Офиси
0700 14 007
Вход за клиенти
Блог
ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
ХОТЕЛИ
Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Потвърдени дати
Календар
Празници
55 +
България
Македония
Чехия
Гърция
Екзотика
ПРЕДКОЛЕДНИ ЕКСКУРЗИИ
ОФЕРТИ ЗА КОЛЕДА
ОФЕРТИ ЗА НОВА ГОДИНА 2017 В ЧУЖБИНА
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

Дубровник

Дубровник, Хърватия

Град Дубровник е наричан “перлата на Адриатика”. Намира се в южната част на Хърватия. През 1806 г. Дубровник е превзет от французите и две години по късно става част от Илирийските провинции на Франция.

Изключително добре запазен и непокътнат е старият град на Дубровник. Той е заобиколен от крепостна стена с височина около 25 метра. Тя предлага възможността да се обиколи града, наслаждавайки се прекрасни гледки към морето и островите Локрум и Лапад, които се намират в близост. 

Една от забележителностите в Стария град е двореца Спонза. В него където се съхраняват над 7000 тома ръкописи и над 100000 отделни документа, които са от периода 19-20 век. Други туристически дестинации в Дубровник са Доминиканската църква с нейната богата съкровищница, Францисканския манастир, крайбрежният булевард – Страдун, от двете страни на който се издигат изящни каменни дворци.

В източния край на площада на града се издига колоната на Роланд, символизираща независимостта и свободолюбието на града-държава.

Дубровник е част от списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство заради запазената си ренесансова архитектура в стария град: Пасторският дворец (15 в), църквата "Свети Влахо" (18 в) и крепостните стени.

Екскурзии и почивки до Хърватия »