Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Bonjour Париж

София – Париж – Дворецът "Версай" – Париж – Замъците по Лоара – Мон Сен Мишел – Париж – Реймс – Дисниленд – Париж – София

Екскурзия със самолет
6 дни

Отдайте се на веселието във френската столица - един красив град известен, както със своята елегантност, мода, романтика и кулинарно изкуство, така и дом на някои от най-известните забележителности в света.

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияПариж

Отпътуване от летище София, Варна или Бургас в зависимост от датата на заминаване. Пристигане в Париж. Шатъл трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. По желание посещение на "Мулен Руж". Нощувка.

2
Париж

Закуска. Панорамна обиколка на Париж: Парижката "Света Богородица" – едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура; Латинският квартал и Сорбоната – най-прочутият парижки университет; Пантеонът, превърнат през 1791 г. в мавзолей за "великите хора от епохата на Френската революция"; Домът на инвалидите, построен през 17 в. от Луи XIV с цел там да бъдат настанени 4000 пострадали ветерани; Люксембургската градина с Люксембургския дворец, където сега заседава Сенатът; площад "Конкорд", на който за пръв път е издигната гилотината; Мадлената, построена в стил гръцки храм; Гранд Опера, проектирана от Шарл Гарние, за да претвори величието на Наполеонова Франция; площад "Вандом"; булевард "Шан-з-Елизе"; Триумфалната арка; площад "Трокадеро" и Айфеловата кула. Свободно време или туристическа програма по желание: 1. Посещение на Лувъра – най-големият музей на изкуствата в Европа, чиято най-прочута творба без съмнение е "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи или 2. Разходка с панорамно корабче по Сена около историческите острови Ла Сите, на които е основан Париж през 3 век пр. Хр., и Сен Луи – по-малкият от двата острова, създаващ почти провинциална атмосфера и спокойно място за разходка и посещение на Айфеловата кула (1-ви и 2-ри етаж). Нощувка.

3

Закуска. Свободно време в Париж или туристическа програма по желание: екскурзия до Версай – политическа столица на страната и резиденция на кралския двор от 1682 г. до 1789 г. Посещение на Версайския дворец – дворецът на Краля Слънце – Луи XIV: Големите апартаменти и Огледалната зала. Нощувка.

4
ПарижЗамъците по ЛоараМон Сен Мишел

Закуска. Свободно време в Париж или туристическа програма по желание (избира се една от двете екскурзии): 1. Екскурзия "Замъците по Лоара", с посещение на замъците "Шенонсо" – един от най-прекрасните и романтични замъци, живописно стъпил на двата бряга на реката Шер, построен от Тома Боае в края на 15 в. и по-късно напълно преобразен от Катерина Медичи, и "Шеверни" – построен в периода 1625 - 1634 г. по идея на Маргарита Гайер – съпругата на губернатора на Блоа, Анри Юро; или "Амбоаз" – внушителен замък на брега на река Лоара, където по време на метежите през Религиозните войни се криела Катерина Медичи и "Шамбор" – най-големият от всички замъци на Лоара, замислен като романтична ловна резиденция, достойна за боговете и знаменитите крале. 2. Екскурзия до абатството "Мон Сен Мишел", посветено на Архангел Михаил. Днес абатството е свято място за поклонение в християнския свят, редом с Йерусалим и Рим. Нощувка.

5
ПарижРеймсДисниленд

Закуска. Свободно време в Париж или туристическа програма по желание (избира се една от двете екскурзии): 1. Еднодневна екскурзия до Реймс – столица на френската провинция Шампан. В миналото в Катедралата на Реймс са били короновани повечето френски крале. Посещение на изба за шампанско с дегустация. 2. Посещение на Дисниленд с включена входна такса за един от двата парка в зависимост от наличните билети за съответния ден. Нощувка.

