Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Бонджорно Италия

София – Рим – Неапол – Помпей – Рим – Флоренция – Сиена – Флоренция – Пиза – Венеция – Болоня – Венеция – Римини – Болоня – Сан Марино – Рим – София

Екскурзия със самолет
8 дни

Преоткрийте Италия на тази прекрасна екскурзия през страна с толкова магическо разнообразие, богати архитектурни изкушения, емоциално наситена природа и културно наследство чрез перлите Венеция, Флоренция, Рим, Неапол, Помпей, Сиена и Пиза.

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияРим
Отпътуване от летище София, Варна или Бургас в зависимост от датата на заминаване. Пристигане в Рим - "център на света и град на светлината, към който водят всички пътища…", императорско величие и могъщество, претворило историята в реалност и реалността в история. Посрещане на летището от представител на обслужващата агенция. Групов трансфер до хотела. Настаняване. Туристическа програма в Рим с местен екскурзовод на руски език. Вечеря в ресторант. По желание - екскурзия "Нощен Рим". Нощувка.
2
Рим
Закуска. Посещение на Ватикански Музеи с екскурзовод на руски език – богати колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство, религиозни книги и документи, разкриващи развитието на католицизма и целия свят, едно от най-пълните представяния на египетската и етруската цивилизация; Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. Свободно време или туристическа програма по желание: екскурзия "Римските замъци" с екскурзовод на руски език - пътешествие сред малките средновековни градчета, разположени в покрайнините на Рим и възможност да се потопите в естествената красота на Римската провинция. Вечеря в ресторант (по желание може да се организира специална вечеря в ресторант-театър в Рим). Нощувка.
3
РимНеаполПомпейРим
Закуска. Свободно време в Рим или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до Неапол и Помпей с екскурзовод на руски език. Разглеждане на античния Помпей - възкръсналият град в подножието на Везувий, погребан в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум - център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, "Къщите на любовта". Панорамна обиколка на Неапол - живописно разположен град на брега на Неаполитанския залив, столицата на област Кампания, основан от гръцки колонизатори. Вечеря в ресторант. Нощувка.
4
РимФлоренцияСиена
Закуска. Отпътуване за Флоренция. По пътя спирка в района на Кианти за дегустация на вино и сладкиши. По желание екскурзия до Сиена – един от най-добре запазените средновековни градове в Италия. Пешеходна разходка в Сиена с местен екскурзовод на руски език в центъра на града: площад "Дей Кампо" – сърцето и душата на града с великолепна архитектура и място, където два пъти в годината се провеждат конни състезания с неоседлани коне; Палацо Публико и Катедралата – една от най-красивите катедрали в Италия, смесица от романски и готически стил. Туристическа програма във Флоренция с екскурзовод на руски език: катедралата "Санта Мария дел Фиоре" – един от най-големите храмове в света с Купола на Брунелески – шедьовър на ренесансовото изкуство и Кулата на Джото, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град; площад "Синьория" – политическият и културен център на града с "Палацо Векио" и църквата "Санта Кроче" – пантеонът на Италия, където са погребани Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти. Настаняване в района на Флоренция. Вечеря. Нощувка.
5
ФлоренцияПизаВенецияБолоня
Закуска. По желание посещение на Пиза - един от най-известните италиански градове, разположен при сливането на реките Арно и Серкио. Туристическа програма на Площада на чудесата: Наклонената кула – символът на града, висока 56 метра и построена през 12 в.; Катедралата – пример за т. нар. романо- пизански стил и място, където може да видите произведения на великия Джовани Пизано; Баптистерията – смес от романски и готически стил, дело на Николо и Джовани Пизано. Свободно време във Флоренция или туристическа програма по желание: посещение на галерия "Уфици" или двореца "Пити" с екскурзовод на руски език. Отпътуване за Венеция / Болоня. Настаняване в района на Венеция или Болоня. Вечеря. Нощувка.
6
ВенецияРиминиБолоня
Закуска. Отпътуване за Венеция. Туристическа програма във Венеция с екскурзовод на руски език: площад "Сан Марко" – "официалният салон на Европа" с едноименната катедрала, съхранила в себе си богатствата на Венецианската република и Камбанарията - един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; библиотеката "Марчиана"; Старите и Новите прокурации. Свободно време във Венеция или по желание посещение на Двореца на Дожите с екскурзовод на руски език. Настаняване в района на Римини или Болоня. Вечеря. Нощувка.
7
Сан МариноРим
