Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Гуанджоу

Китай

Гуанджоу е голям град в югоизточен Китай с население от над 11 млн. жители и е третият по големина в страната. Известен е също и с британското си наименование Кантон. Мегаполисът е разположен на левия бряг на река Джу Дзян (Перлена река) в провинция Гуандун и на 120 км. северозападно от Хонконг.

 

Историята на града започва със завладяването на Китай по време на династията Цин през III в. пр. н.е. Преминал през различни епохи и владетели, днес Гуанджоу е модерен азиатски град с развита промишленост, култура и туризъм.

 

В града има запазени многобройни паметници, отразяващи хилядолетната китайска история. Най-интересните забележителности в Гуанджоу са разположени по течението на Перлената река – Концертната зала, Военната академия, историческото селище Шамиан с многобройни сгради в различни архитектурни стилове, както и различни храмове и дворци. Емблематични за града са и Мемориалният паметник Сън Ят-сен, Зоологическата градина и аквариума, ботаническата градина и др.

 

Близо до Гуанджоу се намира планината Бай Юн Шан, която е богато залесена и много подходяща за туризъм. Остров Хайнан в близост до мегаполиса също е много посещавана туристическа дестинация заради целогодишното си слънце и красивата природа.

 

Два пъти годишно в града се провежда най-голямото китайско търговско и промишлено изложение, на което присъстват стотици хиляди фирми от цял свят.

Екскурзии и почивки до Китай »