Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Септемврийски празници в Истанбул - приказка от Ориента

София – Истанбул – София

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияИстанбул
Отпътуване от София в 22.00 ч. от площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище"), 22.10 ч. от бензиностанция "OMV" (жк. Младост, Окръжна болница), 22.40 ч. – Ихтиман (мотел "Ихтиман"), 23.10 ч. - Пазарджик (бензиностанция "Shell"), 23.30 ч. - Пловдив (бензиностанция "OMV" до хотел Санкт Петербург).
2
Истанбул
Отпътуване от Хасково – 1.30 ч. по маршрут Одрин – Истанбул. Пристигане сутринта в Истанбул. Пешеходна разходка в европейската стара част на Истанбул с местен екскурзовод: Хиподрумът - център на живота на града с Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II; Синята джамия - една от най-импозантните сгради в Истанбул и единствената джамия в Турция с шест минарета. Настаняване. Свободно време. Туристическа програма по желание: посещение с местен екскурзовод на "Света София" – четвъртият по големина християнски храм, построен през IV век, уникално творение на византийската архитектура с древни фрески и мозайки; и Йеребатан - най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, построено от император Юстиниян 532-542 г. , което се е запазило почти непокътнато до днес. Възможност за посещение на Египетския пазар – известен като пазарът на подправките. Нощувка.
3
Истанбул
Закуска. Свободен ден в Истанбул. Туристическа програма по желание: 1. Посещение с местен екскурзовод на двореца "Топ капъ" и Харема на двореца – център на властта в османската империя от XV в. До XIX в. Дворецът се състои от множество павилиони, кухни, харем, библиотека, съкровищница с уникални изделия от мрамор, злато, сребро и скъпоценни камъни, безценна колекция на древни ръкописи и реликви. 2. Пешеходна разходка с местен екскурзовод: джамията "Сюлеймание" – най-красивата в Истанбул, изящен религиозен комплекс на брега на живописния залив Златния рог, построена по проект на известния архитект Мимар Синан. Тук са погребани султан Сюлейман Великолепни и неговата любима Роксолана. Пешеходната разходка продължава покрай истанбулския университет - най-старото висше учебно заведение в Турция и кулата на Баязид – 85 метрова противопожарна наблюдателна кула, построена на върха на един от седемте хълма, на които Константин Велики е построил града. В миналото кулата е светела в различни цветове, като по този начин е информирала жителите на града какво време се очаква. Пешеходната разходка завършва пред Капалъчарши, който се счита за най-стария и един от най-големите закрити пазари в света. 3. Възможност за посещение на автентичен турски хамам. 4. Вечерта по желание и предварителна заявка посещение на реставриран хамам, където се изпълняват танци на дервиши. 5. Вечеря в рибен ресторант в квартала "Кумкапъ". Нощувка.
4
Истанбул
Закуска. Свободен ден в Истанбул. Туристическа програма по желание: 1. панорамна разходка с корабче по Босфора: новият султански Дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът "Ортакьой" - любимо място на истанбулските младежи и творци, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербей", Кулата на девицата. 2. Посещение с местен екскурзовод на новия султански дворец "Долмабахче" – бароков дворец, известен с широките си украсени зали и мраморни бани, както и с картинната си галерия. 3. Преминаване по първия въжен мост и посещение на двореца "Бейлербей" – лятна султанска резиденция, построена по време на управлението на султан Абдул Азис (1861 - 1876). Екскурзията продължава към квартала Юкскюдар, откъдето с корабче се достига до "Кулата на девицата", построена като контролна кула в Босфора от атинския генерал Алкивиад през 408 пр.Хр. В миналото е служила за фар и кула за наблюдение на столицата, а днес е превърната в кафе и ресторант. С кулата е свързана и легендата за дъщерята на султана, която намерила смъртта си на тази кула, ухапана от отровна змия. 4. Турска вечер в известното атракционно заведение "Ориент Хаус". 5. Турска вечер на панорамен кораб-ресторант по Босфора с атракционна програма. 6. Турска вечер в ресторнат "1001 нощи". Нощувка.
5
ИстанбулСофия
Закуска. Свободно време в Истанбул. Туристическа програма по желание: панорамна обиколка "другото лице на Истанбул" – отпътуване от хотела през моста на Златния Рог. Преминаване през площад "Таксим", квартала "Харбие" с военния музей на града, квартала "Шишли" с българската екзархия, къщата-музей на Мустафа Кемал Ататюрк, преминаване през квартала "Меджидикьой" и отпътуване към квартала "Левент" – съвременния бизнес-център на града. Спирка при небостъргача "Сапфир" - най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда в Турция. Освен жилища, в комплекса се намира търговски център, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино, където може да се насладите на виртуална разходка сред забележителностите на този невероятен космополитен град. 12.00 ч. – напускане на хотела. Отпътуване за България. Пристигане в Хасково, Пловдив и Пазарджик – вечерта, в Ихтиман и София на бензиностанция "Shell" (бул. "Цариградско шосе" № 113, до София Прес) и на площад "Ал. Невски" (началото на ул. "Оборище") късно вечерта.
НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Двойна стая за комбиниране
включено в цената
Допълнително легло в двойна стая
включено в цената
Единична стая
+95 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Входна такса за панорамната тераса на небостъргача "Сапфир"
18 лв.
Входна такса за панорамната тераса и 4D кино на небостъргача "Сапфир"
28 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист
95 лв.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
0 лв.
При предварително заплащане на пакет от 3 допълнителни услуги ползвате допълнителна отстъпка в размер на 5% от стойността на услугите!
0 лв.
При предварително заплащане на пакет от 4 и повече допълнителни услуги ползвате допълнителна отстъпка в размер на 10% от стойността на услугите!
