Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Екскурзия в ИЗРАЕЛ - Златна есен, с екскурзовод и водач на български!

Гарантирани дати и цени! Със самолет, на български език!

София – Тел Авив – Яфо – Йерусалим – Витлеем – Юдейска пустиняКрепостта "Масада" – Мъртво море – Тел Авив – София

Екскурзия със самолет
4 дни
от 1399 лв.

Каним Ви на незабравима екскурзия до една от най-древните туристически дестинации.

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ
06.09.2024 г.
1699 лв.
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
20.09.2024 г.
1399 лв.
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
11.10.2024 г.
1699 лв.
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияТел АвивЯфоЙерусалим

Отпътуване от летище София (Терминал 1) за Тел Авив с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане в Тел Авив. Посрещане от представител на агенцията партньор. Панорамна обиколка на Тел Авив – икономическият и финансов център на Израел: Рамат Ган – кварталът на богатите; Белият град – известен квартал в Тел Авив под закрилата на ЮНЕСКО с десетките си сгради в стил баухаус, съчетаващи различни течения в модерната архитектура; площад „Дизенгоф“ – сърцето на града; площад „Ицхак Рабин“ – мястото на убийството на експремиера на Израел. Пешеходна разходка в стария град Яфо, известен със своето антично пристанище. Разходка из тесните улици на града, съчетани с артистичната атмосфера на съвременно Яфо. Панорамна гледка от Яфо към Тел Авив и Неве Цедек – първият квартал на Тел Авив, построен през 1887 г. Отпътуване за Йерусалим. Настаняване в Йерусалим / Витлеем. Вечеря. Нощувка.

2
ЙерусалимВитлеем

Закуска. Отпътуване за Йерусалим. Панорамна обиколка на Йерусалим: Елеонският хълм, от който Исус се възнесъл към небесата, с панорамна гледка към стария град и златния купол на Храмовия хълм; руската църква „Мария Магдалена“; Гетсиманската градина с Църквата на всички нации; църквата с гроба на Дева Мария в долината Кедрон; хълмът Цион, придобил символично значение за възраждането и независимостта на евреите. Пешеходна разходка в стария град на Йерусалим: гробът на цар Давид; стаята на Тайната вечеря; Римското кардо; Еврейският квартал със синагогата „Хурва“ и Стената на плача, останала от Втория храм, който е бил най-свещеното място за всички евреи; разходка по „Виа Долороса“ – улицата, по която Исус е вървял с кръста си към Голгота; Мюсюлманският квартал – старият пазар; Християнският квартал. Посещение на църквата „Гроб Господен“ – Божи гроб и Голгота. Получаване на поименен сертификат за хаджийство. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3
ВитлеемЮдейска пустиняКрепостта "Масада"Мъртво мореТел Авив

Закуска. Организирано посещение на църквата „Рождество Христово“ във Витлеем с разглеждане на яслите, в които е бил роден Исус. Отпътуване към Мъртво море през Юдейската пустиня. По пътя посещение на крепостта „Масада“ – най-вълнуващата крепост в Израел, разказваща история за постоянство и сила, вяра и достойнство, амбиции и трагичен край. Масада е разположена върху изолирано височинно плато в Юдейската пустиня, избрано от цар Ирод за място, на което да построи свой дворец. Завладяващата й история запознава с величествения царски период и еврейската съпротива срещу римското господство. Изкачване с лифт до входа на обекта и разходка из руините на дворцовите зали със спиращи дъха гледки към Мъртво море и Йордания. Отпътуване към бреговете на Мъртво море, разположено на повече от 400 м под морското равнище, известно със своите лечебни качества. Свободно време за плаж и кални бани с минерални соли (при подходящи метеорологични условия). Отпътуване за Тел Авив. Настаняване  в района на Тел Авив / Бат Ям / Нетаня. Вечеря. Нощувка.

4
Тел АвивСофия

Закуска (рано сутринта или сух пакет). Трансфер до летище „Бен Гурион“. Отпътуване за България с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летище София (Терминал 1).

НАСТАНЯВАНЕ
Изберете дата на заминаване:
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
PCR тест на специална цена в лаборатории "Рамус" преди отпътуване на турист
60 лв.
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** преди отпътуване (цена на турист при настаняване в двойна стая)
45 лв.
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** преди отпътуване (цена на турист при настаняване в единична стая)
70 лв.
Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване
248 лв.
Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване
352 лв.
Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане ) - на турист (подлежи на потвърждение)
79 лв.
Чекиран багаж до 20 кг (само на отиване) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване
160 лв.
ОТСТЪПКИ
Отстъпка за дете от 2 до 11 г., настанено на редовно легло в стая с родител
50 лв.
Отстъпка за дете от 12 до 17 г., настанено на редовно легло в стая с родител
25 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Cамолетeн билет София - Тел Авив - София с включени летищни такси на авиокомпания "Wizz air"
Малък салонен багаж до 10 кг с максимални размери 40х30х20 см
Посрещане и асистанс на летище "Бен Гурион"
Транспорт по описания маршрут
2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Nativity Bells Hotel" 3* (или подобен) в района на Йерусалим / Витлеем
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Residence Netanya" 3* (или подобен) в района на Тел Авив / Бат Ям / Нетаня
Входна такса за крепостта "Масада" (входна такса и лифт)
Екскурзоводско обслужване на български език
Слушалки по време на пешеходните туристически обиколки с местен екскурзовод
Сертификат за хаджийство
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"
Обслужване на български език по време на цялата екскурзия в Израел
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
PCR тест (при необходимост)
Чекиран багаж до 10 кг. или 20 кг.
Напитки по време на храненията
Обеди
Бакшиши за шофьор и екскурзовод: 8 USD на турист на ден (заплащат се задължително на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление
Горивна такса
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
По оперативни причини в салона на самолета могат да се превозват ограничени бройки ръчен багаж. Ако има твърде много багаж, може да се наложи вашият да бъде поставен в багажното отделение безплатно.
Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс: 1 USD = 1,8 лв. При промяна на валутния курс с над 5 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.
Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (905 USD / тон и обменен курс 1.09 EUR / USD). При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. Размерът на горивната такса за двупосочни пътувания на турист при увеличение на цената на горивото от 10-19,99% ще бъде 6.90 EUR. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден задграничен паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Израел »