Начало
Отстъпки: Рожден ден Бохемия
Екскурзии и почивки
Направления
Календар
Промоции
Горещи оферти
Хотелски резервации
Самолетни билети
Вход за клиенти
Банкови реквизити
Офиси и контакти
Промоции
Горещи оферти
Календар
Празници
ЗЛАТНА ВЪЗРАСТ
Дубай и Абу Даби
Йордания
Египет
Испания
Италия
Португалия
Гърция
Турция
Скандинавия
Франция
Сърбия
Северна Македония
ЕКЗОТИКА
ЕКСКУРЗИИ със САМОЛЕТ
ПОЧИВКИ със САМОЛЕТ
ЕКСКУРЗИИ с АВТОБУС
ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР
ОТ ВАРНА
УИКЕНДИ в ЕВРОПА
ВЕЛИКДЕН и МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
ОФЕРТИ за МОРЕ

Керак

Керак, Йордания

Керак е град в западна Йордания, намиращ се на 140 км. южно от столицата Аман. Разположен е на плато с триъгълна форма, което се издига на 300-400 м. над околната територия. Населението е около 20 000 души.

 

Керак някога е бил част от Йерусалимското кралство, а по-късно се е разгърнал като крепостно укрепление за рицарите кръстоносци. Намиращото се на 1000 м. надморска височина селище е давало предимството на своите обитатели да виждат с просто око Мъртво море.

 

Най-важните забележителности в древния град са крепостните кули Бурж ал Захир, Бурж ал Банави и Бурж ал Сауб. Тези масивни постройки се намират в различни краища на крепостта, обграждала селището от всички страни и защитавали го от нежелани посетители и врагове.

 

Днес в града може да се разгледат археологическият музей, поместен в стар замък и предлагащ богат набор от артефакти и ислямският музей Мазар, в който може да се видят експонати, представящи бита и културата на ислямското население.

 

Интересни за туристите са също мавзолеите на пророк Нух, на пророка Сюлейман, както и на Зайд ибн Али ибн ал Хюсеин, който е праправнук на пророка Мохамед.

Екскурзии и почивки до Йордания »