Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Великден - Шедьоврите на Италия

София – Триест – Венеция – Триест – Венеция – Милано – Торино – Генуа – Флоренция – София

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияТриестВенеция
~1030 km
15.30 ч. отпътуване от Пловдив от бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург" (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София в 18.00 ч. от площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище"), 18.30 ч. - Автогара Сердика, 18.40 ч. - бензиностанция "OMV" (кв. "Захарна фабрика", бул. "Сливница" № 132) по маршрут Белград - Загреб - Любляна - Триест.
2
ТриестВенеция
~100 km
Пристигане в Триест сутринта. Пешеходна разходка: площад "Унита д`Италия" - сърцето на Триест; Площадът на Борсата с масивната сграда на старата стокова борса; "Борго Терезиано" - квартал, който процъфтявал по време на управлението на Мария Терезия; Римският театър. Отпътуване за Венето. Настаняване в района на Венеция/ Тревизо следобед. По желание посещение на Венеция - необходимо е ползване на местен и градски транспорт. Туристическа програма по желание: пешеходна разходка с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.) - площад "Сан Марко" - "официалният салон на Европа" с едноименната катедрала, съхранила в себе си богатствата на Венецианската република и Камбанарията - един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; Дворецът на дожите - официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г.; Мостът на въздишките, наричан така заради въздишките на затворниците, които, влизайки в затвора, виждали за последен път венецианската лагуна. Разходка до най-красивия венециански мост "Риалто". Нощувка.
3
ВенецияМилано
~420 km
Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Милано. Късния следобед туристическа програма в Милано - италианския Ню Йорк, център на модата и банковото дело. Пешеходна разходка: Замъкът на фамилията Сфорца; Миланската катедрала - най- красивата готическа катедрала на юг от Алпите, строена по време на управлението на Джан Галеацо Висконти; пасажът "Виторио Емануеле"; Музикалният театър "Ла Скала" - един от най-известните в света. Настаняване в района на Торино вечерта. Нощувка.
4
МиланоТориноГенуаФлоренция
~470 km
Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Торино - промишлен, бизнес и културен център в Северна Италия, столица на Пиемонт. Пешеходна разходка: площад "Пиаца Кастело" с Палацо Мадама - резиденция на кралиците вдовици от 17 век; Палацо Реале - кралска резиденция до 1865 г.; църквата "Сан Лоренцо", строена през 17 век; Катедралата от 15 век, посветена на св. Йоан Кръстител; "Виа Гарибалди" - най-известната търговска улица. Отпътуване за Генуа. Пешеходна разходка (1 ч.): Старото пристанище; катедралата "Сан Лоренцо", в която се съхраняват мощите на Йоан Кръстител - покровителя на Генуа; Дворецът на дожите - в миналото седалище на управлението на Републиката и резиденция на дожите, днес е център на социалния и културния живот в града; площад "Ферари" - сърцето на града, обграден от обществени сгради, банки и офиси на най- големите корабни компании. Свободно време по улица "Гарибалди" - главната улица в Генуа, известна в миналото като "златната улица", с домовете на богатите генуезки фамилии, запазени до днес. Отпътуване за Флоренция. Настаняване в района на Флоренция късно вечерта. Нощувка.
5
ФлоренцияСофия
~1380 km
Закуска. Напускане на хотела. 8.00 ч. - отпътуване за Флоренция - необходимо е ползване на градски транспорт. Туристическа програма с местен екскурзовод: Катедралата "Санта Мария дел Фиоре" - един от най-големите храмове в света с Купола на Брунелески шедьовър на ренесансовото изкуство и Кулата на Джото, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град; Площад "Синьория" - политическият и културен център на града с Палацо Векиои църквата "Санта Кроче" - пантеонът на Италия, където са погребани Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти. Свободно време: разходка до Понте Векио - "Мостът на златарите", двореца "Пити" - богата колекция с произведения на Рафаел и Тициан и градините "Боболи", предлагащи великолепна гледка към цяла Флоренция и р. Арно. По желание: посещение на галерия "Уфици" - един от най-старите и прочути музеи в света, където се съхраняват шедьоври на майстори като Джото, Ботичели, Леонардо да Винчи, Рафаел, Джордоне, Тициан и много други. 18.00 ч. връщане до хотела - необходимо е ползване на градски транспорт. Отпътуване за България.
6
София
Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. Сливница до Орион), площад "Централна гара" и площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") привечер. 15.30 ч. - трансфер от София (пл. "Александър Невски") до Пловдив (бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург").
НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Двойна стая за комбиниране
включено в цената
Допълнително легло в двойна стая
включено в цената
Единична стая
+129 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Пешеходна разходка във Венеция (минимум 1 ½ ч.) с местен екскурзовод
25 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист
242 лв.
Посещение на галерия "Уфици" (цената включва такса резервация, входна такса и местен екскурзовод)
49 лв.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
0 лв.
ОТСТЪПКИ
Ученици и студенти
13 лв.
Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители
30 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Венеция/ Тревизо
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Торино/Милано
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Флоренция
Пешеходни разходки в Триест, Милано, Торино и Генуа
Туристическа програма във Флоренция с местен екскурзовод
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
Екскурзоводско обслужване
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Пешеходна разходка във Венеция (минимум 1 ½ ч.) с местен екскурзовод
Билет за местен транспорт от хотела до ЖП гара "Santa Lucia" във Венеция (около 7 EUR)
Двупосочен билет за корабче по "Канале Гранде" (13 EUR)
Градски транспорт във Флоренция: 1,2 EUR (еднопосочен билет)
Посещение на галерия "Уфици"
Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (2 EUR)
Комбиниран билет за Двореца на дожите и музеите на площад "Сан Марко" (16 EUR)
Входни такси за Купола на Брунелески (8 EUR), Кулата на Джото (6 EUR), църквата "Санта Кроче" (6 EUR) и двореца "Пити" (13 EUR) във Флоренция
Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
Такса престой в района на Флоренция / наложена от Общината /, която се заплаща на рецепцията на хотела - 2 EUR на турист на ден
Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел - 2-3 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3 *) и 3-4 EUR на турист на ден (в хотел 4*)
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Италия »