Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Кабо Верде

остров Сал, Кабо Верде

Република Кабо Верде или както е известна още - Зелени нос, е островна държава в Северния Атлантически океан, разположена на запад от бреговете на Африка.Тя обхваща 10 големи и няколко по-малки острова с вулканичен произход.

Архипелагът включва островите Сантяго, Сао Николау, Санто Антао, Сао Висенте, Боа Вища, Фого, Майо, Сал и Брава. Страната има предимно планински релеф с многобройни вулканични конуси, кратери, калдери и стръмни и скалисти брегове.

Най-високата точка на архипелага е действащият вулкан Фогу (2829 м), разположен на едноименния остров (последното изригване е станало през 1995 г.). Климатът е мек и практически средногодишната температура не се променя и е около 25 °C, а малкото количество на валежите под 250 мм. предлагат на всеки посетител изключително време. 

Всеки един от островите е уникален със своята природа и ландшафт. Въпреки това обче почти всички са с оскъдна растителност представени предимно от полупустинни и пустинни, нискостеблени храсти. Най- зелен остров от архипелага е остров Брава, който е наричан островът на цветята.

Островите са били необитавани до откриването им от португалеца Антонио Фернандеш през 1445 г. когато са наречени "Острови на Зелен нос". Първото постоянно селище - Рибейра Гранде (днес - Прая) се създава през 1462 година. Островите са официална португалска колония от 1532 г. до 5 юли 1975 г., когато се обявява тяхната независимост.

Кабо Верде е парламентарна република, а столицата на страната Прая  се намира на най-големият остров - Сантяго. Официалният език на републиката е португалският, но в страната се говорят още креолски и местни африкански езици. По дани от 2008 година населението на страната е 426 998 души. От 2004 г. Кабо Верде се причислява в категорията на развиващите се страни като най-силно развитите отрасли са туризма, сферата на услугите и рибарството.

Екскурзии и почивки до Кабо Верде »