Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Женева

Женева, Швейцария

Женева е град в югозападна Швейцария и столица на едноименния френскоезичен кантон. С население от близо 200 хил. души Женева е вторият по големина град в страната. 44% от жителите на града са чужденци. Тук са разположени централите на много международни организации като Европейския отдел на ООН, на Червения кръст, Световната търговска организация, Световната здравна организация, Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН).
Заедно с Цюрих и Базел от дълги години Женева е сред населените места с най-добри условия за живот в света и това го нарежда в класацията на най-скъпите градове в световен мащаб. През 2018 г. 18,6 % от жителите на Женева са милионери (изчислено в USD), което извежда Женева на второ място в света след Монако по най-гъсто населени милионери.
Градът е разположен на мястото, където река Рона изтича от Женевското езеро. Реката разделя града на две. На левия бряг се намира историческият център с кметството и катедралата „Св. Петър“, а на десния е търговската зона на Женева и Дворецът на нацията.
Безспорният символ на Женева е фонтанът „Же д'О“. Разположен в Женевското езеро, близо до центъра на града, той изстрелва струята на водата до 140 метра височина при скорост от 200 км. в час. През нощта привлича вниманието още повече с ефектното си осветление.

Екскурзии и почивки до Швейцария »