Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Нова година в сърцето на Австро-Унгарската империя

София – Будапеща – Братислава – Виена – Братислава – Белград – София

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияБудапеща
Отпътуване от София в 7.00 ч. от площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище"), 7.30 ч. - Автогара "Сердика", 7.40 ч. - бензиностанция "OMV" (кв. "Захарна фабрика", бул. "Сливница" № 132) по маршрут Белград - Будапеща. Пристигане в Будапеща вечерта. Настаняване. По желание - вечерна панорамна обиколка на Будапеща. Нощувка.
2
БудапещаБратислава
Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод: Парламента – една от най-големите парламентарни сгради в света, смесица от различни архитектурни стилове; крепостния хълм "Будавар" с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата "Св. Матияш", носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата – издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения; Площада на героите – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгарската държава. Свободно време по "Ракоци" и "Ваци" – най-известните търговски улици, където в продължение на няколко стотин метра ще се насладите на многобройните ресторанти, кафенета и магазини. Отпътуване за Словакия. Настаняване в хотел "DoubleTree by Hilton" ****. Нощувка.
3
БратиславаВиенаБратислава
Закуска. Екскурзия до Виена. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод – двореца "Шонбрун" - лятната императорска резиденция с великолепна барокова архитектура, уникални паркове, градини и интериор; двореца "Белведере" - образец на бароковата архитектура от 18 в.; Виенската опера - един от най-известните и посещавани оперни театри в света; представителния булевард "Рингщрасе", обграден от правителствени сгради, паркове и паметници; официалната резиденция на Хабсбургите - двореца "Хофбург"; Парламента със статуята на Атина Палада; Кметството в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-стария увеселителен парк в Европа "Пратер" със символа на Виена – Виенското колело; Центъра на ООН, където се помещават множество представителства на международни организации. Пешеходна разходка в центъра на града: площад "Мария Терезия" с паметника на великата императрица, Музея за история на изкуството и Природонаучния музей; двореца "Хофбург", документиращ историята на императорската династия в продължение на повече от 6 в.; площад "Грабен" и статуята на чумата от 17 в.; катедралата "Свети Стефан" с готическа фасада и бароков интериор и оживената улица "Кертнерщрасе". Отпътуване за Братислава. По предварителна заявка - празнична новогодишна вечеря. Нощувка.
4
БратиславаБелград
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Закуска. Пешеходна разходка в Братислава: замъкът на Братислава, където днес се помещава правителството на Република Словакия, катедралата "Св. Мартин" - свидетел на десетки коронации на кралски особи, академия "Истрополитана", старото кметство, двореца на архиепископите, националния театър, двореца "Грасалкович" - седалище на Президентството на Република Словакия. Отпътуване за Сърбия. Късно вечерта настаняване в Белград. Нощувка.
5
БелградСофия
Закуска. Пешеходна разходка в централната част на града. 14.00 ч. - отпътуване за София. Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. Сливница до Орион), площад "Централна гара" и площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") вечерта.
НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Двойна стая за комбиниране
включено в цената
Единична стая
+159 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Новогодишна вечеря: по оферта, предложена допълнително в нашите офиси
0 лв.
Вечерна панорамна обиколка на Будапеща при минимум 15 туристи
15 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист
195 лв.
ОТСТЪПКИ
Ученици и студенти
14 лв.
Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители
35 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
1 нощувка със закуска в хотел *** в Будапеща
2 нощувки със закуски в хотел **** в Братислава
1 нощувка със закуска в хотел *** в Белград
Пешеходна разходка в Братислава
Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод
Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
Екскурзоводско обслужване
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Новогодишна вечеря
Вечерна панорамна обиколка на Будапеща
Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, градски транспорт
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Австрия, Словакия, Сърбия, Унгария: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Австрия, Словакия, Сърбия, Унгария: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Австрия »