Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Тайните на Персия - Потвърдена екскурзия с обслужване на български език!

Потвърдена, на български език !

Истанбул - Шираз - Язд - Исфахан - Техеран

Екскурзия със самолет
10 дни

Великолепна и загадъчна страна с богата история — истинско предизвикателство за опитните пътешественици. Тази екскурзия ще Ви даде прекрасна възможност да видите с очите си красотата на Иран и да усетите магията на древните персийски приказки.

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1

Излитане от София за Доха в 20:05ч. QR226.  Кацане в Доха в 00:40ч. 

2

Излитане от Доха за Шираз в 02:15ч. QR476. Кацане в Шираз в 05:00ч. Трансфер от летището до хотела за кратка почивка. Закуска. Сутринта започва с целодневен сити тур. Град Шираз е считан за люлка на персийската култура и е известен като град на розите и славеите.  Обяд. Акценти по програмата са прословутите градини Ерам и Наренджестан, джамията Нисир-ол-Молк (наричана още „Розовата джамия“), техническият университет Кхан, известният базар Вакил и най-удивителното декорирано огледало - Aliebnehamze Holy Shrine.  Вечеря. Нощувка в Шираз.


Хотел Роял Шираз 4* /www.royalshirazhotel.com/

3

Закуска. Сутринта започва с екскурзия до Нагше Ростам (скалните гробници на персийските царе в Иран). Продължаваме към Персеполис - последната столица на  Персийската  империя, построена преди 2500 г. от Дарий  и разрушена от Александър Велики. Обяд. На връщане посещение на прочутата порта на града и гробницата-мавзолей на най-известния персийски поет Хафез. Вечеря. Нощувка.

4

 Закуска. След закуска се отправяме към  Пасаргада, където се намира гробницата на цар Кир Велики и дворците на трима ахеменидски владетели. Цар Кир наследява малка зависима държава и я превръща в най-голямата империя съществувала до този момент, присъединявайки области от  Близкия Изток, Средиземно и Мраморно море на запад, до река Инд (днешен Пакистан) на изток. Обяд. След това продължаваме към Язд, минавайки през пустинята. Ще се натъкнете на пейзажи с почти неземен произход. Пристигаме в Язд. Този град  е световен център на зороастризма, който е бил основна религия от времето на Персийската империя до навлизането на исляма в страната през 7 век. Тази древна култура е известна със своята  мистичност, преклонение към огъня и добротата, която проповядва между хората. Вечеря. Нощувка в Язд.


Хотел в Язд – Яздлалех хотел /www.yazdlalehhotel.com/

5

Закуска. След закуска започва целодневна обиколка на града. Тук се посещават  кулите на мълчанието. Ще разберете как последователите на зороастризма са погребвали доскоро своите мъртъвци. Следват Henna mills (каменни мелниици преработващи растението henna, което се използва основно за производство на къна), зороастрийския храм на огъня Аташкаде, върху който е разположено „крилатото слънце“ Фаравахар; кулата на Amir Chakhmaq, сладкишите в Haj Khalifeh; Музеят на водата, където нагледно е показано как са събирали безценната течност насред пустинята, какви канали са изкопани и в какви подземни резервоари са съхранява вода и до днес. Обяд.Продължаваме с посещение на Петъчната джамия, The Khan баня (ресторант) и градината на  Doulat Abad. Вечеря. Нощувка.

6

Закуска. След закуска тръгваме към Исфахан - перлата на ислямския свят. Той е третият по големина град в Иран. Пътьом спираме в Наин. Там посещаваме джамията Jame mosque и пещерите, в които местните жители са живели и произвеждали килими. Обяд. Пристигаме в Исфахан. Започва полудневен тур, включващ сградата на правителството по време на Сафавидите, следва старият зороастрийски дом Хашт Бехешт  и прочутите танцуваши минарета Shaking Minarets. Вечеря. Нощувка В Исфахан.


Хотел в Исфахан - Шейкхбахаей http://sheykhbahaeihotel.com/

7

Закуска. Посещават се историческите каменни мостове над река Заянде и площадът олицетворяващ света -  Мейдан е Нагш е Джахан, който е вторият по големина  след Тян ан Мън в Пекин. В Исфахан разглеждаме още колоритни и облицовани с плочки джамии и старинни сгради от ХVІІ век, смятани от шаха за негови шедьоври, арменската катедрала Ванк и продължаваме към занаятчийски фабрики и двукилометровият закрит пазар с традиционните си аркади. Обяд. Вечеря. Нощувка. 

8

Закуска. След закуска тръгваме за Техеран. По пътя ще спрем в Абаяне, старо населено място сгушено в планината, запазило традициите си през вековете. Хората тук говорят стар, уникален език. Порядките им също са в някаква степен архаични. Обяд.  Пристигане в Техеран. По програма посещаваме Дворецът Голестан (Golestán Palace), който се смята за най-старата постройка в Техеран. Сегашният вид на този невероятно красив и интересен дворец е резултат от 400 години непрекъснати реставрации. Вечеря. Нощувка в Техеран.


Хотел в Техеран – Енгхелаб  http://enghelab.phih.ir/

9

Закуска. След закуска започваме целодневен тур със Saadabad Palace, който е официалната президентска резиденция на Иран. Следва Националният исторически музей и Музеят на стъклото и керамиката. Обяд. Продължаваме с Музеят на бижутата - националното съкровище на Иран. Преди вечеря посещаваме Гранд базар. Вечеря. Нощувка. 

10

В 10:00 часа сутринта трансфер до летището и полет в 12:35ч. от Техеран за Доха QR 483. Кацане в Доха в 13:10ч. Следва полет QR225 от Доха за София в 14:00ч. Пристигане в София в 19:05 часа.

НАСТАНЯВАНЕ
hotel 4*
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Единична стая
+€350
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Виза
€50
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
0 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет с включени летищни такси София-Шираз/Техеран-София
8 нощувки в хотели 4* с включени закуски, обяди и вечери по програмата
Всички трансфери с климатизиран автобус по програмата
Застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 20 000 щатски долара
Всички билети и входни такси за забележителностите по програма
Местен квалифициран екскурзовод
Водач от България.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Виза за Иран
Бакшиш на местен гид
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Още екскурзии за Иран »