Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Емирейтс Палас

Абу Даби, ОАЕ

Около 20 000 души от 50 различни националности прекараха три години в усърден труд за да построят един от най-скъпите и луксозни хотели в света - Emirates Palace в Абу Даби. Всъщност, той е вторият по ред най-скъп хотел, като преди него се нарежда единствено Marina Bay Sands. Хотелът е притежание на правителството на Абу Даби, твърди се, че изящната постройка струва над 2 билиона паунда. Хотелът е обграден от приказен пейзаж - дървета с листа от 22 каратово злато, над 1 000 полилея от кристали Сваровски ( включително едни от най-големите и пищни полилеи в света ), цели 114 купола,както и най-големият от тях в света, по-голям дори от този на Базиликата на Свети Петър в Рим. Подземният паркинг на хотела приютява над 2 600 автомобила. Дворецът разполага със собствено пристанище и хеликоптерна площадка,а на заден фон на всичко това стои цяла армия от служители и най-нови технологии, които работят денонощно за да поддържат лукса на ниво.

Тринадесетте изискани ресторанта в хотела не се обслужват само и единствено от 13, а от 130 кухни и над 300 души персонал. Тези 300 служители  обаче са само малка част от многобройния песонал, наброяващ цели 2 600 души. За всеки гост на хотела са предвидени по трима души, които да се грижат за него и да удовлетворяват всяка негова прищявка, включително и да го разхождат из масивните, изящни градини на хотела, с площ над 1 000 акра. Emirates Palace притежава цели 140 асансьора за да няма никакво чакане и бавене, както и да осигурява още по-голямо удобство за своите гости. Освен това той разполага и с частен плаж с площ от 1.3 км - така гостите няма да изпитват неудобството да си запазват предварително шезлонг, тъй като мястото е достатъчно голямо и просторно. Двата басейна, които могат да ползват гостите на хотела са изградени с различни цели. Единият е специално проектиран за развлечения, а другият за отдих и почивка. Любителите на спорта могат да практикуват почти всички негови видове без ограничения. Хотелът разполага с няколко тенис корта, изгище за ръгби, футбол и крикет, фитнес зали и спа центрове. Почитатели на водните спортове също имат възможността да угодят на желанията си.

Общо хотелът разполага с 302 стаи и 92 апартамента. Освен тях има и още 16 дворцови апартамента на шести и седми етаж. Двадесет и два от апартаментите са запазени за правителствени ръководители или държавни глави, като например министър-председателят Тони Блеър и канцлера Ангела Меркел. Повечето от апартаментите в хотела са обзаведени в злато и мрамор. В центъра на огромния палат се простира цял етаж, изработен от много скъп мрамор, перфектно оформени мраморни балкони и големи, изрисувани в злато куполи. Но това не е всичко. Хотелът разполага и с голям конферентен център. На най-горният етаж са разположени шест специални апартамента, които са запазени единствено и само за кралските особи Emirati. През декември 2010 г. Emirates Palace се пхвали през цял свят с най-скъпата коледна елха, струваща над 11 млн долара.

Цените за една нощувка варират между 400 долара за стая с площ 592 кв.м по време на слабия сезон до цели 11 500 долара за хотелския гранд апартамент, чийто наем всъщност е и най-скъп. Площта му е 7 319 кв.м.

Екскурзии и почивки до ОАЕ »