Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Витлеем

Витлеем, Израел

Град Витлеем е разположен на Западния бряг на Палестинската автономия и се намира едва на 10 км. южно от Йерусалим. Намиращият се на 765 м. надморска височина град има население от 25 000 жители.

Във Витлеем се намира базиликата “Рождество Христово”, която е построена тук, за да се помни, че това е рожденният град на Исус. Разположената на площад Мангер църква е един от най-старите действащи християнски храмове. Състои се от две части – базиликата и църквата Св. Катрин. Базиликата е православна, а църквата Св. Катрин – римокатолическа, изградена в готически стил. 

Пещерата на рождението на Исус е една от основните атракции, която привлича туристи от цял свят. В нея се намира сребърната звезда, която е била положена на олтар. Смята се, че това е именно мястото, където преди повече от две хилядолетия се е родил Спасителят. 

Във Витлеем е роден и израилският цар Давид. Свято място за юдеите е гробницата на Рахел, която е била пророк и съпруга на Якоб. Животът и делата им са описани подробно в Стария завет. 

Екскурзии и почивки до Израел »