Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Лисабон - перлата на Португалия

4 нощувки в хотел 4*

София – Лисабон – Кабо да Рока – Синтра – Лисабон – София

Екскурзия със самолет
5 дни

хотел "Vip Executive Entrecampos" 4****

 

Хотелът се намира в непосредствена близост до площад Entrecampos във финансовия и бизнес център, на няколко минути от летището и историческият център на Лисабон.  В близост до хотела има спирка на градски транспорт и метростанция.

В хотела: девет конферентни зали, бар,  два ресторанта, закрита градина, кафе, магазин за вестници, паркинг, закрит басейн, турска баня и сауна, Wi - Fi.

На разположение на гостите на хотела са 171 стаи и 5 суита оборудвани с най-модерни технологии за максимален комфорт, климатик, кабелна телевеизия, сейф, минибар, собствен санитарен възел, безплатно ползване на Wi - Fi.

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияЛисабон

Отпътуване от летище София (Терминал 1) с полет на авиокомпания „Wizz Air“ по маршрут София – Лисабон. Пристигане на летището в Лисабон. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2
Лисабон

Закуска. Пешеходна обиколка в Лисабон: площад „Маркеш де Помбал“; квартал Байша, реставриран след земетресението през 1755 г.: площадите „Росио“„Фигейра“ и „Комерсио“; Статуята на мореплавателите, кулата „Белем“ и манастирът „Жеронимуш“, считан за шедьовър на португалското мануелско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Следобед свободно време за посещение на стария квартал Алфама, известен с тесните си улички, традиционните фадо ресторанти и многото барове, където изкачването става с ретро трамвай (необходимо е ползване на местен и градски транспорт). Нощувка.

3
ЛисабонКабо да РокаСинтра

Закуска. Свободно време в Лисабон - необходимо е ползване на градски транспорт или по желание целодневна екскурзия до Куелюш, Синтра и Кабо да Рока (около 9 часа): Отпътуване за Куелюш, известен като дом на Нацианалния дворец Куелюш - луксозната кралска резиденция от 18 в., както и на забележителни институции като Португалското училище за конно изкуство. Възможност за посещение на Националния дворец в Куелюш, който очарова с внушителната си природа и с изобилието на архитектурни детайли, тясно свързани с живота на три поколения членова на португалското кралско семейство, както и с живописните си градини, в които някога са се организирали грандиозни празненства. Екскурзият продължава към Синтра - приказен град на феи и добри вълшебници, лятна резиденция на португалското кралско семейство от 12 в., включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство с възможност за посещение на имението "Кинта де Регалейра" -  едно от най-мистичните места на земята. Дворецът впечатлява не със самата сграда, а с прекрасния си парк с множество езера, пещери, извори, фонтани и статуи. Но най-мистериозните неща са скрити под земята – система от тунели, сред които е и загадъчният  "Кладенец на пoсвещението" - обърната 27-метрова кула със спираловидно стълбище ,което символизира алегорията за смъртта и прераждането. Фотопауза на Кабо да Рока – най-западната част на континентална Европа. Прочутите португалски мореплаватели са тръгнали от тук към неизвестното, за да откриват нови земи, да спечелят слава, богатство, постове и престиж. Връщане в Лисабон. Нощувка.

4
Лисабон

Закуска. Свободно време в Лисабон - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

5
ЛисабонСофия

Закуска. Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа в стая за багаж в хотела. Свободно време в Лисабон - необходимо е ползване на градски транспорт. Трансфер до летището на Лисабон. Отпътуване за България в с полет на авиокомпания "Wizz Air". Пристигане на летище София.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Целодневна екскурзия до Куелюш, Синтра и Кабо да Рока (без включени входни такси) на турист при минимум 20 туристи
от 12 г.
119 лв.
от 2 г. до 11 г.
99 лв.
Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване
180 лв.
Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване
240 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Лисабон - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси и малък салонен багаж с размери 40/30/20 см до 10 кг
Трансфер летище - хотел - летище
4 нощувки със закуски в хотел хотел "VIP Executive Entrecampos" 4* (или подобен) в Лисабон
Пешеходна обиколка на Лисабон
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 ЕUR на застрахователна компания "Евроинс АД"
Водач от агенцията
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Чекиран багаж до 10 кг. или 20 кг.
Туристическа такса престой в Лисабон - 2 EUR на турист, на нощувка (заплаща се на място от туристите на рецепцията на хотела)
Полудневна екскурзия до Синтра
Градски транспорт в Лисабон (1,90 EUR еднопосочен билет, 6,5 EUR - еднодневна карта)
Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Португалия »