0 лв.
Пълноцветен пътеводител за Турция на български език на Marco Polo (136 стр.) – с прекрасни фотографии и карта на корицата. Доставката е за сметка на агенцията.
12 лв.
Джобен пътеводител за Истанбул на български език на Insight Pocket Guide (120 стр.) – с прекрасни фотографии и сгъваема цветна карта. Доставката е за сметка на агенцията.
14.99 лв.
Пълноцветен пътеводител за Истанбул и Западна Турция на български език на National Geographic (272 стр.) - с прекрасни фотографии и подробни цветни карти.
19.90 лв.
Посещение с местен екскурзовод на "Света София" и цистерната "Йеребатан" (входните такси се заплащат допълнително)при минимум 15 туристи
18 лв.
Посещение на двореца "Топ Капъ" (представителните павилиони, съкровищницата и харема) с местен екскурзовод (входните такси се заплащат допълнително)при минимум 15 туристи
18 лв.
Пешеходна разходка до джамията "Сюлеймание", Университета, кулата "Баязид" и Капалъчарши при минимум 15 туристи
18 лв.
Посещение на новия султански дворец "Долмабахче" с местен екскурзовод (входните такси се заплащат допълнително)при минимум 15 туристи
18 лв.
Разходка с корабче по Босфора (1 ч. и 15 мин.)при минимум 20 туристи
36 лв.
Разходка с автобус до Азиатската част на Истанбул, посещение на двореца "Бейлербей" и Кулата на девицата с местен екскурзовод (входните такси се заплащат допълнително)при минимум 15 туристи
36 лв.
Панорамна обиколка "другото лице на Истанбул" с посещение на небостъргача "Сапфир" (входните такси се заплащат допълнително)при минимум 15 туристи
28 лв.
Вечеря с атракционна програма в "Ориент Хаус" (салата, 2 топли предястия, основно ястие от пилешко месо с гарнитура, плодове, две алкохолни или две безалкохолни напитки, или малка бутилка вино)= При минимум 15 туристи се предлага двупосочен трансфер от хотела до ресторанта
от 10 г.
70 лв.
от 3 г. до 9 г.
35 лв.
Вечеря с атракционна програма на кораб-ресторант по Босфора (трансфер от хотела, коктейл "добре дошли", традиционни турски мезета, сезонна салата, риба на скара или пилешка пържола, десерт, неограничена консумация на местни напитки, турско кафе)
от 5 г.
110 лв.
от 3 г. до 4 г.
80 лв.
Вечеря с атракционна програма в ресторант "1001 нощи" (плато турски мезета, бюрек във вид на цигара, сезонна салата, пилешка пържола и кебапче с гарнитура, сезонни плодове, 2 чаши вино, или ракия, или 2 бири, или 2 чаши натурален сок)при минимум 15 туристи (за деца до 6 г. – безплатно)
от 12 г.
60 лв.
от 6 г. до 11 г.
30 лв.
Вечеря в рибен ресторант в квартал "Кумкапъ" (салата, студени предястия, 2 топли предястия, риба на скара, 1 напитка по избор – алкохолна или безалкохолна)при минимум 15 туристи
49 лв.
Индивидуално посещение на представление на танци на дервиши (19.30 ч. – 20.30 ч.) в реставриран турски хамам
от 12 г.
65 лв.
от 3 г. до 11 г.
30 лв.
ОТСТЪПКИ
Ученици и студенти
8 лв.
Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата родители
18 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
3 нощувки със закуски в хотел *** в историческия център на Истанбул
Пешеходна разходка в историческия център на Истанбул с местен екскурзовод
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
Екскурзоводско обслужване
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Посещение с местен екскурзовод на "Света София" и цистерната "Йеребатан"
Посещение на двореца "Топ Капъ" с местен екскурзовод
Пешеходна разходка до джамията "Сюлеймание", Университета, кулата "Баязид" и Капалъчарши
Посещение на представление на танци на дервиши
Посещение на турска баня
Разходка с корабче по Босфора (1 ч. и 15 мин.)
Посещение на новия султански дворец "Долмабахче" с местен екскурзовод
Разходка с автобус до Азиатската част на Истанбул, посещение на двореца "Бейлербей" и Кулата на девицата с местен екскурзовод
Панорамна обиколка "другото лице на Истанбул" с посещение на небостъргача "Сапфир"
Вечеря в "Ориент Хаус"
Вечеря на кораб-ресторант по Босфора
Вечеря в ресторант "1001 нощи"
Вечеря в рибен ресторант в квартал "Кумкапъ"
Входни такси за църквата "Св. София" (25 TL), двореца "Топ Капъ" и съкровищницата към двореца (25 TL), харема в двореца "Топ Капъ" (15 TL), двореца "Долмабахче" (30 TL), двореца "Бейлербей" (25 TL), корабче до Кулата на девицата (5 TL), цистерната "Йеребетан" (10 TL), панорамната тераса на небостъргача "Сапфир" (18 TL), панорамната тераса и 4D кино на небостъргача "Сапфир" (28 TL)
Ползване на слушалки при посещението на "Света София" (3 TL)
Градски транспорт - 3 TL за еднократен жетон
Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Настаняването в хотел *** в Истанбул е в хотел “Buyuk Keban” ***, хотел “Washington” ***, хотел “Dalan” ***, хотел “Ayma1” (или подобен)
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
МЯСТО НА ОТПЪТУВАНЕ И ВРЪЩАНЕ: Ихтиман (мотел „Ихтиман“) , Пазарджик (бензиностанция „Shell“), Пловдив – бензиностанция OMV до хотел „Санкт Петербург”; Хасково – автогарата.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!
Часово време: България 12 ч. ; Турция 12 ч.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Турция »