Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
МАРТЕНСКИ ПРАЗНИЦИ
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ

Белград

Белград, Сърбия

Белград е столицата на Сърбия и е най-големият град в страната. Разпололожен е на устието на река Сава в река Дунав. Населението на града е 1,7 милиона жители.

Красивият и модерен Белград предлага интересни културни и архитектурни забележителности на своите посетители като Етнографския музей, Патриаршията, сградата на Скупщината (сръбския парламент), Народния театър, църквата “Свети Марко”, шестте кралски дворци на фамилиите Караджорджевичи и Обреновичи, конакът на княгиня Любица и др. Сред най-впечатляващите постройки в сръбската столица е и един от най-големите православни храмове в света - църквата "Св. Сава", разположена на хълма Врачар.

В Белград има над 30 музея и художествени галерии – музей на лова, музей на сръбския географ Йован Цвиич, музей на ж.п. транспорта, галерия на модерното изкуство и др.

Емблематична за града е статуята на победата, поставена през 1928 г. на постамент върху каменна колона в Белградската крепост. Скулптурата представлява бронзова фигура на мъж, който държи меч в едната си ръка и гълъб в другата - символ на военната сила на Сърбия и желанието за мир.

На 15 км южно от Белград се намира рида Авала, висок 511 метра. Тук османските войски издигат през XV в. крепост. Днес на нейно място е прочутият Мавзолей на незнайния войн - архитектурна творба, създадена от известния скулптор Иван Мещрович.

Белград е пристанище на две реки – Сава и Дунав. Гостоприемна и приветлива, столицата на Сърбия предлага много възможности за културен туризъм, в съчетание с красивите пейзажи на многобройните паркове и градини.

Екскурзии и почивки до Сърбия »