Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

град Канди

Канди, Шри Ланка

Град Канди е вторият по население град в Шри Ланка след столицата Коломбо – с население от 100 000 души.  Канда в превод означава "планина", а местното название на града е Маха Нувара - Великият Град. Той е основан през XIV в. от крал Викрамабаху III, а през 1590 година, когато португалците завладяват югозападното и северното крайбережие на острова, сингалските владетели се изтеглят в планините и основават държава със столица в Канди.

В продължение на цели 225 години градът запазва независимостта си, и едва през 1815 година англичаните успели да завладеят града. С този град са свързани множество важни исторически събития от новата история на Шри Ланка. Жителите на Канди до днес пазят самобитната  култура, традиции и изкуство на сингалският народ.

В центъра на град Канди е построено изкуственото езеро, творение на последния крал на Канди. Жилищния район е разположен в планините на юг от езерото, а самият град заема северните и западните райони. В центъра, на малък остров е построен Кралският Летен Дворец, в който Шри Викрема Раджасингхе държал своя харем. На брега на езерото се намира Далада Малигава или Храмът на Свещения Зъб на Буда.

Екскурзии и почивки до Шри Ланка »