Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Варшава

Варшава, Полша

Варшава е политическият, икономически, индустриален и образователен център на Полша. В същото време е и една от интересните туристически дестинации в страната. 

 

Полската столица е разположена е в източната част на централна Полша, на бреговете на р. Висла. Населението й наброява над 1.7 милиона души. 

 

Варшава често е наричана Градът-феникс, понеже многократно е била разрушавана по време на войни (по време на Втората световна война 80% от сградите са били унищожени) и винаги е успявала да се бъде възстановена. В този смисъл, основните туристически забележителности в града са с историческа насоченост, архитектурни и културни паметници на културата. Интерес за посетителите предизвикват: Старият град (център)с всичките обекти, разположени там; Царският замък „Zamek Krolewski“, дворците Виланов и Чапски, Варшавският театър, катедралата Св. Йоан, катедрала Вавел, Националният музей, множеството паметници и монументи и други. Градът също така се гордее и със своите 82 парка, които предлагат отлични условия за градска рекреация както на своите жители, така и за всички посетители. 

 

Един от интересните и по-малко известни музеи в столицата е този на плакатите. През 1968г. отваря врати като първият по рода си музей в света, а колекцията днес представя над 57 000 полски и международни плаката.

Екскурзии и почивки до Полша »