Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

ПРОЛЕТ / ЕСЕН 2015 - ПОЧИВКА В ИСПАНИЯ, КОСТА ДЕ ЛА ЛУС, Конил де ла Фронтера - Специална ваканционна програма за всички възрасти!

София – Малага – Конил де ла Фронтера – Малага – София

Екскурзия със самолет
8 дни

Коста де ла Лус, известен още като брега на светлината, се простира по югозападното крайбрежие на Испания. Районът е събрал в себе си обекти с многовековна история и архитектура, безкрайни девствени плажове с фин бял и златист пясък, оградени с пясъчни дюни и гори. Цялото това богатство е заобиколено от чистите води на Атлантическия океан.

Останки от културата на маврите могат да се видят в градовете Херес де ла Фронтера и Кадис. Кадис е главен град на едноименната провинция в район Андалусия. Счита се, че това е най-старият град в Испания, а според някои източници и в цяла Западна Европа.

Окъпан от водите на Атлантика, този приятен малък град е известен с характерните си бели къщи и изключителни плажове. Именно плажовете са основната причина за развитието на Конил като туристически център. 

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияМалага

Oтпътуване от летище София с директен полет до Малага. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2
Конил де ла Фронтера

Закуска. Информационна среща. Свободно време. Вечеря. Нощувка. По желание полудневна екскурзия до Кадис (около 5 часа): През 2012 г. Кадис празнува 200 години от подписването на първата испанската конституция, която превръща града в родното място на модерната демокрация на страна. Кадис е най-старият град в Испания и един от най-старите в Европа. Той е основан от финикийците преди повече от 3000 години. През вековете градът е бил управляван от гърци, картагенци, римляни, вандали, вестготи, араби и кастилци. Следи от богатото историческо наследство могат да бъдат открити из целия град. Екскурзията включва обиколка с автобус около стария град и пешеходна разходка в историческия център. Свободно време с възможност за посещение на Катедралата, разкопките на древния римски театър, пазара за цветя, археологическия музей.

3
Конил де ла Фронтера

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. По желание екскурзия до Ронда и "белите селища": Пътуването преминава през солните блата покрай крайбрежието и романтичните планински хълмове. Първата спирка е в Сахара де ла Сиера – едно от на-красивите и прочути "бели селище" в Андалусия, заобиколено от живописни маслинови горички. Кратка пешеходна разходка до централната част, където в съседство с църквата се намира "портокаловия площад". Следващата спирка е Ронда - един от най-впечатляващите градове в Андалусия. Градът се е развил на високо плато, заобиколено от върхове с височина до 1700 м. Старият и новият град са разделени от стръмната клисура "El Tajo". Следващата спирка е Грасалема. Маршрутът преминава покрай едни от най-големите гори от корков дъб в Испания, които са естествена среда за обитание на черните прасета, от чието месо се прави световно известния хамон. Ще имате възможността да посетите едно от най-запазените "бели селища" в Андалусия.

4
Конил де ла Фронтера

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. По желание екскурзия до Херес де ла Фронтера: Акцентите в екскурзията са шерито, благородните коне и фламенкото. Херес е световноизвестен център на производството на шери и се намира на около половин час от брега. След краткото, но живописно пътуване следва пешеходна разходка в Херес и свободно време. Екскурзията включва посещение на шоуто на на "танцуващите коне" от кралското училище по конна езда (шоуто е с продължителност около 1 ч. и 30 мин.). Обядът е предвиден в "Taberna Flamenca" – стара изба за шери в историческия център на Херес. След обяда е предвидено посещение на традиционна изба за шери, където ще се запознаете с технологията за приготвяне на напитката и ще имате възможност да дегустирате шери.

5
Конил де ла Фронтера

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. По желание екскурзия до Севиля: Маршрутът до Севиля, красивата столица на Андалусия, преминава покрай лозя, памучни полета и маслинови горички. След пристигането в Севиля се посещава Катедралата – втората по големина в света, построена през 15-ти век. Пешеходната разходка продължава покрай внушителната 322-метрова кула "Хиралда". Следва посещение на крепостта-дворец от 14 век и кратка разходка през стария еврейски квартал "Санта Круз". Екскурзията включва и панорамна обиколка по време на която ще видите едни от най-големите забележителности на града като "площада на америките", площад "Испания" и парка "Мария Луиза".

6
Конил де ла Фронтера

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. По желание екскурзия до Танжер: *** За тази екскурзия е необходим задграничен паспорт със срок на валидност мин. 6 месеца след датата на провеждане на програмата!!! По време на панорамната обиколка на града ще видите най-важните забележителности на града като бившия европейски квартал, кап Спартел и кралския дворец. Пешеходната разходка предвижда посещение на "касба" и "медина" - крепостта и старата част на града. По време на разходката ще се потопите в местната атмосфера с типичните малки пекарни и работилници. Обяд в традиционен ресторант. Свободно време за разходка в типичен марокански базар, от където ще можете да си купите сувенири, преди да се върнете в Европа.

7
Конил де ла Фронтера

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. По желание екскурзия до Гибралтар: Скалата на Гибралтар е една от най-любопитните точки на картата на Европа. Районът се управлява от британската корона от 1704 г. Днес тук живее голяма интернационална общност. След преминаване на испанско-английската граница ще попаднете в една типична английска среда с "бобита", червени телефонни кабин и уютни пъбове. В пешеходната зона ще видите и много магазини, от които може да пазарувате на безмитни цени (в евро или паунди). Екскурзията включва обиколка на "скалата" с минибусове и посещение на пещерата на "Св. Михаил". От тук в ясен ден се открива прекрасна панорама към протока и мароканския бряг.

8
МалагаСофия

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за полет до България.

НАСТАНЯВАНЕ
хотел Garbi Costa Luz 4* (или подобен)
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Допълнително легло в двойна стая
-63 лв.
Единична стая
+319 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Целодневна екскурзия до Севиля - провежда се при мин. 25 записани туристи
108 лв.
Целодневна екскурзия до Херес де ла Фронтера с включен обяд и посещение на шоуто на "танцуващите коне" от кралското училище по конна езда - провежда се при мин. 25 записани туристи
158 лв.
Целодневна екскурзия Танжер (Мароко) с включен обяд - провежда се при мин. 25 записани туристи
163 лв.
Целодневна екскузия до Гибралтар - провежда се при мин. 25 записани туристи
107 лв.
Полудневна екскурзия до Кадис - провежда се при мин. 25 записани туристи
35 лв.
Целодневна екскурзия до Ронда и "белите селища" - провежда се при мин. 25 записани туристи
78 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Директен полет София - Малага - София на авиокомпания Bulgaria air с включени летищни такси
7 нощувки на база обогатен полупансион на блок маса (закуска и вечеря + вино и минерална вода на вечеря) в хотел Garbi Costa Luz 4* (или подобен)
Трансфер летище - хотел - летище
Асистанс на български език
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Туристическа такса престой, в случай че такава бъде въведена от общината. Таксата се заплаща индивидуално от туристите на рецепцията на хотела
Обеди
Целодневна екскурзия до Севиля
Целодневна екскурзия до Херес де ла Фронтера с включен обяд и посещение на шоуто на "танцуващите коне" от кралското училище по конна езда
Целодневна екскурзия Танжер (Мароко) с включен обяд
Целодневна екскузия до Гибралтар
Полудневна екскурзия до Кадис
Целодневна екскурзия до Ронда и "белите селища"
Разходи от личен характер
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Екскурзията се провежда при минимум 46 записани туристи
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Испания »