Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Акаба

Акаба, Йордания

Акаба е единственият пристанищен град в Йордания, разположен в югозападната част на страната. Намира се в залива Акаба в североизточната част на Червено море. Населението е около 100 000 жители.

 

Акаба е бил населен 4000 г. пр.н.е. Градът е построен върху останките на древната крепост Айла. Още древните жители на селището са се възползвали от стратегическото му разположение на кръстопътя на търговските пътища между Азия и Африка.

 

Днес градът е много важен за Йордания, тъй като е единственият град в страната с излаз на море и приема десетки хиляди туристи ежегодно. Подходящите климатични условия с много слънчеви дни, както и пясъчните плажове са привлекателни залюбителите на морския отдих. Тук може да се практикува различни водни спортове като гмуркане и плуване, а в залива живеят над 40 вида морски животни и 140 вида корали.

 

В Акаба се намира най-старата църква, известна засега, която е построена през III в. Друга известна забележителност е укреплението от XII в. Внимание заслужава и Научната морска станция.

Екскурзии и почивки до Йордания »