Закуска. Отпътуване за Сан Марино — републиката, която според легендата е основана от Сан Марино и претендира да бъде най-старата в Европа. Пешеходна разходка: площад "Либерта", в центъра на който се издига статуята на свободата — подарък от германска графиня; Правителственият дворец — една от най-красивите сгради в града, строена преди повече от 100 години; крепостните стени. Отпътуване за Рим. Настаняване. Вечеря в ресторант. Нощувка.
8
РимСофия
Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България. Пристигане на летище София, Варна или Бургас.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Екскурзия "Нощен Рим"
59 лв.
Вечеря в ресторант-театър в Рим
109 лв.
Целодневна екскурзия с местен екскурзоводн на руски език до Неапол и Помпей (без включена входна такса за Помпей)
155 лв.
Екскурзия до Сиена с местен екскурзовод на руски език
89 лв.
Посещение на Пиза
69 лв.
Екскурзия "Римските замъци" с местен екскурзовод на руски език
89 лв.
Посещение на Двореца на Дожите във Венеция с местен екскурзовод на руски език (без включена входна такса )
35 лв.
Посещение на галерия "Уфици" или двореца "Пити" с местен екскурзовод на руски език (с включена входна такса)
69 лв.
Пълноцветен пътеводител за Италия на български език на National Georgraphic (399 стр.)
24.90 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Рим - София с включени летищни такси на авиокомпания "Bulgaria Air" или "Alitalia" при цена на самолетен билет 155 EUR към месец октомври2014 г.
Групов трансфер летище - хотел - летище
Транспорт с автобус по описания в програмата маршрут
4 нощувки със закуски в хотел *** (на 5 - 8 км от фонтана ''Ди Треви'') в Рим
4 вечери в ресторант в близост до хотела в Рим
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Флоренция
1 вечеря в ресторант в близост до хотела в района на Флоренция
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района на Венеция или Болоня
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района на Римини или Болоня
Посрещане на летището от представител на обслужващата агенция
Обслужване на руски език по време на целия маршрут
Туристическа програма в Рим с местен екскурзовод на руски език
Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод на руски език (без включена входна такса за музеите)
Дегустация на вино и сладки в района на Кианти
Туристическа програма във Флоренция с местен екскурзовод на руски език
Туристическа програма във Венеция с местен екскурзовод на руски език
Посещение на Сан Марино
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел - 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3 *) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*)
Входна такса за Ватиканските музеи (24 EUR) в Рим
Входна такса за Помпей (11 EUR)
Комбиниран билет за Двореца на Дожите и музеите на площад "Сан Марко" (16 EUR) във Венеция
Екскурзия ''Нощен Рим''
Вечеря в ресторант - театър в Рим
Целодневна екскурзия до Неапол и Помпей с местен екскурзовод на руски език
Екскурзия "Римските замъци
Екскурзия до Пиза
Посещение на галерия "Уфици" или двореца "Пити" с местен екскурзовод на руски език във Флоренция
Екскурзия до Сиена с местен екскурзовод на руски език
Посещение на Двореца на Дожите във Венеция с местен екскурзовод на руски език
Двупосочен билет за корабче във Венеция (между 20 EUR - 30 EUR)
Слушалки по време на туристическата програма в градовете (около 15 EUR)
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 155 EUR с включени летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
Градската управа на Рим, Тоскана (Флоренция, Монтекатини Терме) и Венеция въведе с цел подобряване на обслужването на туристи и подобряване на инфраструктурата на градовете, нова туристическа такса.
Тази такса не се включва в туристическите пакети и се заплаща на място от туристите в края на техния престой. Таксата е в размер както следва: 2 EUR на нощувка на турист в хотел 1/2/3* и 3 EUR на нощувка на турист в хотел 4/5* в Рим
1 EUR на нощувка на турист в хотел 3* и 1,40 EUR на нощувка на турист в хотел 4* в Тоскана
1 EUR на нощувка на турист в хотел 1*, 2 EUR на нощувка на турист в хотел 2*, 3 EUR на нощувка на турист в хотел 3*, 4 EUR на нощувка на турист в хотел 4* и 5 EUR на нощувка на турист в хотел 5* във Венеция.
Включените в програмата трансфери са групови и представляват обединяване на групи от туристи, пристигащи или заминаващи с различни полети.
Поради това е възможно да се наложи изчакване на летището до пристигането на всички туристи от групата или някои от туристите да бъдат трансферирани до летището по-рано за обратния полет.
Туристическата програма по целия маршрут се осъществява на руски език.
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Отстъпките за деца са в зависимост от условията на авиокомпанията и конкретната програма.
Часово време: България 12 ч. Италия 11 ч.
Специални промоции: По това направление се предлагат и промоционални цени по редовни линии и полети на low cost авиокомпании. При ранни резервации можете значително да намалите цената на тази екскурзия.
Екскурзията се предлага за индивидуални туристи.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Още екскурзии за Италия »