Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
МАРТЕНСКИ ПРАЗНИЦИ
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Септемврийски празници - Класическа Италия - екскурзия с автобус

София – Венеция – Флоренция – Монтекатини Терме – Рим – Болоня – София

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияВенеция
~1130 km
Отпътуване от София в 12.30 ч. от площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище"), 13.00 ч. - Трафик маркет, 13.10 ч. - бензиностанция "OMV" (кв. "Захарна фабрика", бул. "Сливница" № 132) по маршрут Белград – Загреб – Любляна - Венеция.

2
Пристигане сутринта на Пунта Сабиони. Отпътуване с корабче за Венеция – най-изумителният и романтичен град в света. Пешеходна разходка във Венеция с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): площад "Сан Марко" - "официалният салон на Европа" с едноименната катедрала, съхранила в себе си богатствата на Венецианската република и Камбанарията - един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; Дворецът на дожите - официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г.; Мостът на въздишките, наричан така заради въздишките на затворниците, които, влизайки в затвора, виждали за последен път венецианската лагуна. Разходка до моста "Риалто". По желание посещение на "La Scuola Grande di San Rocco" - гражданско сдружение, създадено през 1478 година група от заможни венециански граждани. Вътре, освен поръчаните платна на Тинторето, станали част от стените и тавана, са изложени на стативи и картини на Тициано, Тиеполо и Джорджоне; и "Santa Maria Gloriosa dei Frari" - построена от францисканците, тя е най-голямата църква във Венеция, след базиликата "Сан Марко". Тук се съхраняват творби на Тициан и Базалти, скулптури на Ломбардо, както и триптиха на Белини "Девата на престола". Тук са и богато украсените гробници на известни и богати венецианци. Свободно време. Настаняване в района на Венеция/ Тревизо вечерта. Нощувка.
3
ВенецияФлоренцияМонтекатини Терме
~340 km
Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Флоренция. Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): катедралата "Санта Мария дел Фиоре" - един от най-големите храмове в света с Купола на Брунелески - шедьовър на ренесансовото изкуство и Кулата на Джото, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град; площад "Синьория" - политическият и културен център на града с "Палацо Векио" и църквата "Санта Кроче" - пантеонът на Италия, където са погребани Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти. Свободно време: разходка до "Понте Векио" - "моста на златарите", двореца "Пити" - богата колекция с произведения на Рафаел и Тициан и градините "Боболи", предлагащи великолепна гледка към цяла Флоренция и река Арно. Свободно време до 18.00 часа. Настаняване в района на Флоренция. Нощувка.
4
Монтекатини ТермеРим
~330 km
Закуска. 8.00 ч. – отпътуване за Рим - "център на света и град на светлината, към който водят всички пътища…", императорско величие и могъщество, претворило историята в реалност и реалността в история. Пешеходна разходка до площад "Испания", където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата "Санта Тринита дей Монти"; Фонтанът "Ди Треви" – най-известният и най-красивият в цяла Италия – шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; площад "Навона" и Пантеона. Свободно време до 20.00 ч. Настаняване в района на Рим. Нощувка.
5
Рим
Закуска. Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2 ½ ч.): Колизеумът - най-големият амфитеатър от древноримската епоха; Римският форум - сърцето на стария Рим, където е бил съсредоточен политическият, религиозен и търговски живот на града; Арката на Константин - най-величествената арка, издигната в чест на победата на император Максенций; Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; площад "Венеция" и църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ. Посещение с местен екскурзовод на български език в църквата "Сан Клементе". Пешеходна разходка с местен екскурзовод на български език на хълма Палатин. Фотопауза при Колизеума. Посещение с местен екскурзовод на български език на Ватикана (минимум 1 ½ ч.) - най-малката страна в света, средище на католицизма и резиденция на Римския папа. По желание - изкачване на купола на катедралата "Св. Петър". Свободно време до 20.00 ч. Нощувка в района на Рим.
6
РимБолоня
~380 km
