Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Класически тур на Китай (индивидуално пътуване)

София – Москва – Пекин – Сиан – Чунцин – Круиз по р. Яндзъ през "Трите пролома" – Ичан – Шанхай – Москва – София

Екскурзия със самолет
12 дни

Потопете се в мъдростта на Изтока и изживейте едно невероятно пътешествие из необятния Китай.

В момента няма свободни места.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
ДЕН
1
СофияМосква
Отпътуване в 12.45 ч. от летище София за Москва с полет на авиокомпания "Aeroflot". Пристигане в Москва в 16.45 ч. Отпътуване за Китай в 22.25 ч.
2
МоскваПекин
Пристигане в Пекин в 9.50 ч. Посрещане от представител на агенцията. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.
3
Пекин
Закуска. Туристическа програма в Пекин: площадът "Тиенанмън" - един от най-големите в света, носещ името на вратата "Тиенанмън" или в превод "Вратата на небесното спокойствие", построена през 1417 г. по време на династията Мин в северната част на площада, която го отделя от Забраненият град; Забраненият град - великолепен и величествен, градът е бил седалище на имперската власт по време на династиите Мин и Цин; Летният дворец - един от най-ярките примери за китайското архитектурно наследство, чието строителството започва през 1750 г. като резиденция на императорите от династията Кин. Обяд. По желание посещение на китайско кунг фу шоу. Нощувка.
4
Пекин
Закуска. Посещение на гробниците на династията Минг – комплекс от мавзолеи, посветени на 13 императора от династията. Мавзолеите са запазени в отлично състояние, както и некрополите на всеки от императорите. Поради дългата история и пищната двороцова архитектура, това е една от най-известните забележителности, с висока културна и историческа стойност. Екскурзия до Великата китайска стена - едно от чудесата на света, включена в списъка на ЮНЕСКО за световното и културно наследство. Обяд в типичен китайски ресторант. Вечеря. Нощувка.
5
ПекинСиан
Закуска. Екскурзия до "Небесния храм" – посещаван от императорите на династиите Мин и Цин за годишните церемонии с молитва към небето за добра реколта. Обяд. Трансфер до летището за полет до Сиан. Пристигане в Сиан - една от четирите велики древни столици на Китай. Посрещане от представител на агенцията и трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
6
Сиан
Закуска. Посещение на Теракотената армия - копие на императорската армия в онези времена на пищност и разкош. Представлява ансамбъл от статуи на войни, заедно с каляските и конете в реален размер, изработени от теракота. Обяд. Посещение на "Пагодата на голямата дива гъска" – един от символите на Сиан, която представлява добре запазена древна постройка и свещено място за будистите, и Голямата джамия – една от най-старите, най-големите и най-добре запазени джамии в Китай. По желание вечеря с шоу програма от времето на династията Тан. Нощувка.
7
СианЧунцин
Закуска. Посещение на историческия музей "Шънси" – един от първите музеи с модерни съоръжения в Китай. Въпреки, че съвременният музей е построен между 1983 и 2001 год. външният му вид напомня архитектурния стил на династията Тан. Посещение на древната крепостна стена. Обяд. Трансфер до летището за полет до Чунцин. Пристигане в Чунцин и трансфер до пристанището. Отпътуване с круизен кораб по р. Яндзъ. Нощувка на кораба.
8
Закуска. Екскурзия по брега на Фенгду - наричан от китайците "Призрачният град", той обединява културното влияние на конфуцианството, даоизма и будизма с мистиката на духовете. Обяд. Вечеря. Нощувка на кораба.
9
Закуска. Река Яндзъ е най-дългата река в Китай и третата по дължина в света. Реката извира при Кингхай, протича през Тибет и още седем провинции и се влива в Източно Китайско море, на север от Шанхай. "Трите пролома" по течението на реката - Кутанг, Ву и Ксилинг предлагат невероятни природни гледки. Разходка с малка плоскодънна китайска лодка по потока Шенонг. Обяд. Вечеря. Нощувка на кораба.
10
ИчанШанхай
Закуска. Посещение на язовира "Трите пролома" - най-голямата в света водно-електрическа централа. Пристигане в Ичан. Обяд. Трансфер до летището за полет до Шанхай. Пристигане в Шанхай и посрещане от представител на агенцията. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
11
ШанхайМосква