6
ПарижСофия

Закуска. Шатъл трансфер до летището. Отпътуване за България. Пристигане на летище София, Варна или Бургас.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Посещение на Дисниленд (с включена входна такса за един от двата парка в зависимост от наличните билети за съответния ден) на турист (от ноември до март)
от 11 г.
186 лв.
от 1 г. до 10 г.
149 лв.
Посещение на "Мулен Руж" (начало на спектакъла 23.00 ч.), (цената включва посещение на спектакъла и половин бутилка шампанско)
219 лв.
Посещание на кабаре ''Лидо'' (начало на спектакъла 23:30 ч.) (цената включва посещение на спектакъла и половин бутилка шампанско)
225 лв.
Посещение на двореца "Версай" с местен екскурзовод и включена входна такса (на английски, италиански и испански език, в определени дни – руски, френски и немски език) на турист (от април до октомври)
от 12 г.
159 лв.
от 3 г. до 11 г.
99 лв.
Разходка с корабче по р. Сена и посещение на Айфеловата кула (1-ви и 2-ри етаж)
от 12 г.
96 лв.
от 3 г. до 11 г.
59 лв.
Целодневна екскурзия "Замъците по Лоара" с посещение на замъците "Шенонсо" и "Шеверни" или "Амбоаз" и "Шамбор" (на английски език, в определени дни - италиански, испански, френски и руски език) (от ноември до март)
от 12 г.
362 лв.
от 3 г. до 11 г.
217 лв.
Целодневна екскурзия до Реймс с посещение на винарска изба и дегустация на шампанско (на английски език) на турист (от ноември до март)
от 12 г.
264 лв.
от 3 г. до 11 г.
159 лв.
Целодневна екскурзия до абатството "Мон Сен Мишел" с включен обяд (на английски език, в определени дни - италиански, испански и френски език) на турист (от ноември до март)
от 12 г.
335 лв.
от 3 г. до 11 г.
194 лв.
Посещение на Лувъра с местен екскурзовод и включена входна такса (на английски, испански и италиански език) на турист (от ноември до март)
от 12 г.
119 лв.
от 3 г. до 11 г.
65 лв.
Пълноцветен пътеводител за Париж на български език на National Georgraphic (270 стр.)
19.90 лв.
Посещение на Дисниленд (с включена входна такса за 2 парка за 1 ден)
от 11 г.
206 лв.
от 1 г. до 10 г.
176 лв.
Посещение на двореца "Версай" с аудиогид (с коментари на английски, френски, испански, италиански, немски, португалски, датски, руски, иврит, полски, чешки език и включен транспорт до двореца)
99 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Париж - София с включени летищни такси на авиокомпания "Bulgaria Air" при цена на самолетен билет 238 EUR към месец октомври 2015 г.
5 нощувки със закуски в избрания от Вас хотел *** / **** в Париж
Шатъл трансфер летище - хотел - летище
Панорамна обиколка на Париж с аудиогид (с коментари на английски, френски, испански, италиански, немски, португалски, датски, руски, иврит, полски, чешки език)
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Индивидуален трансфер летище - хотел - летище
Посещение на "Мулен Руж"
Посещение на кабаре ''Лидо''
Разходка с корабче по р. Сена и посещение на Айфеловата кула
Посещение на Лувъра с местен екскурзовод
Посещение на двореца "Версай" с местен екскурзовод
Посещение на ''Дисниленд" (с включена входна такса за един от двата парка в зависимост от наличните билети за съответния ден)
Целодневна екскурзия "Замъците по Лоара" с местен екскурзовод
Целодневна екскурзия до Реймс с местен екскурзовод
Целодневна екскурзия до абатството Мон Сен Мишел (с включен обяд) с местен екскурзовод
Входни такси за музеи, обекти и прояви
Разходи за градски транспорт
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 238 EUR с включени летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Шатъл трансфер – при пристигане в Париж следва да препотвърдите Вашия трансфер.
На 4-тия и 5-тия ден от програмата се избира една от двете допълнителни екскурзии.
Цените са валидни само за посочените хотели. При изчерпване на местата, цената подлежи на промяна.
Цените не са валидни по време на празнични дни и изложения.
Отстъпките за деца са в зависимост от условията на авиокомпанията и конкретната програма.
Часово време: България 12 ч. Франция 11 ч.
Екскурзията се предлага за индивидуални туристи.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Франция »