено сините води, спиращите дъха гледки към малките заливи и изумителните пещери. Разходката включва пълна обиколка на острова (без посещение на Синята пещера).

7
Рим

Закуска. Свободно време за плаж или екскурзия по желание: Рим: Вечният град - целодневна екскурзия. Вечеря. Нощувка.


Рим - един от най-величествените и романтични градове в света. Историческият център на града е част от културното наследство на ЮНЕСКО с прелестните си дворци, римски руини, изящни статуи и базилики на хиляди години. Панорамна обиколка в историческия център на Рим: Римският форум - сърцето на античния Рим, където е бил съсредоточен политическият, религиозен и търговски живот на града, величествената Арка на Константин, Колоната на Траян, площад Венеция. Фотопауза при Колизеума - най-големият амфитеатър от епохата на Древен Рим. Пешеходна разходка до Фонтана ди Треви - най-известният и най-красивият в цяла Италия - шедьовър на бароковата архитектура. Свободно време.

8
НеаполСофия

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер от Бая Домиция до летище Неапол. Полет Неапол - София на авиокомпания Мистрал Еър. Излита в 10:00ч. Каца в 12:35ч.

НАСТАНЯВАНЕ
Хотел Domizia Palace 4*
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Горивна такса (доплаща се задължително) - информация за горивната такса се получава до 21 дни преди датата на заминаване
0 лв.
Обяд - за седмица на човек, по желание, заявява се при резервация
130 лв.
Полудневна екскурзия до Помпей и Везувий - с местен екскурзовод на български език (с включени входни такси)
от 12 г.
€60
от 2 г. до 11 г.
€30
Тур на Неапол - с местен екскурзовод на български език (без включени входни такси)
от 12 г.
€40
от 2 г. до 11 г.
€20
Целодневна екскурзия до Соренто, Позитано и Амалфи - с местен екскурзовод на български език (с включени входни такси)
от 12 г.
€60
от 2 г. до 11 г.
€30
Целодневна екскурзия до Капри с местен екскурзовод на български език (с включени входни такси)
от 12 г.
€90
от 2 г. до 11 г.
€45
Целодневна екскурзия до двореца "Казерта" с местен екскурзовод на български език (с включени входни такси) и La Reggia Designer Outlet
от 12 г.
€55
от 2 г. до 11 г.
€28
Целодневна екскурзия до Рим - с местен екскурзовод на български език (без включени входни такси)
от 12 г.
€50
от 2 г. до 11 г.
€25
Целодневна екскурзия до Гаета и Сперлонга с местен екскурзовод на български език (с включени входни такси)
от 12 г.
59 лв.
от 2 г. до 11 г.
29 лв.
Допълнителен тур на о-в Капри - разходка с корабче
33 лв.
Допълнителен тур на о-в Капри - посещение на Анакапри
33 лв.
Отстъпка при заявяване и заплащане на 5 или 6 допълнителни екскурзии: 15%
€0
Отстъпка при заявяване и заплащане на 4 допълнителни екскурзии: 10%
€0
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Неапол - София, с директен чартърен полет и включени летищни такси
Трансфер летище - хотел - летище
7 нощувки на база закуска и вечеря (на блок маса с включено ¼ л вино и ½ л вода по време на вечерята) в хотел Domizia Palace 4*
Чадъри и шезлонги на плажа и на басейна
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Представител на български език, за целия престой
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Такса гориво и вредни емисии - определя се 20 дни преди полета и се заплаща задължително до 7 дни преди полета
Общинска такса - за района на Бая Домиция тя ще бъде от порядъка на 0,30 до 1 евро на човек на ден, за лица над 16 години. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите и не е включена в пакетните цени.
Допълнителни екскурзии по желание
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Резервации: Депозит - 300 лв , Доплащане - до 20 дни преди датата на отпътуване
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Италия »