Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Джераш

Джераш, Йордания

Джераш е град в северна Йордания, намиращ се на 48 км. северно от столицата Аман. Населението е приблизително 40 000 жители.

Джераш е един от най-добре запазените градове от римската епоха в Близкия изток. Градът е разположен в плодородна долина, сгушена около хълмове, която е подходяща за отглеждането на различни култури. Основан през IV в. от войниците на Александър Македонски, градът по-късно се превръща в един от десетте най-процъфтяващи на римския Декаполис.

Съвременният град Джераш се намира върху останките на античния град, но най-впечатляващи са петнадесетте църкви от ранното Средновековие. Интересни забележителности са римският стадион, триумфалната арка, римският форум с овална форма, фонтанът, безбройните храмове и римските бани с топла и студена вода.

Изумителна е статуята на Артемида, смятана за покровителка на града, издигаща се в края на просторна щирока улица с монолитни колони.

В летните месеци юли и август ежегодно тук се провежда триседмичен фестивал с много музикални, танцови и театрални представления.

Екскурзии и почивки до Йордания »