Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

град Мерида

Мерида, Мексико

Град Мерида е най-голям град и столица на мексиканския щат Юкатан. Разположен в северозападанта част на страната, на около 35 км от крайбрежието на Мексиканският залив, населението на Мерида наброява почти милион жители. Той е и най-големият от четирите градове на света, носещи същото име - другите три са в Испания, Венецуела и Филипините.

 

Мерида привлича туристи от цял свят с уникалността си – градът е запазил колониалния дух въпреки бързото икономическо развитие. Той е основан преди повече от четири века от испанския конкистадор Франсиско де Монтехо, който избрал за новия град място, където преди са живели древните маи.

Старинните камъни, пълни с рисунки на маите, са били използвани, за да се построят испански сгради в колониален стил. Такива камъни могат да се видят от туристите по стените на катедралата в града.

 

Градът е интересен и с това, че над петдесет процента от жителите в него произхождат от маите. Град Мерида е обявен за най-безопасния град за живеене на територията на цялата страна, може би поради тази причина в края на деветнадесети век Мерида става една от най-популярните дестинации сред богаташи от цял свят, което довежда до процъфтяване на местната икономика. 

Екскурзии и почивки до Мексико »