Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55 +
България
Македония
Чехия
Гърция
Екзотика
ПРЕДКОЛЕДНИ ЕКСКУРЗИИ
ОФЕРТИ ЗА КОЛЕДА
ОФЕРТИ ЗА НОВА ГОДИНА 2017 В ЧУЖБИНА
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

Дворецът "Спонца"

Хърватия

Дворецът "Спонца" е един от най-красивите в Дубровник, който е запазил оригиналния си вид. Главният архитект на сградата е Миличевич. Дворецът "Спонца" е построен през 1516-1522 г. в готическо-ренесансов стил. Името си взима от мястото, където се е събирала дъждовната вода (Спонгиа), тъй като на него е бил построен дворецът. Голямата правоъгълна сграда, крие в сърцето си спокоен вътрешен двор. Орнаментите по верандата и фасадата на двореца са дело на братята Андрич, майстори от Корчула.

Първоначалната идея е била, сградата да служи за митница на Република Дубровник. По време на дългата си история, "Спонца" е помещавал редица държавни служби, като монетния двор, банката, съкровищницата и оръжейната.

По време на голямото земетресение от 1667 г. двърецът не е бил засегнат и това било от изключително важно значение. Републиката можела да продължи със своите дела, независимо от тежките последствия заради земетресението.

В двореца "Спонца" се развивала не само икономическата дейност на Дубровник, но и литературната. В голямата зала на първия етаж се събирало отбрано общество на поети и писатели.

Екскурзии и почивки до Хърватия »