Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Цвингер

Дрезден, Германия

Архитектурният ансамбъл „Цвингер“ в Дрезден е импозантен бароков комплекс от четири сгради с красива вътрешна градина. Първоначално на това място е имало отбранително съоръжение между външната и вътрешната градска стена. Именно от тук идва и името на комплекса – в средновековието с думата „цвингер“ са наричали тези части от крепостите, които се намирали между двете градски стени, защото новото архитектурно съоръжение заема именно това местоположение.

Още през 1709 г., търсейки дом за голямата си колекция от портокалови дръвчета и саксийни растения, Август Силния – курфюрст на Саксония, възлага на главния си архитект Пьопелман да изгради оранжерия в градината на комплекса. По-късно тук започват се провеждат дворцови празненства. През 1712 г. е построена дългата галерия, а през 1714 г. – коронната портата.

Официално комплексът е осветен през 1719 г. по случай сватбата на принц Фридрих Август и хабсбургската принцеса Мария Йозефа. Сградата продължава да се разширява и строителството приключва чак през 1728 г., за да бъдат подслонени тук господарските колекции от произведения на изкуството.

Днес в комплекса се помещават Дрезденската картинна галерия, уникални колекции от порцелан и скулптури и Физико-математически салон.

Екскурзии и почивки до Германия »