Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Париж през Швейцария

Залцбург - Цюрих - Париж - дворецът "Версай" - Базел - Констанц - Мюнхен

Пловдив – София – Залцбург – Цюрих – Мюлуз – Париж – Дворецът "Версай" – Мюлуз – Базел – Констанц – Мюнхен – София – Пловдив

Екскурзия с автобус
9 дни

Подарете си едно пътуване до Париж и открийте красотата и стила на френската столица. Впечатленията Ви ще бъдат допълнени от посещението на едни от най-интересните и популярни градове в Австрия, Германия и Швейцария.

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
ПловдивСофияЗалцбург
~1200 km

15.30 ч. - отпътуване от Пловдив от "OMV" бензиностанция дo хотел "Санкт Петербург" (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София в 17.30 ч. от площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище"), 18.00 ч. - автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна - Залцбург.

2
Залцбург

Пристигане в Залцбург около обяд. Пешеходна разходка в Стария град (минимум 1 ч.): дворецът "Мирабел" - лятна резиденция на залцбургските архиепископи; "Хоензалцбург" - символ на Моцартовия град, най-голямата напълно запазена крепост в Средна Европа; улица "Гетрайдегасе" с Къщата на Моцарт, където е роден великият композитор; "Алтермаркт", "Резиденцплац", "Моцартплац", "Капителплац", манастирът "Св. Петър", Катедралата - духовният център на града. Свободно време. Настаняване. Нощувка.

3
ЗалцбургЦюрихМюлуз
~580 km

Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Цюрих - най-големият град в Швейцария и международен банков център. Туристическа програма: пешеходна разходка по "Банхофщрасе" - основна търговска артерия на града с елегантни магазини, скъпи бутици и банки от световна величина; паркът "Линденхоф" - оазис на спокойствието в сърцето на стария град. Посещение на църквите "Фраумюнстер" и "Гросмюнстер" - кратко завръщане във времето на Реформацията. Настаняване в района на Мюлуз късно вечерта. Нощувка.

4
МюлузПариж
~475 km

Закуска. Отпътуване за Париж - "Градът на светлината" и всепризнат световен център на модата. Пристигане в Париж на късния следобед. Разходка на хълма "Монтмартър": църквата "Сакре Кьор", издигната, за да се изпълни обетът, даден от множество парижки католици след катастрофалната Френско-пруска война през 1870-1871 г.; площадът на художниците "Тертър", където гъмжи от кафенета и художници портретисти. Разходка с панорамно корабче по Сена около историческите острови Ла Сите, на който е основан Париж през 3 в. пр. Хр., и Сен Луи - по-малкият от двата острова. Настаняване в периферията на Париж. Нощувка.

5
Париж

Закуска. Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): Парижката "Света Богородица" - едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура; Латинският квартал, наричан така поради факта, че до Революцията студентите и професорите им са комуникирали единствено на латински; Сорбоната - най-прочутият парижки университет, основан като колеж за 16 бедни студенти по теология; Пантеонът, превърнат през 1791 г. в мавзолей за "великите хора от епохата на Френската революция"; Домът на инвалидите, построен през 17 век от Луи XIV; Люксембургската градина с Люксембургския дворец, където сега заседава Сенатът; площад "Конкорд"; Мадлената, построена в стил гръцки храм и осветена през 1842 г.; Гранд Опера, проектирана през 1860 г. от Шарл Гарние; площад "Вандом", в средата на който се намира високата 44 м колона, изградена от каменно ядро, върху което спираловидно е излян бронзът на 1250 оръдия, пленени от Наполеон в битката при Аустерлиц; хотел "Риц"; булевард "Шан-з-Елизе"; Триумфалната арка - втората най-известна парижка атракция, чието строителство започва през 1806 г. по нареждане на Наполеон в чест на блестящите му победи; авенюто на милиардерите "Фош", площад "Трокадеро" и Айфеловата кула. По желание посещение на Лувъра с местен екскурзовод - най-големият музей на изкуствата в Европа, чиято най-прочута творба без съмнение е "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи. Свободно време до 20.00 ч. Нощувка.

6
ПарижДворецът "Версай"Мюлуз
~475 km

Закуска. Свободно време в Париж с възможност за индвидуално посещение на Айфеловата кула или туристическа програма по желание: посещение с местен екскурзовод на Версай - дворецът на Краля Слънце - Луи XIV: Големите апартаменти и Огледалната зала. Разходка в градините на замъка (при хубаво време). Отпътуване за Мюлуз в 14.00 ч. Настаняване в района на Мюлуз късно вечерта. Нощувка.