Закуска. Туристическа програма в Шанхай: градината "Ю Юан" - тихо и спокойно място в сърцето на Шанхай, от времето на династията Мин; "Бунд" - крайбрежният булевард на р.Хуанпу, символ на Шанхай с дузина високи сгради, разположени покрай брега на реката; улица "Nanjing" – най-дългата търговска улица в Китай, оградена с големи универсални магазини, луксозни бутици и ресторанти. Обяд. Свободно време. По желание посещение на акробатично шоу. Нощувка. Трансфер до летището.
12
МоскваСофия
Отпътуване за Москва в 01.40 ч. с полет на авиокомпания "Аерофлот".Пристигане в Москва в 07.40 ч. Отпътуване за България в 10.00 ч. Пристигане на летище София в 11.45 ч.
НАСТАНЯВАНЕ
хотел ****
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Единична стая
+€535
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София - Москва - Пекин и Шанхай - Москва - София в икономична класа, с включени летищни такси на авиокомпания "Aeroflot" при цена на самолетния билет 645 EUR към месец януари 2014 г.
Самолетен билет Пекин - Сиан в икономична класа с включени летищни такси
Самолетен билет Сиан - Чунцин в икономична класа, с включени летищни такси
Самолетен билет Ичан - Шанхай в икономична класа, с включени летищни такси
Всички посочени в програмата трансфери
Транспорт с минибус / автобус по програма
3 нощувки със закуски в хотел "Best Western Royal Phoenix Hotel" **** или подобен в Пекин
2 нощувки със закуски в хотел "Xian Huashan International Hotel" **** или подобен в Сиан
2 нощувки с 1 закуска в хотел "Xuhui International Executive Suites" **** или подобен в Шанхай
3 нощувки със закуски на борда на круизен кораб "Blue Whale" **** или подобен по р. Яндзъ
2 обяда и 2 вечери на борда на круизния кораб по р. Яндзъ
7 обяда и 2 вечери в китайски ресторанти
Екскурзоводско обслужване на английски език
Входни такси за обектите включени в описаната туристическа програма
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Виза
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Бакшиши
Разходи от личен характер
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Обядите са китайски.
Посочените в програмата хотели могат да бъдат сменени с други от същата категория.
Визова информация: Българските граждани, пътуващи за Китай, е необходимо да притежават предварително китайска виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.
Необходими документи за кандидатстване за виза: валиден задграничен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването, попълнен визов формуляр, две снимки, възможно е да се проведе и интервю.
Здравни изисквания: Задължителни ваксини няма; Препоръчителни ваксини - хепатит А, тиф, менингококи.
Часово време: София 12 ч. Пекин, Шанхай 18 ч.
Екскурзията се провежда при минимум 2 записани туристи!
Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 532 € с включени летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс 1 $ = 1.55 BGN. При промяна на валутния курс с над 5% агенцията си запазва правото да промени цената в съответната посока.
Валутни курсове: 1 $ = 6.24 CNY
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за Китай, е необходимо да притежават предварително издадена виза. При кандидатстване за виза са необходими: паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната, попълнен визов формуляр, две снимки паспортен формат. Поради настъпили промени в законовите разпоредби и регулации относно визовия режим с Китайска народна република Посолството на КНР в България въведе, считано от 16 август 2018 г., издаването на визи с биометрични данни, за което е необходимо снемане на 10-пръстови отпечатъка. Тази разпоредба се отнася за всички български граждани, желаещи да посетят Китай. Във връзка с това е необходимо всички кандидатстващи за китайска виза да се явят лично в посолството за вземане на биометрични данни! Българските граждани могат да влизат на териториите на Макао и Хонконг (специалните административни райони на Китай) без необходимост от виза, за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца. Желаещите да посетят Хонконг или Макао от Китай, след което обратно да се върнат в Китай, следва да са се снабдили с двукратна (или многократна) входна виза за Китай преди началото на своето пътуване.
Още екскурзии за Китай »