Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Вадуц

Вадуц, Лихтенщайн

Вадуц е столица на малкото княжество Лихтенщайн, намиращо се в централна Европа и граничещо с Австрия и Швейцария. Разположен в долината около горното течение на река Рейн, градът има население от около 5 000 жители.

 

Градът е споменат за първи път през 1150 г., но официалното му основаване е през 1342 г., когато е провъзгласен за самостоятелно графство Вадуц.

 

Макар и столица, днес град Вадуц е малък по население, но спретнат и красив град в подножието на връх Три сестри. Богат на зеленина и паркове, градът привлича туристите със спокойствие и уют. Има две основни улици, едната от които е за пешеходци и на нея са разположени музеи, кафенета и магазини.

 

Замъкът Вадуц, построен през XIII в., е основната забележителност, в която обаче не може да се влиза, тъй като и днес това е резиденцията на княза на Лихтенщайн. Единствената възможна дата за посещание е 15 август, когато е националният празник на княжеството.

 

Останалите забележителности са катедралата Сейнт Флорин, евангелистката църква, сградата на кметството, музеят на изкуствата в центъра на града, пощенският музей и музеят на ските. Любопитна обиколка на града може да се направи с градското влакче, обиколката с което протича за 10 минути.

Екскурзии и почивки до Лихтенщайн »