7
МюлузБазелКонстанцМюнхен
~450 km

Закуска. Отпътуване за Базел - третият по популярност град в Швейцария, разположен на границата с Германия и Франция. През града протича и река Рейн. Кратка пешеходна разходка в стария град с Кметството и Университета. Отпътуване за Констанц - красив град, разположен на територията на две държави на брега на Боденското езеро, родното място на изобретателя на дирижабъла - Граф Цепелин. Пешеходна разходка в центъра на града: Катедралата - най-старата и най-величествена сграда в града; "Марктщете" - главната улица на стария Констанц; Императорският фонтан с бюстовете на четирима императори; площад "Обермаркт", на който са се извършвали публични екзекуции; хотел "Барбароса"; Кметството и Концил - сградата на пристанището, където се е провел най-големият църковен събор в Европа в края на Средновековието. Настаняване в района на Мюнхен / Аугсбург късно вечерта. Нощувка.

8
МюнхенСофия
~1340 km

Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Мюнхен. Пешеходна разходка в столицата на провинция Бавария (мин. 1 час): "Мариенплац" с Колоната на Дева Мария; най-старата църква "Св. Петър"; Старото кметство; Новото кметство - изключително творение на строителството; църквата "Фрауенкирхе", превърнала се в символ на Мюнхен; Новата резиденция; "Хофбройхаус" - бирария с неповторима баварска атмосфера; площад Макс Йозеф, където се намира сградата на Операта и Резиденцията на баварските владетели. Свободно време за шопинг или посещение на Дойчес музеум - най-големия музей на науката и техниката. По желание - посещение на двореца "Нимфенбург" - лятна кралска резиденция и родното място на Лудвиг II - необходимо е ползване на градски транспорт. 19.00 ч. - отпътуване за България.

9
СофияПловдив

Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк/ бул. Сливница до Орион), автогара "Сердика" и площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") късния следобед. Трансфер от София (пл. "Александър Невски") до Пловдив (бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург").

НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Двойна стая за комбиниране
включено в цената
Допълнително легло в двойна стая - само за деца до 11,99 г.
-50 лв.
Единична стая
+355 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Посещение на Лувъра с местен екскурзовод (с включена такса резервация и входна такса) при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 24. Моля, резервирайте услугата своевременно!
от 26 г.
75 лв.
от 3 г. до 25 г.
60 лв.
Посещение на двореца "Версай" с местен екскурзовод (с включен транспорт, такса резервация и входна такса за двореца без градините) при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 30. Моля, резервирайте услугата своевременно!
от 26 г.
70 лв.
от 3 г. до 25 г.
50 лв.
Транспорт до Версай
35 лв.
Разходка с корабче по Сена при минимум 20 туристи
28 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист
389 лв.
Пълноцветен пътеводител за Париж на български език на National Georgraphic (270 стр.)
19.90 лв.
Цената на допълнителните екскурзии / услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
0 лв.
Пълноцветен пътеводител за Швейцария на български език на National Georgraphic (319 стр.)
24.90 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
0 лв.
ОТСТЪПКИ
Ученици и студенти (до 25 г.)
25 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
1 нощувка със закуска в хотел **+ в района на Залцбург
2 нощувки със закуски в хотел от веригата Premiere Classe / Kyriad ** в периферията на Мюлуз
2 нощувки със закуски в хотел "Comfort Bobigny" **+ (или подобен) в периферията на Париж (в близост до спирка на градския транспорт)
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Мюнхен
Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод
Пешеходни разходки в Залцбург, Цюрих, Базел, Констанц и Мюнхен
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 евро на застрахователна компания "Армеец"
Екскурзоводско обслужване
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Посещение на Лувъра с местен екскурзовод
Посещение на двореца "Версай" с местен екскурзовод
Доплащане за слушалки при посещението на Лувъра (3 EUR) и двореца "Версай" (3 EUR)
Входна такса за градините на двореца "Версай" (8 EUR)
Входна такса за Айфеловата кула (15,50 EUR - трети етаж)
Разходка с корабче по Сена
Вечеря в традиционно френско бистро в Париж
Билет за лифт и входна такса за крепостта "Хоензалцбург" (11,30 EUR, за деца до 14 г. - 6,50 EUR), входна такса за музея на Моцарт (7 EUR, за деца - 3 EUR) в Залцбург
Градски транспорт: Залцбург (2,50 EUR - еднопосочен билет) и Мюнхен (2,70 EUR - еднопосочен билет)
Входни такси за Дойчес музеум (8,50 EUR) и двореца "Нимфенбург" (11,50 EUR) в Мюнхен
Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
За да посетите Лувъра и Версай с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тези услуги при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителна резервация и има ограничение в максималния брой туристи в група.
Ако не заявите навреме допълнителната услуга за Версай и местата в групата вече са изчерпани, Ви предлагаме транспорт до Версай срещу доплащане от 35 лв. Закупуването на входния билет за двореца остава за сметка на туристите и посещението на двореца е индивидуално
За всички дати на отпътуване предлагаме трансфер Пловдив - София - Пловдив. При минимум 2-ма туристи трансферът е на цена 24 лв в двете посоки. При минимум 12 туристи трансферът е безплатен.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Австрия, Германия, Франция, Швейцария: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Австрия, Германия, Франция, Швейцария: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Франция »