Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Китай - разгадаване на енигмата, с водач от България!

със самолет

София – Доха – Пекин – Сиан – Лоянг – Шаолин – Ханджоу – Ю Жен – Суджоу – Шанхай – Доха – София

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияДоха

Отпътуване от София за Доха в 13:00 часа с полет на Qatar Airways. Пристигане в 17:40 часа. 

2
ДохаПекин

Полет за Пекин в 02:10 часа. Пристигане в Пекин в 14:55 часа. Градът е известен още като Бейджинг (северната столица) и е един от най-населените  и обширни градове в света. Среща на летище с местен гид на фирмата партнъор и трансфер до хотела. Вечеря („Патица по пекински”). Нощувка.

3
Пекин

Закуска. Beijing Spirit Way, посещение на Changling Tomb музей. Следва обяд и посещение на Великата Китайска стена - най-голямото човешко творение на Земята (6500 км.), строено почти 20 века , което се простира от пустинята Гоби до Източно Китайско море. Наричана още ‘най-дългото гробище’. Тя прекосява страната от границата с Корея, при заставата Шанхайгуан до пустинята Гоби, при заставата Дзя-югуан и се оприличава често на дълъг дракон. Стената е едно от най-древните и добре запазени творения на човешкия дух, символ на китайската цивилизация. Името и на китайски звучи "Чанчън" и буквално означава "Дълга защитна стена". Връщане в хотела. Вечеря. По желание посещение на Кунг Фу Шоу – 30 щатски долара.

4
Пекин

Посещение на най-големия площад на света - Тиан ан мън/врата към небесната хармония/, Забраненият град - укрепен район на китайския императорски дворец. Намира се в центъра на Пекин и понастоящем е със статут на дворец музей. . Дворецът е разделен на мъжка и женска част - Ин-Ян. Ян е мъжката част с парадните зали, разположени по оста север-юг. Черната точка на Ин в мъжката половина е павилионът на императрицата, където тя се е намирала по време на големи празници и церемонии. В женската част са жилищните помещения на императора и неговото семейство, а бялата точка Ян е спалнята на самия император. Обяд. Следва най-стария будистки храм в Пекин – Лама темпъл. След него Храма на небето – където императорът се е молил всяка година за добра реколта. Там е любимото място за срещи и развлечения на китайските пенсионери. Посещение на старият Пекин – Хутонг. Вечеря. Нощувка.

5
ПекинСиан

Посещение на Зоогическата градина в която живеят само панди. Въпреки че можете да видите гигантските панди почти навсякъде другаде по света, има нещо много важно в това да ги видите точно тук. Те сякаш са си у дома на това място. Посещение на летния дворец и разходка с лодка по езерото Кунмин. Разглеждане на великолепните императорски градини. Обяд. Трансфер до ж.п. гарата и качване на вискоскоростен влак /320 км в час/ посока град Сиан. Пекин / Ксиан, G87, 14:00 / 18:40. Пристигане в Сиан, първата столица на китайската империя. От този град преди 23 века тръгва възхода на съвременен Китай. Вечеря. Разходка по мюсулманската улица на Сиан. Много атракции, вкусове и стоки.

6
СианЛоянг

Small wild goose Pagoda – един от най-старите будистки храмове по тези земи. Кратък урок по калиграфия. Посещение на Теракотената армия Terra-Cotta Warrior музей , наречена ненапразно осмото чудо на света, състояща се от над 6000 теракотени войника и същевременно една от най-големите атракции на града. Теракотената армия е плеада от статуи, създадени по време на управлението на династията Цин. Тя се състои от теракотени войници, офицери, генерал и император в цял ръст. Всички те са изваяни специално, за да охраняват императора в неговия задгробен живот. Недалеч оттам е открито и умалено копие на Забранения град, чието разкопаване все още не е започнало. Това човешко творение в Сиан е една от безценните световни археологически реликви. Следва вечеря и трансфер до ж.п. гарата. Отново качване на високоскоростен влак в посока Luoyang. Трансфер до хотела. Нощувка.

7
ЛоянгШаолинХанджоу

След закуска посещение на световно известните пещери Лонгмъншън / вратата на дракона/ (ЮНЕСКО), с уникалните повече от 100 000 изображения на Буда изваяни в скалата през различни исторически времена. Обяд. Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, един от малкото пощадени по времето на културната революция, който от древни времена е център на бойни изкуства и школа по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм, разглеждане „Гората на Пагодите” и наблюдаване на специална кунг фу демонстрация. След това отново качване на автобуса и пътуване още 1час и 30 мин до Zhenzhou. Вечеря. Полет в 20.45 часа за Hangzhou. Настаняване в хотел. Нощувка.

