Начало
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Кан

Кан, Франция

Кан е известен курорт на Френската Ривиера. Населението му е около 70 000 души, но по време на ежегодно провеждащия се филмов фестивал стават повече от милион. В Кан се провеждат и други интересни събития като фестивал на игрите – бридж, белот, табла, шах и др., пролетен карнавал с маски, международно изложение на луксозни почивки – представят се оферти от туристически агенции за пътувания до екзотични дестинации. 

Основни забележителности в Кан са музеите. Най-интересни сред тях са музеят-замък на изкуствата, морският музей и музеят на фотографията. Най-голямата атракция на Кан, обаче, е пристанището. Там са паркирани едни от най-луксозните яхти в света, а по време на кино фестивала блясъкът е още по ослепителен. Плажните ивици не са широки и златисти, пясъкът не е фин, а по-скоро каменист. Всичко това се компенсира от красивата гледка и луксозните барове, хотели и вили, разположени по крайбрежието. 

Крайбрежната улица се казва Ла Кроазет (La Croisette) и е най-известната и луксозна улица в града. Тук се разхождат всички знаменитости – актьори и режисьори, защото именно на нея се намира фестивалният дворец, където от 1939 година насам се провежда филмовото събитие на годината. Пред двореца има и алея на славата с отпечатъци на звездите с високи заслуги в киното.

Екскурзии и почивки до Франция »