Закуска. Напускане на хотела. Свободно време в Рим. Туристическа програма по желание: посещение с местен екскурзовод на Ватиканските музеи – богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и на целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивлизация; Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. 14.00 ч. – отпътуване за Болоня. Настаняване в района на Болоня вечерта. Нощувка.
7
БолоняСофия
~1285 km
Закуска. Напускане на хотела. 9.00 ч. - туристическа програма в Болоня – необходимо е ползване на местен и градски транспорт: Фонтанът на Нептун – известна ренесансова творба от 1556 г., красивият площад "Маджоре" – сърцето на Болоня, където се намира прекрасната базилика "Сан Петронио", построена по проект на болонския майстор Антонио ди Винченцо и двете кули – символ на града. Свободно време с възможност за пешеходна разходка до Университета на Болоня, създаден в края на 11 век или за посещение на Градския археологически музей или Националната галерия – най-известната картинна галерия на Болоня. Свободно време. Отпътуване за България в 16.00 ч.
8
София
Пристигане в София бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. Сливница до Орион), площад "Централна гара" и площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") ранния следобед.
НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Двойна стая за комбиниране
включено в цената
Допълнително легло в двойна стая
включено в цената
Единична стая
+195 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Ползване на двойна седалка от един турист
370 лв.
Пълноцветен пътеводител за Рим на български език на National Georgraphic (272 стр.) – с прекрасни фотографии и подробни цветни карти. Доставката е за сметка на агенцията.
19.90 лв.
Пълноцветен пътеводител за Италия на български език на National Georgraphic (400 стр.) – с прекрасни фотографии и подробни цветни карти. Доставката е за сметка на агенцията.
24.90 лв.
Пълноцветен пътеводител за Венеция на български език на National Georgraphic (272 стр.) – с прекрасни фотографии и подробни цветни карти. Доставката е за сметка на агенцията.
19.90 лв.
Джобен пътеводител за Рим на български език на Insight Pocket Guide (120 стр.) – с прекрасни фотографии и сгъваема цветна карта. Доставката е за сметка на агенцията.
9.99 лв.
Посещение с екскурзовод на "La Scuola Grande di San Rocco" и "Santa Maria Gloriosa dei Frari" при минимум 20 туристи (цената включва входни такси)
27 лв.
Двупосочен билет за корабче до Венеция (за втория ден от екскурзията)
24 лв.
Посещение на Ватиканските музеи при минимум 20 туристи (цената включва такса резервация, входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод)
59 лв.
ОТСТЪПКИ
Ученици и студенти
19 лв.
Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители
49 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Венеция/ Тревизо
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Флоренция
2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Рим
1 нощувка със закуска в хотел ***+ в района на Болоня
Туристическа програма с местен екскурзовод във Венеция
Туристическа програма с местен екскурзовод в Рим
Туристическа програма с местен екскурзовод във Флоренция
Пешеходна разходка в Болоня
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
Екскурзоводско обслужване
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Двупосочен билет за корабче до Венеция
Входни такси за Купола на Брунелески (8 EUR), Кулата на Джото (6 EUR), църквата "Санта Кроче" (5 EUR) и двореца "Пити" (12 EUR) във Флоренция
Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (2 EUR)
Доплащане за слушалки по време на панорамната обиколка в Рим (3 EUR)
Входни такси купола на катедралата "Св. Петър" (7 EUR) и Колизеума (15,5 EUR)
Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод
Градски транспорт в Болоня: 2 EUR (еднопосочен билет)
Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
Такса престой в Рим / наложена от Общината /, която се заплаща на рецепцията на хотела - 2 EUR на турист на ден / за хотели 2 и 3 */ и 3 EUR в хотел 4*
Посещение на "La Scuola Grande di San Rocco" и "Santa Maria Gloriosa dei Frari" във Венеция
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Посещението на Двореца на Дожите се извършва индивидуално в свободното време. Входната такса за Двореца на Дожите и музеите на площад “Сан Марко” (музея Корер, Националния Археологически музей, монументалните зали на библиотека Марчиана) е 13 EUR.
При желание на касата се доплаща за аудиогид в Двореца на Дожите (около 8 EUR).
Часово време: България 12 ч. ; Италия 11 ч
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Италия »