Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Замъкът „Шийон”

Женева, Швейцария

Замъкът „Шийон” се намира на малък остров в непосредствена близост до бреговете на Женевското езеро, на 3 км. от град Монтрьо. Със сушата е свързан посредством кaменен мост. Съчетанието от природни условия и особености на постройката позволявало от замъка да се контролира стратегически важният път, свързващ езерото с планините.
За пръв път в писмени документи замъкът се споменава в началото на 11 в., което го нарежда сред най-старите водни крепости в Европа. През 12 в. преминава във владение на Савойската династия. Основната част от днешния си вид замъкът получава при Пиер II Савойски, при чието управление замъкът бил значително укрепен и разширен. Активното преустройство на замъка продължила чак до 15 век. Именно в този период са изградени основните съоръжения, определящи историческия му облик.
Традиционно замъкът служил и за затвор. Лудвиг Благочестиви държал тук затворен абата Вала от Корвей, а в средата на 14 в., по време на чумната епидемия, в замъка били затваряни и измъчвани евреи, които били обвинени в отравянето на водните извори.
В периода 1536 – 1798 г. замъкът бил във владение на Берн, а през 1803 г. с обявяването на независимостта на кантон Во той преминал под негово управление. От началото на 19 в. замъкът е превърнат в музей.

Екскурзии и почивки до Швейцария »