Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Братислава

Братислава, Словакия

Братислава е столица на Словакия. Разположена е в най-западната част на страната. Тя е една от четирите европейски столици, разположени на р.Дунав. Населението на града наброява над 460 000 души. 

 

Братислава е политическият, културен и икономически център на Словакия. От посетителска гледна точка, градът е сравнително малък и в този смисъл най-удобният начин да бъде разгледан е да бъде обходен пеша. Без съмнение една от основните забележителности в столицата, както и своеобразен символ на града е Замъкът Братислава. Повечето от другите туристически обекти са разположени в централната част на града, в историческия център. Интерес представляват Катедралата Св. Мартин, Църквата Троица, Словашкият национален театър, старата сграда на кметството, портата Михаил и други. 

 

Особено интересни за посетителите на града представляват и трите бронзови статуи, които са разположени на различни места из Стария град. Едната е на френски войник, който се е подпрял на пейка, другата е на фотограф, и третата е на работник, който се подава от канал на улицата.

Екскурзии и почивки до Словакия »