Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Столиците на Пиринейския полуостров

Обслужване на руски език

София – Лисабон – Синтра – Кашкайш – Ещорил – Лисабон – Мерида – Касерес – Толедо – Мадрид – Ел Ескориал – Мадрид – София

Екскурзия със самолет
7 дни

Прекрасна екскурзия, разкриваща културните контрасти на двете колоритни страни чрез най-популярните им забележителности

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияЛисабон
Отпътуване от летище София, Варна или Бургас в зависимост от датата на заминаване. Пристигане в Лисабон. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.
2
Лисабон
Закуска. Туристическа програма в Лисабон: кварталът Белем, където ще можете да видите два от шедьоврите на португалската късна готика "Мануелин", декоративен стил, който няма да видите никъде другаде по света – манастирът "Жеронимуш" и кулата "Белем", построени в началото на 16 в., само няколко години след първото пътуване на Васко да Гама до Индия; Статуята на мореплавателите; "Алфама" - най-старият и най-живописен квартал с тесни улици; площад "Росио" - сърцето на града. Вечеря. Нощувка.
3
ЛисабонСинтраКашкайшЕщорилЛисабон
Закуска. Отпътуване по крайбрежния път към Синтра, Кашкаиш и Ещорил, където ще можете да видите различни крепости, старинни замъци и потомствени домове, дворци и страноприемници, в които са били посрещани знаменити португалци и крале. Посещение на Синтра – приказен град на феи и добри вълшебници, лятна резиденция на португалското кралско семейство от 12 в. и включена в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство през 1995 г. Посещение на известните курорти Ещорил и Кашкаиш – малък град, приютил много благороднически семейства от европейските страни по време на ІІ-рата Световна Война, чиито имения са запазени и до днес, известен със своите рибни ресторанти. Връщане в Лисабон. Вечеря. Нощувка.
4
ЛисабонМеридаКасерес
Закуска. Отпътуване за Испания. Посещение на Мерида - паметник на римската култура: Римският театър и Амфитеатър, които и днес се използват за провеждане на представления благодарение на естествената акустика; Римският мост и други паметници на древната история. Отпътуване за Касерес – столицата на Естремадура, град от който произхождат редица конкистадори. Туристическа програма в центъра на града. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
5
КасересТоледоМадрид
Закуска. Отпътуване за Толедо, който се слави с артистичното и архитектурно наследство в бароков и готически стил. Толедо е испанската религиозна столица, където мирно съжителстват христяни, мюсюлмани и евреи. Туристическа програма в Толедо: Катедлата, главната забележителност на Толедо, построена в периода между 1227 г. и 1493 г. на мястото на голямата джамия от времето на маврите и музеят на Катедралата; красивата часовниковата кула в стил мудехар на църквата "Св. Тома", където се намира шедьовъра на Ел Греко "Погребението на граф Оргас". Отпътуване за Мадрид. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
6
МадридЕл ЕскориалМадрид
Закуска. Свободно време в Мадрид или туристическа програма по желание: екскурзия до Ел Ескориал – някогашна лятна кралска резиденция и действаща столица на Испанската империя: църквата, библиотеката, кралският пантеон и апартаментите на Филип ІІ от 16 в. Връщане в Мадрид (заявява се и се заплаща на място). Вечеря. Нощувка.
7
МадридСофия
Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България. Пристигане на летище София, Варна или Бургас.
НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
3-ти турист, настанен на допълнително легло в двойна стая
-120 лв.
Дете до 12 г., настанено в стаята на двамата си родители
-120 лв.
Единична стая
+669 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Индивидуален трансфер летище – хотел (заплаща се задължително когато полетите не съвпадат с часовете на груповите трансфери)
55 лв.
Пълноцветен пътеводител за Мадрид на български език на National Georgraphic (270 стр.)
19.90 лв.
Пълноцветен пътеводител за Испания на български език на National Georgraphic (399 стр.)
24.90 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Париж - Лисабон - Мадрид - Париж - София с включени летищни такси на авиокомпания "Air France" при цена на самолетен билет 215 EUR към месец ноември 2014 г.
Групов трансфер летище - хотел - летище
Транспорт с автобус по описания в програмата маршрут
1 нощувка със закуска в хотел *** в Лисабон
2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Лисабон
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Касерес
2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Мадрид
Туристическа програма в Лисабон
Посещение на Синтра, Кашкаиш, Ещорил, Мерида, Касерес и Толедо
Обслужване на руски език по време на целия маршрут
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Индивидуален трансфер летище - хотел - летище (когато полетите не съвпадат с часовете на груповите трансфери)
Входна такса за манастира "Жеронимуш" (7 EUR, за деца до 14 г. - безплатно), за кулата "Белем" (4 EUR, за деца до 14 г. - безплатно) или комбиниран билет за манастира "Жеронимуш" и за кулата "Белем" (10 EUR, за деца до 14 г. - безплатно) в Лисабон
Входна такса за манастира в Ел Ескориал с кралския пантеон и апартаментите на Филип ІІ (10 EUR)
Входни такси за други музеи и обекти, посещавани по желание и градски транспорт
Разходи от личен характер
Входна такса за Катедралата (11 EUR) и църквата "Санто Томе" (2,50 EUR) в Толедо
Екскурзия до Ел Ескориал (заявява се и се заплаща на място)
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 215 EUR с включени летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
Включените в програмата трансфери са групови и представляват обединяване на групи от туристи, пристигащи или заминаващи с различни полети.
Поради това е възможно да се наложи изчакване на летището до пристигането на всички туристи от групата или някои от туристите да бъдат трансферирани до летището по-рано за обратния полет.
В случаите, когато часовете на полетите не съвпадат с часовете на груповите трансфери, доплащането за индивидуален трансфер или нощен индивидуален трансфер е задължително.
Необходимостта от доплащане за индивидуален трансфер се уточнява в хода на резервацията.
Местата в автобуса се определят на място от екскурзовода на групата в зависимост от датата на заявка на екскурзията и възрастта на туристите.
Туристите се настаняват в хотели категория 3*. Като правило хотелите са разположени в центъра на посещаваните градове с изключение на транзитните нощувки.
При по-натоварените дати, по време на национални празници, конгреси, изложения и т.н., туристите могат да бъдат настанени в хотели, които не са централно разположени или са в околностите на посещаваните градове.
Приемащата туристическа агенция си запазва правото да променя категорията на хотелите от 3* на 2* в случаите на значително увеличение на цената на нощувката поради провежаднето на големи обществени мероприятия, конгреси, национални празници и т.н.
Приемащата агенция си запазва правото за разместване на програмата и нощувките по дни.
Екскурзията се предлага за индивидуални туристи.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Испания, Португалия: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Испания, Португалия: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Португалия »