8
ХанджоуЮ Жен

След закуска разходка с лодка по западното езеро. Запознаване с историята на този край – любимо място за живеене не само на императора, но и на милиони китайци.Тръгване от Хангджоу за Ю Жен. По път разглеждане ферма за отглеждане на зелен чай – най-скъпия в Китай. Запознаване с изключителните здравословни качества на този екологичен природен продукт. Обяд. След това достигаме с автобуса до Ю Жен. Разглеждане на това уникално място. Водния град разположен по двата бряга на гранд канал, впечатлява с неподправения си от много векове дух. Особенно вечер, светлините от двата бряга създават уникална атмосфера и незабрвими мигове. По желание разходка с лодка по каналите на тази малка Венеция. Вечеря. Нощувка.

9
СуджоуШанхай

Сутринта ще потеглим с автобус за Суджоу/ 2 часа/. Всеки китаец мечтае да живее в този прекрасен град. Суджоу е градът на хората занимаващи се с изкуство. Там ще посетим градината на скромния чиновник – в листата на Юнеско, фабрика за прочутата китайска коприна. Обяд. Разходка по старата чаршия на града и след това по новата променада край езерото, за да усетим духа на този фамозен град. Вечеря в ресторант край езерото. След вечеря отпътуване за Шанхай/1.5ч/. Настаняване. Нощувка.

10
Шанхай

Името му на мандарин означава 'вървя към морето'. Закуска. Сити тур в този ултрамодерен град. Двете му основни части в зависимост от коя страна на реката се намират са - Пудонг и Пуши. Ще посетим Oriental pearl tower. От височина 280 метра ще разгледаме космополитния град и направим неповторими снимки. След това, посещение на най-големия закрит пазар на Шанхай. Обяд Следва храма на нефритения буда, Шанхайският исторически музей, с богатите си колекции от китайски порцелан, картини, калиграфия, монети, нефрит и древни скулптури и стария град, разходка покрай реката и по Нанджинг роуд – главната улица на града. Вечеря. Нощувка. По желание Акробатично шоу – 30 щ.д или нощна разходка с лодка по реката – 25 щ.д.

11
ШанхайДоха

Свободен ден в Шанхай. Можете да се разходите свободно из многото шопинг комплекси или край реката в зоната за развлечения. В 20 :00 часа вечерта трансфер до летище и отпътуване обратно. По желание срещу 10 щ.д можете да стигнете до летището с единствения в света влак на магнитна възглавница/ Маглев/. Полет от Шанхай за Доха в 23:50 часа. 

12
ДохаСофия

 Пристигане в Доха в 04:50 часа. Полет Доха- София в 06:50 часа. Пристигане в София 12.00 часа.

НАСТАНЯВАНЕ
Hotel 4*
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Допълнително легло в двойна стая
включено в цената
Единична стая
+€390
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Виза за Китай – 80 щатски долара;
$80
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
0 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетни билети с включени летищни такси София - Пекин и Шанхай - София с "Qatar Airlines"
Самолетен билет Дженджоу - Ханджоу
Настаняване в хотели 4 звезди
Билет за високоскоростен влак (Пекин-Сиан-Лоян)
Автобус Ханджоу - Ю Жен - Суджоу - Шанхай
Всички описани входни такси за забележителностите по програмата
Закуска, обяд и вечеря на всички места без последния ден
Местен гид на английски език
Професионален и опитен водач от България
Медицинска застраховка с покритие 20 000 щатски долара.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Виза за Китай - 80 щатски долара
Доплащане за единична стая - 380 евро
Бакшиши за гидове и шофьори - 30 щатски долара
Кунг Фу шоу - 30 щатски долара
Акробатично шоу - 30 щ.д или нощна разходка с лодка по реката - 25 щ.д.
Разходи от личен характер.
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Цената e формирана при курс на щатския долар към лева 1.75. При промяна на курса с повече от 5 стотинки, цената подлежи на корекция със същото съотношение на промяната.
Необходими документи за виза: валиден паспорт 6 месеца след датата на връщането, две снимки паспортен формат, попълнено заявление по образец, който ще предоставим.
Часово време: София – 12 ч.; Пекин, Хонконг + 6 ч.
Валута в Китай: китайски юан или ренминби (CNY) (RMB)
Валутен курс: 1 USD = 6.57 CNY
Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.
Чекирането става минимум 3 часа преди полета!!!
Екскурзията се осъществява при минимум 15 записани туриста.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за Китай, е необходимо да притежават предварително издадена виза. При кандидатстване за виза са необходими: паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, попълнен визов формуляр, две снимки паспортен формат. Поради настъпили промени в законовите разпоредби и регулации относно визовия режим с Китайска народна република Посолството на КНР в България въведе, считано от 16 август 2018 г., издаването на визи с биометрични данни, за което е необходимо снемане на 10-пръстови отпечатъка. Тази разпоредба се отнася за всички български граждани, желаещи да посетят Китай. Във връзка с това е необходимо всички кандидатстващи за китайска виза да се явят лично в посолството за вземане на биометрични данни! Българските граждани могат да влизат на териториите на Макао и Хонконг (специалните административни райони на Китай) без необходимост от виза, за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца. Желаещите да посетят Хонконг или Макао от Китай, след което обратно да се върнат в Китай, следва да са се снабдили с двукратна (или многократна) входна виза за Китай преди началото на своето пътуване.
Още екскурзии за Китай »