Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

На Коледа в Италия

София – Венеция – Флоренция – Монтекатини Терме – Рим – Болоня – София

Екскурзия с автобус
8 дни

Присъединете се към нас в една невероятна одисея, преоткривайки 2000 годишната история на цивилизацията, опознавайки Рим - "Вечният град".

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияВенеция
~1130 km
Отпътуване от София в 12.30 ч. от площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище"), 13.00 ч. - Трафик маркет, 13.10 ч. - бензиностанция "OMV" (кв. "Захарна фабрика", бул. "Сливница" № 132) по маршрут Белград – Загреб – Любляна - Венеция.

2
Пристигане сутринта на Пунта Сабиони. Отпътуване с корабче за Венеция – най-изумителният и романтичен град в света. Пешеходна разходка във Венеция с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): площад "Сан Марко" - "официалният салон на Европа" с едноименната катедрала, съхранила в себе си богатствата на Венецианската република и Камбанарията - един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; Дворецът на дожите - официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г.; Мостът на въздишките, наричан така заради въздишките на затворниците, които, влизайки в затвора, виждали за последен път венецианската лагуна. Разходка до моста "Риалто". Свободно време. Настаняване в района на Венеция/ Тревизо привечер. Нощувка.
3
ВенецияФлоренцияМонтекатини Терме
~340 km
Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Флоренция. Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): катедралата "Санта Мария дел Фиоре" - един от най-големите храмове в света с Купола на Брунелески - шедьовър на ренесансовото изкуство и Кулата на Джото, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град; площад "Синьория" - политическият и културен център на града с "Палацо Векио" и църквата "Санта Кроче" - пантеонът на Италия, където са погребани Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти. Свободно време: разходка до "Понте Векио" - "моста на златарите", двореца "Пити" - богата колекция с произведения на Рафаел и Тициан и градините "Боболи", предлагащи великолепна гледка към цяла Флоренция и река Арно. Свободно време до 18.00 часа. Настаняване в района на Флоренция. Нощувка.
4
Монтекатини ТермеРим
~330 km
Закуска. 8.00 ч. – отпътуване за Рим - "център на света и град на светлината, към който водят всички пътища…", императорско величие и могъщество, претворило историята в реалност и реалността в история. Посещение с местен екскурзовод на български език на Ватикана (минимум 1 ½ ч.) - най-малката страна в света, средище на католицизма и резиденция на Римския папа. По желание - изкачване на купола на катедралата "Св. Петър". Свободно време до 20.00 ч. Настаняване в района на Рим. Нощувка.
5
Рим
Закуска. Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2 ½ ч.): Колизеумът - най-големият амфитеатър от древноримската епоха; Римският форум - сърцето на стария Рим, където е бил съсредоточен политическият, религиозен и търговски живот на града; Арката на Константин - най-величествената арка, издигната в чест на победата на император Максенций; Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; площад "Венеция" и църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ. Посещение с местен екскурзовод на български език в църквата "Сан Клементе". . Фотопауза при Колизеума. Свободно време до 20.00 ч. Нощувка в района на Рим.
6
РимБолоня
~380 km
ВЕСЕЛА КОЛЕДА! Закуска. Свободно време в Рим. Пешеходна разходка до площад "Испания", където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата "Санта Тринита дей Монти"; Фонтанът "Ди Треви" – най-известният и най-красивият в цяла Италия – шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; площад "Навона" и Пантеона. 14.00 ч. – отпътуване за Болоня. Настаняване в района на Болоня вечерта. Нощувка.
7
БолоняСофия
~1285 km
Закуска. 9.00 ч. - туристическа програма в Болоня – необходимо е ползване на местен и градски транспорт: Фонтанът на Нептун – известна ренесансова творба от 1556 г., красивият площад "Маджоре" – сърцето на Болоня, където се намира прекрасната базилика "Сан Петронио", построена по проект на болонския майстор Антонио ди Винченцо и двете кули – символ на града. Свободно време с възможност за пешеходна разходка до Университета на Болоня, създаден в края на 11 век или за посещение на Градския археологически музей или Националната галерия – най-известната картинна галерия на Болоня. Свободно време. Отпътуване за България в 16.00 ч.
8
София
Пристигане в София бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. Сливница до Орион), площад "Централна гара" и площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") ранния следобед.
НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Двойна стая за комбиниране
включено в цената
Допълнително легло в двойна стая
включено в цената
Единична стая
+195 лв.
Тройна стая
включено в цената
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Ползване на двойна седалка от един турист
370 лв.
Вечеря за Бъдни вечер в ресторанта на хотела (тристепенно туристическо меню, без напитки)
39 лв.
Коледна вечеря в ресторанта на хотела (тристепенно туристическо меню, без напитки )
39 лв.
Двупосочен билет за корабче до Венеция (за втория ден от екскурзията)
24 лв.
Пълноцветен пътеводител за Рим на български език на National Georgraphic (272 стр.) – с прекрасни фотографии и подробни цветни карти. Доставката е за сметка на агенцията.
19.90 лв.
Пълноцветен пътеводител за Италия на български език на National Georgraphic (400 стр.) – с прекрасни фотографии и подробни цветни карти. Доставката е за сметка на агенцията.
24.90 лв.
Пълноцветен пътеводител за Венеция на български език на National Georgraphic (272 стр.) – с прекрасни фотографии и подробни цветни карти. Доставката е за сметка на агенцията.
19.90 лв.
Джобен пътеводител за Рим на български език на Insight Pocket Guide (120 стр.) – с прекрасни фотографии и сгъваема цветна карта. Доставката е за сметка на агенцията.
9.99 лв.
Посещение на Ватиканските музеи при минимум 20 туристи (цената включва такса резервация, входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод)
59 лв.
ОТСТЪПКИ
Ученици и студенти
19 лв.
Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители
49 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Венеция / Тревизо
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Флоренция
2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Рим
1 нощувка със закуска в хотел ***+ в района на Болоня
Туристическа програма с местен екскурзовод във Венеция
Туристическа програма с местен екскурзовод в Рим
Туристическа програма с местен екскурзовод във Флоренция
Пешеходна разходка в Болоня
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
Екскурзоводско обслужване
БОНУС! Безплатен джобен пътеводител за Рим на български език на Insight Pocket Guide (120 стр.) - с прекрасни фотографии и сгъваема цветна карта за всеки сключен договор.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Входни такси за Купола на Брунелески (6 EUR), Кулата на Джото (8 EUR), църквата "Санта Кроче" (5 EUR) и двореца "Пити" (8,50 EUR) във Флоренция
Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (2 EUR)
Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка в Рим (3 EUR)
Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка в Рим (3 EUR)
Входни такси купола на катедралата "Св. Петър" (7 EUR) и Колизеума (15,5 EUR)
Градски транспорт в Болоня: 2 EUR (еднопосочен билет)
Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Посещението на Двореца на Дожите се извършва индивидуално в свободното време. Входната такса за Двореца на Дожите и музеите на площад “Сан Марко” (музея Корер, Националния Археологически музей, монументалните зали на библиотека Марчиана) е 13 EUR. При желание на касата се доплаща за аудиогид в Двореца на Дожите (около 8 EUR).
Часово време: България 12 ч. ; Италия 11 ч.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Италия »