Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Вроцлав

Полша

Вроцлав е град в югозападна Полша, столица на воеводство Долна Силезия. Разположен е на река Одра в Силезийската низина. Населението е около 600 000 души, което го прави четвъртия по големина град в страната. 

 

 

Вроцлав датира от IV в., когато мястото се населва от вандалското племе силинги. През 915-921 г., чешкият княз Вратислав I управлява тези земи и дава началото на града, който и до днес носи името му.

 

 

Градът е изключително красив с неповторимата си архитектура, допълнена от лабиринта от острови и романтични мостове, разположени по течението на река Одра. Един от най-посещаваните полски градове Вроцлав е място, което предлага възможност за допир с историята, както и кокетни кафенета, ресторанти и хотели.

 

 

„Градът на стоте моста” разполага с много музеи, галерии и паметници. По улиците на стария град (Старе место) има занаятчийски работилници и антикварни магазини. Други забележителности са сградата на кметството в бароков стил, Университета с кулата на Леополдин, Ботаническата и Зоологическата градина.

 

 

До Вроцлав може да се достигне със самолет, а международното летище „Николай Копереник” е на 10 км. от града. Градът е вторият по големина железопътен център.

Екскурзии и почивки до Полша »